REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce spune Primăria Cernavodă despre raportul Curţii de Conturi

Ce spune Primăria Cernavodă despre raportul Curţii de Conturi

Replica API 26 septembrie 2014 | 00:42 362

Se apropie o nouă şedinţă de consiliu

Se apropie o nouă şedinţă de consiliu

Urmare a articolului apărut în „Replica”, administraţia locală din Cernavodă a dorit să vină cu lămuriri, precizând faptul că în cadrul şedinţei ordinare care va avea loc luni, 29.09. 2014, va prezenta Consiliului Local raportul de audit al Curţii de Conturi, întocmit în urma verificărilor efectuate în acest an, privind execuţia Bugetară pe anul 2013 la Unitatea Administrativ Teritorială. Totodată, reprezentanţii urbei mai spun că raportul privind societatea Consiliului Local nu se află în posesia administraţiei locale întrucât nu a fost eliberat de către autoritatea care a desfăşurat verificările. „Referitor la informaţiile publicate în ediţia de joi, cu privire la „secretizarea” rezultatelor verificărilor efectuate la sediul SC Utilităţi Publice-Gospodăria Comunală SRL, menţionăm că pe ordinea de zi, punctul 6, a şedinţei ordinare a Consiliului Local din data de 25 august 2014, a fost încadrată Informarea privind însuşirea de către Consiliul Local a constatărilor Curţii de Conturi în urma verificărilor efectuate la SC Utilităţi Publice-Gospodăria Comunală SRL. Aşadar, în cadrul şedinţei a fost prezentată o informare, nu un raport sau proiect de hotărâre pe care aleşii locali au luat-o la cunoştiinţă, nu au votat-o. Pe parcursul şedinţei, un reprezentant al societăţii a răspuns la întrebările adresate de către aleşii locali, care au dezbătut asupra desfăşurării controlului, fără a avea motiv să creeze vreun scandal, dat fiind faptul că rezultatele controlului nu aveau motiv să creeze un asfel de precedent”, spun reprezentanţii Primăriei, prin intermediul unui comunicat de presă. „Cu privire la “refuzul” de a prezenta raportul de de audit al Curţii de Conturi în urma controlului efectuat la SC Utilităţi Publice-Gospodăria Comunală SRL, menţionăm că Administraţia Locală nu deţine acest document, deoarece nu a fost eliberat de către autoritatea care a desfăşurat verificări, informaţii confirmate şi de către Curtea de Conturi cu privire la procedurile de întocmire a actelor de control şi valorificarea rezultatelor, conform prevederilor legii 94/1992, privind Regulamentul de organizare şi desfăşurare a activităţilor specifice Curţii de Conturi”, se mai arată în comunicatul administraţiei locale.

“Administraţia Locală Cernavodă nu a secretizat nici raportul de audit al controlului Curţii de Conturi desfăşurat la Primăria Cernavodă, acesta fiind transmis pe data de 29 august, şi urmând a fi prezentat Consiliului Local, în cadrul şedinţei care va avea loc pe data de 29 septembrie. Menţionăm că nu există motiv pentru ca aceste documente să fie “secretizate” de către Autoritatea Locală, având în vedere că rezultatele controlului nu prezintă aspecte care să poată prejudicia imaginea instituţiei”, se mai arată în comunicatul de presă al primăriei.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218