REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ce spune CFR despre minorul tăiat de tren: oricât de CINIC ar părea, regula e regulă!

Ce spune CFR despre minorul tăiat de tren: oricât de CINIC ar părea, regula e regulă!

Replica API 8 mai 2014 | 00:00 295

Caz cutremurător

Caz cutremurător

Minorul care a sărit din trenul de marfă pentru că nu mergea spre direcţia dorită va rămâne fără ambele picioare, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva măcar un membru. Însă, spiritele s-au încins în urma faptului că băiatul de 13 ani a fost dat jos dintr-un tren personal întrucât nu avea bilet, iar ulterior el s-a urcat pe o garnitură a unui tren de marfă, moment în care s-a întâmplat nenorocirea: a sărit şi a fost prins sub roţi. Despre acest lucru, mulţi s-au întrebat dacă este legal ca un minor să fie dat jos din tren fără a fi dus acasă sau predat Poliţiei.

"Ar fi fost normal să sune poliţia şi să-l ducă acasă, dar în România tot ce este normal e anormal. Ce pedeapsă va primi controlorul? Surpriza probabil este că nici măcar nu e anchetat n acest caz"; "Controlorul nu păţeşte nimic? Sigur va avea copilul pe conştiinţă" - sunt două comentarii ale cititorilor, care ne-au atras atenţia. Câteva precizări pe această temă au venit din partea purtătorului de cuvânt al CFR Călători, Simona Roşca, ea menţionând că orice persoană prinsă fără bilet de călătorie este dată jos din tren la prima staţie. "Pentru orice persoană care este prinsă fără legitimaţie de călătorie sau nu are bani pentru a plăti biletul pe loc, se întocmeşte proces - verbal, iar apoi persoana este dată jos la prima staţie. Din ce ştiu eu, acel minor era însoţit de alte persoane, printre care şi un adult, era un grup. Dar, repet, conform regulamentelor noastre, oricine este prins fără legitimaţie de călătorie, dacă nu plăteşte contravaloarea biletului, este dat jos la prima staţie şi i se întocmeşte proces verbal. Fenomenul călătoriilor frauduloase trebuie combătut, altfel trenurile ar fi pline de oameni fără bilet. Există legitimaţii pentru copii, reduceri", a explicat aceasta.

Cum a fost posibilă tragedia

Reamintim că totul s-a petrecut în dimineaţa de 5 mai, când minorul, însoţit de câţiva prieteni, dorea să ajungă la Cumpăna însă, cum circula fără bilet, a fost prins de controlor şi dat jos din trenul personal la prima staţie. A mers până la halta din Dorobanţu, unde s-a urcat într-un alt tren, de marfă, numai că acesta se îndrepta spre altă destinaţie. Când şi-a dat seama că nu e drumul spre Cumpăna, băiatul a sărit, dar picioarele i-au fost prinse sub roţile trenului. Cum victima provine dintr-o familie sărmană, oamenii legii cred că, de fapt, copilul se îndrepta spre municipiul Constanţa, la cerşit. Amicii lui, când au văzut cele întâmplate, au fugit de la faţa locului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614