REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ce spune dr. Vlad Tica despre cazul tinerei care a murit după ce a născut la Spitalul Privat Isis

Ce spune dr. Vlad Tica despre cazul tinerei care a murit după ce a născut la Spitalul Privat Isis

Replica API 26 ianuarie 2018 | 00:21 4661

Dr. Vlad Tica, medic șef al Secției de Obstetrică Ginecologie 1 din cadrul Spitalului Județean Constanța, a făcut, joi, 25 ianuarie, câteva precizări cu privire la tânăra mămică care a murit din cauza complicațiilor apărute, după ce a născut la Spitalul Privat Isis din Constanța.

Potrivit medicului, pacienta a fost transferată în stare foarte gravă la Spitalul Județean, la aproximativ 10 minute după ce a ajuns la Urgență fiind băgată în operație. O operație complexă, efectuată de o echipa multidiscliplinară, în încercarea de salvare a tinerei fiind folosite 15 unități de sânge, 19 unități de soluție perfuzabilă, 3 unități de trombocite, antibiotice de ultimă generație. Pe masa de operație, tânăra a suferit trei stopuri cardiorespiratorii.

Cât privește cauzele rupturii de uter, ceea ce, din primele informații, se pare că s-ar fi întâmplat în cazul tinerei, dr. Tica a precizat că pot fi multiple, cu rezerva că nu poate oferi date medicale din dosar. "Ruptură de uter poate surveni în cazul contracțiile uterine, în timpul sarcinii, în cazul altor condiții asociate, sau dacă copilul este mare, dacă există malformații ori în cazul unei inserții anormale a placentei după cezariană", a afirmat dr. Tica. Specialistul a subliniat că nașterea vaginală după o cezariană este posibilă.

F.B.

Citește și:

CAZ ȘOCANT LA CONSTANȚA! O FEMEIE A MURIT LA SCURT TIMP DUPĂ CE A NĂSCUT LA CLINICA ISIS

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
IMI CER SCUZE AM INCURCAT MEDICUL ERA VORBA DE CONSTANTIN TICA
0
0
Mihaela.Dr.Vlad Tica este ginecolog.Nu pediatru.Probabil confunzi medicii.
4
1
Tica un profesionist in a musamaliza crimele pe care el le-a facut.. si cum banul vorbeste ....fratele meu a murit la varsta de 3ani din cauza acestui om care contiuna sa profeseze .... Sa ii de a Dumnezeu o moarte crancena ...Fratele meu timp de un an sa luptat sa traiasca la spitalul Budimex unde profesorul Pesamosca si echipa lei a facut tot posibilul sa repare dezastrul facut de Tica. .....o apendicita neoperata la timp. Cand intri in spital trebuie sa speri .ca nu sai peste un medic care is face de mantuiala meseria ,o data bine si nu se site cate rau. ......
3
3
Apropo, cat mai costa o nastere la privat? Este bine cand esti aproape sa nasti la privat sa chemi si o salvare de spitalul de urgenta...just in case...
9
0
sotia mea a nascut acum 12 ani si toata sarcina a montorizat-o acest profesionist.acest om nu face parte din categoria burnei-lucan.si nici eu nu sunt machidon sau vreun tip cu bani.recomand spitalul judetean,chiar daca nu e lux sau nu da bine pe f-buciuc.
13
3
ce atat isis euromaterna ca tot la judeteana ajungi cand dau de greu asistentele ca doctori nu se pot numi dar de sa ne falim ca nastem la privat oameni inculti pupatori de moaste ...si dumnezeu unde era cand a nascut femeia asta si a lasat copilul orfan?
20
6
Isis-nota 0
16
6
A murit la judetean da dar dupa ce cei de la isis au incercat sa scoata placenta si au cauzat ruptura de uter atunci s-au spalat pe maini si au transferato la judetean...
14
1
Daca exista complicatii la nastere te trimit la judetean pentru ca nu au terapie intensiva.de aceea a murit la judetean si nu la Isis.
18
0
A murit dupa ce a nascut la isis. Citeste mai bine. Si in cazul complicatiilor, de la orice spital privat din constanta ajungi la urgenta la spitalul mare.
21
1
"A murit la Isis" cand, din articol rezulta ca a murit la Judetean?
6
6
Au posibilitate spagarii de la judetean sa isi aratar talentele .
2
12

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102