REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ce spune preşedintele ALDE Constanţa despre partidul nemulţumiţilor Ponta-Constantin

Ce spune preşedintele ALDE Constanţa despre partidul nemulţumiţilor Ponta-Constantin

Replica API 11 martie 2017 | 00:06 536

Victor Pontaşi Daniel Constantin îşi fac partid împreună, a anunţat sociologul Marius Pieleanu. Ponta şi-a depus deja demisia în alb din PSD, pe fondul tensiunilor cu Liviu Dragnea, în timp ce Daniel Constantin (ALDE, fost PC) nu este într-o relaţie tocmai strălucită cu preşedintele Călin Popescu Tăriceanu. Faptul că Tăriceanu şi Constantin nu mai sunt pe aceeaşi lungime de undă se resimte la nivelul întregului partid, în sensul că de mai multe săptămâni nu au fost organizate şedinţe la ALDE, iar liderii din teritoriu nu au fost chestionaţi în nici un fel cu privire la eventualele propuneri pentru diverse funcţii de secretari de stat ori de membri la nivelul Consiliilor de Administraţie de la societăţi de stat.

Revenind la partidul „nenăscut” al nemulţumiţilor Ponta şi Constantin, au fost vehiculate mai multe nume de parlamentari care ar urma să „dezerteze” din PSD şi ALDE. De la ALDE, s-a speculat că ar urma să plece către viitorul partid chiar preşedintele ALDE Constanţa, deputatul Mircea Banias. Numai că acesta dă asigurări că nu va face acest lucru, ba mai mult, că nu l-a întrebat nimeni ce părere are atunci când a fost vehiculat numele său în spaţiul public. „Eu am susţinut şi fuziunea PC cu PLR, de ce aş pleca de la un partid mic, la care am pus umărul la construcţie, care a obţinut nişte rezultate şi la locale şi la parlamentare?E adevărat că există o tensiune între domnii Tăriceanu şi Constantin, dar eu am să încerc o mediere, să avem o discuţie în forurile partidului, pentru că nu cred că există motive serioase să se rupă partidul. Ar fi păcat”, a declarat Mircea Banias.

"Nu aş vrea ca ALDE să fie confundat cu partidul-breloc al PSD"

Deputatul a mai declarat că el speră la o împăcare a dreptei: "Eu mă aştept ca toate partidele de dreapta să se unească. Şi încă o dată spun că nu plec la partidul nenăscut al lui Ponta, pentru că eu am fost dintotdeauna de centru-dreapta, nu am avut niciodată simpatii de stânga. Nu sunt opotunist, să plec la orice partid, indiferent de doctrină. Un lucru remarc: nu există nici o discuţie serioasă pe teme doctrinare". Întrebat atunci cum vede guvernarea ALDE alături de PSD (care este de stânga), Banias a răspuns că: "Avem exemple şi din alte ţări: stânga poate colabora cu dreapta pentru a guverna. Dar asta nu înseamnă că partidele care colaborează renunţă la propriile doctrine. Nu aş vrea ca ALDE să fie confundat cu partidul-breloc al PSD".

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o sa ajunga in curand toti mai rau ca basesculica
0
0
un kkt de partid cu frustrati si penali, sugatori de madulare psd
5
0
Da' cuTari ce aveti? Ca el pupa orice kur ca sa suga un madular PSD-st. Invidia va distruge. Data viitoare mergeti la vot. Please!
3
0
Banias este doar un oportunist! Learciu chiar este un om care poate face ceva pentru acest partidulet.
8
1
Asa e! Dar tu de ce esti omul lui Stroe?!?
8
0
O propunere buna Ionut.Sustinem.
3
0
Daca ma votati pe mine alta era situatia
0
3
Learciu are cheag ca de... a fost strangaret pe cand era la casa de sanatate
9
2
La revedere Mircea Banias! Oricum ai pierdut controlul ALDE CONSTANTA ......DANIEL LEARCIU VIITORUL PRESEDINTE!!
10
2
Ferea ! Au iesit maidanezii sa pozeze ...
12
0
poporul vrea demisia nazistului ce doreste numi si numai rau poporului !
2
9
Asa este. Pleaca.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102