REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ce spune Marian Iordache despre situaţia blocurilor înclinate din Cernavodă

Ce spune Marian Iordache despre situaţia blocurilor înclinate din Cernavodă

Replica API 21 decembrie 2016 | 00:22 248

Patru blocuri din Cernavodă Construite în anii ’80, s-au înclinat cu 70 de centimetri. Chiar şi aşa, în ele locuiesc circa 500 de oameni, care aşteaptă, de mai multe mandate, ca aleşii locali să întreprindă ceva. Situaţia a revenit în atenţie odată cu un proiect care vizează refacerea piaţetei din zona cu pricina. În cursul zilei de luni, 19 decembrie, a.c., la şedinţa Consiliului Local, la votarea rectificării bugetare, câţiva aleşi locali au propus câteva amendamente, votate de altfel. Un amendament se referă la alocarea de bani pentru decopertarea din zona blocurilor şi remedierea problemei ţevilor care trec pe sub construcţii.

„Eu nu gestionez acest domeniul, dar din ceștiu eu s-a realizat o expertiză în urmă cu 4 aniși în urma expertizei a rezultat că e necesară o sumă de investiție foarte mare. Blocurile respective au fost propuse la Guvern pentru finanțare în vederea reabilitării pentru că este o problemă de stabilitate încă de la construție. Au fost recepționate cu probleme de fundație, iar readucerea lor la starea inițială pare să fie imposibilă în acest moment. În ceea ce privește lucrări de intervenție care să le stabilizeze, acestea nu se pot face pentru că sunt foarte costisitoare”, a declarat Marian Iordache, consilierul primarului din Cernavodă. Acesta a mai menționat că subiectul blocurilor a fost adus în discuție pentru că la aproximativ 200 de m distanță se amenajează o piațetă. „Acolo există conducte de apă, de canalizareși de termie. Conductele de termie au fost înlocuite, conducta de canalizare a fost reparată, iar conducta de apă care măsoară aproximativ 80 de m va fi înlocuită în perioada următoare. În ultima şedință de consiliu local s-a aprobat finanțarea şi conducta va fi înlocuită. Blocurile nu vor fi afectate de aceste lucrări. Oamenii care locuiesc acolo ştiu situația şi nu au bani să contribuie”, a mai adăugat Iordache.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102