REPLICA ONLINE CONSTANTA

2.4° Constanța Lun., 4 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6567
2.4° Constanța Luni, 4 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6567

Ce spune Arhiepiscopia Tomisului despre vânzarea insignelor cu stema Rusiei

Ce spune Arhiepiscopia Tomisului despre vânzarea insignelor cu stema Rusiei

Virgil STOIAN 20 august 2023 | 00:00 2856

În urma articolului apărut în Replica de Constanța unde semnalam vânzarea în cadrul magazinului de lumânări și suveniruri insigne cu stema Rusiei, Arhiepiscopia Tomisului a transmis un comunicat în care într-un fel încearcă să se delimiteze de acel magazin, folosindu-se de niște explicații puerile. Cu toate acestea, Arhiepiscopia a hotărât retragerea stemei din rândul obiectelor expuse. 

Ce spune Arhiepiscopia Tomisului despre vanzarea insignelor cu stema RusieiInsigna buclucașă

Puteți citi întregul comunica mai jos:

Față de articolul publicat în ziarul Replica Online intitulat „De ce vinde Arhiepiscopia Tomisului insigne cu stema...Rusiei?” în care, printre altele, se afirmă: „Cu toate că statul și populația României și-au arătat solidaritatea față de refugiații din Ucraina, care au fugit din calea obuzelor, iată că la Arhiepiscopia Tomisului, în cadrul magazinului de unde se pot achiziționa lumânări și diverse suveniruri, printre iconițe, brățări și alte obiecte bisericești se regăsește și o insignă cu stema Rusiei”, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări în interesul restabilirii adevărului:
1. Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Constanța are statut de mănăstire, unitate subordonată Arhiepiscopiei Tomisului, însă cu personalitate juridică proprie, dobândită încă din anul 2001. Deși este de înțeles ca o persoană nefamiliarizată cu elementele de bază ale credinței ortodoxe să opereze confuzii între o Arhiepiscopie și o mănăstire, totuși ni se pare curios (și pe alocuri comic) faptul că o investigație jurnalistică nu e în stare să deosebească magazinul
„Sfântul Ierarh Nicolae” al Arhiepiscopiei Tomisului (situat în strada Arhiepiscopiei, nr. 23) de pangarul mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. Prin urmare, așa-zisul „magazin al Arhiepiscopiei” (așa cum este prezentat în articolul sus-amintit) este de fapt pangarul acestei mănăstiri învecinate cu Arhiepiscopia Tomisului.
2. Arhiepiscopia Tomisului a verificat astăzi informațiile puse la dispoziție de publicația sus-amintită, comisia de cercetare identificând o insignă cu vulturul bicefal care poate fi asemănată cu stema Federației Ruse. Deși vulturul bicefal, ca simbol heraldic, nu aparține în exclusivitate statului rus, ci unui spectru mult mai larg de identități statale și non-statale, pentru a se evita o potențială și nedorită inflamare a spiritului civic, s-a dispus Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” retragerea din rândul obiectelor expuse la pangar a insignei cu simbolul respectiv.

3. Arhiepiscopia Tomisului respinge cu fermitate orice asociere a sa cu un stat străin, indiferent ce titulatură poartă acesta, apreciind ca nefondate și jignitoare toate afirmațiile de natură acuzatoare vehiculate cu privire la ea și la Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie în legătură cu acest subiect.

4. Deși principiul discreției faptei bune este respectat în general, în această situație excepțională Arhiepiscopia Tomisului este obligată să afirme că a oferit, prin preoții și prin așezămintele acesteia, o puternică și constantă susținere spirituală și materială fraților de credință și de umanitate din Ucraina care au fugit din calea unui război injust.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt covoare în Biserici cu acești vulturi sau ce sunt , nui nici o stemă Rusiască și dacă ar fi cărei problema ,sunt Ortodocșii , Americani sunt mai buni ,de la Nixon încoace toate războaiele l-au generat ei în toată lumea ,aceșt fanarioți
1
0
Prea partzul larg Theogaoznie are foame de bani, vinde insigne și cu el când o ia la ciok, plus gaoaza, ii place carbaciul lui Putin
1
2
mwie putin si trolacilor kkti sovietici !!!
7
4
Spui religie, biserica, popi si tragi apa!
5
4
Si daca vindea stema Rusiei care e problema? Vrei sa vanda steagul lgbd ?
3
9
Arhiepiscopia nici nu mananca usturoi nici gura nu ii miroase nici magazinul nu e al ei nici insigna nu e din Rusia dar a scos-o din raft.
10
6
Spagoveanu era stropitoare la securitate dinainte de 1989 aripa kgb-ista, se vede si din glasul ala tremurat infect.Masina oficiala bor e mercedes ultimul tip si prostani ii plang de mila.
15
5
Nici eu nu pot sa ma abțin. Dar crede,ma ca daca faceau la saguna nu era atât de p****i. E de la pisinau faculta. Replica de kkt ... propun schimbarea denumirii in Haznaua publică de la far.
13
5
Cat vad cata prpstie exista n garsoniera de la far. O garsoniera infecta transformata n redactie plina cu inculti si analfabeti functionali. In articolul scris cu o limba de lemn victoras pune puncte de suspensie si semnul exclamarii si intrebarii asa cum crede el de cuviinta.fara sens fara noima si mai ales gresit. Cand eu va spun ca astia s adunati 10 la un leu dati cu hua iar ei sterg comentariile.considera ca sunt destepti. Victoras tata mars la scoala fmm de incult. Ca nu degeaba erai corigent si ai fost un mediocru atat n gimanziu cat si n liceu plus facultate.bine la asa zisa facultate a lu papari.10 n gat de m3diocrumars la scoala fmm de gunoi
11
7
De ce se sterg comentarii?
14
1
Replica o dă la-ntors ... Ăsta e nivelul lor: fără onoare ...
13
5
lingaul nu mai poarta vorbele satanei spagoveanu, numai in gropi dau cateii diavolului machhe turnatorul. Adevarul e ca spagoveanu da limbi multe si bogate ruznacilor !!!
27
11
S-au spălat pe mâini după ce au băgat mizeria sub preșul de la intrarea in Catedrala care nu este a Arhiepiscopiei ci a Mănastirii care apartine de ea ! Idioți cu sutana ce folosesc metode KGB-iste de manipulare a adevarului si indobitocire a credincioșilor !
29
7

REPLICA

LOTO

6/49
35462936244
5/49
442464503-12-20234 0 9 1 3 5 7
joker
2719125302