REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ce spune Grindeanu despre estimarea FMI

Ce spune Grindeanu despre estimarea FMI

Replica API 19 aprilie 2017 | 09:33 418

Premierul Sorin Grindeanu a scris, marţi seară, pe Facebook, după ce FMI a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei României la 4,2% de la ritmul prognozat anterior de 3,8%, că îşi păstreză opinia că economia va înregistra, în acest an, o creştere de 5,2%, precizând că această creştere trebuie să se vadă şi în veniturile românilor.

”FMI şi-a îmbunătăţit estimările pe 2017 pentru economia românească. Şomajul estimat a scăzut de la 6,2 la 5,4%. Iar estimarea evoluţiei economiei creşte de la 3,8 la 4,2%. În continuare, inclusiv după discuţiile cu Ministerul de Finanţe şi Comisia de Prognoză, îmi păstrez opinia că economia românească va înregistra, în acest an, o creştere de 5.2 la sută”, a scris premierul Sorin Grindeanu pe pagina de Facebook, conform b1.ro

Prim-ministrul a precizat că Guvernul s-a angajat să susţină mediul de afaceri din România şi va lua toate măsurile în acest sens.

”De asemenea, creşterea economică trebuie să se vadă şi în veniturile românilor”, şi-a încheiat Grindeanu mesajul.

FMI a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei României la 4,2%, de la ritmul prognozat anterior de 3,8%, dar ritmul este totuşi sub avansul de 5,2% anticipat de guvern, potrivit raportului World Economic Outlook publicat marţi de instituţia financiară.

Pentru 2018, FMI prognozează că economia României va avansa cu 3,4%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
manca-mi-ai pula , daca nu iti dadeau comunistii casa dormeai in portul Tomis , unde sunt ruinele celui mai vechi hotel din Cta , unde a fost banca . Mai boule , ma-ta si daca vrea nu ti-l poate indica pe taica-tau , ea era cu ,multinationalele de mult . Oropsitule , esuat al sortii , lasa-ne cu teorii de piata universitatii , acolo unde ratatii isi petrec timpul liber ! Misca la munca , si nu mai calcula veniturile altora , daca munceai corect in timpul comunistilor aveai de toate , dar tu erai un ratat si atunci .
1
0
FMI are in denumire cuvantul fond adica hotie cum a demonstrat dl vantu. deci solutia ar fi reorientarea economica spre est si de ce nu aderarea la comunitatea economica a Rusiei
3
1
nu incepe sa se miste? ca sa pornesti economia romaneasca trebuie mai intai sa existe.
1
1
Este o banca privata care tipareste dolari si vinde engross la guvernele slabe. Tipariti ba lei, renuntati la importuri si porniti economia romaneasca. Asa faceti curu mare la americani.
1
1
Si daca nu va fi asa?Pe vremea cuplului Basescu -Boc a mai gresit FMI grav in privinta Romaniei,dar le convine sa mergem sa ne imprumutam la ei!Pe ,,specialistii FMI" si pe spusele lor nu dau doua parale,interesul lor este sa imprumute statele,isi iau banii inapoi cu varf si indesat si se mai baga si in treburile interne spunandu-ti ce trebuie sa faci cu anumite obiective economice.Basescu a condus tara numai cu bani din imprumuturi FMI!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614