REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ce spune Băsescu despre Chiţac, candidatul PNL la Primăria Constanţa. UPDATE: Reacţia lui Chiţac

Ce spune Băsescu despre Chiţac, candidatul PNL la Primăria Constanţa. UPDATE: Reacţia lui Chiţac

Replica API 11 martie 2016 | 00:50 675

Traian Băsescu a vorbit vineri şi despre amiralul Vergil Chiţac, candidatul PNL la Primăria Constanţa şi adversarul propriului candidat MP, Claudiu Iorga Palaz, în această bătălie electorală. Fostul preşedinte al României a fost întrebat de ce i-a recomandat lui Chiţac, la începutul acestui an, să nu renunţe la haina militară pentru politică. „Pentru un lucru simplu. Când l-am avansat amiral, special pentru el în CSAT am modificat statutul Academiei Navale, care avea funcţie maximă căpitan de rangul I. Şi am modificat statului Academiei Navale făcând funcţia de comandant al Academiei pentru amiral cu două stele şi aş fi vrut să o ia şi pe a doua”, a afirmat Băsescu. Fostul şef al statului a comentat şi problema alegerilor, într-unul sau două tururi, spunând că fiecare variant are avantaje şi dezavantaje. „Esenţa primară a democraţiei e să ai jumătate plus un vot. Din acest punct de vedere, alegerea prin două tururi este mai reprezentativă. Existenţa unui al doilea tur de scrutin permite însă negocierea mandatului, iar domnul primar ales trebuie după aceea să dea înapoi câte ceva celor care l-au sprijinit. Cred însă că cel mai corect era să se revină totuşi la varianta cu alegerea în tururi”, a declarat Băsescu.

Cristian ANTON

Update:

Vergil Chiţac a precizat, referitor la declaraţiile lui Traian Băsescu, faptul că "modificarea s-a făcut în timpul mandatului celui dinaintea mea, mai exact în timpul lui Dan Hăulică. Atunci a existat o decizie a CSAT-ului prin care s-a transformat funcția de comandant al Academiei Navale de la gradul de Comandor la gradul de Contraamiral de flotilă cu o stea. Eu, la acea vreme, eram prorector. Când am ajuns eu rector, funcţia era deja de comtraamiral. "Prin urmare, domnul preşedinte Băsescu greşeşte ca timp, nu ca procedură. În ceea ce priveşte avansarea la două stele, eu nu putea să fiu avansat, pentru că funcţia era cu o stea. E simplu. În 2010, în iulie, am devenit contraamiral, iar abia după doi ani şi jumătate am fost avansat la o stea”, a explicat Chiţac, adăugând că probabil Băsescu îl apreciază şi l-a apreciat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218