REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ce spune primarul comunei Lumina, despre asfaltarea străzilor din localitate: ‘Nu se poate face nimic doar bătând din palme’

Ce spune primarul comunei Lumina, despre asfaltarea străzilor din localitate: ‘Nu se poate face nimic doar bătând din palme’

Replica API 5 martie 2018 | 00:00 468

Precizări de la Ioan Roman

Precizări de la Ioan Roman

foto Facebook

În urmă cu câteva săptămâni, cotidianul „Replica” publica un material în care se făcea referire la starea unor satrăzi din comuna Lumina, ca urmare a nemulţumirilor unor localnici care au postat, pe pagina de Facebook a localităţii, mai multe imagini cu străzile aflate într-o stare jalnică. Locuitorii localităţii i-au cerut răspunsuri primarului Ioan Roman, atât în mediul online, cât şi în scris, cu privire la asfaltarea străzilor respective.

Un cetăţean, care a trimis o petiţie Primăriei Lumina, a primit răspuns din partea instituţiei, precum că este în derulare un proiect votat în Consiliul Local chiar în urmă cu un an, privind modernizarea mai multor străzi, printre care se numără: Lebedelor, Sabinelor, Sirenei, Gării, Crizantemelor, Narciselor, Morii, Canarului, Petrolului, Ghiocei şi altele.

Proiect de un milion de euro

Contactat de „Replica” în legătură cu acest proiect, primarul Ioan Roman ne-a precizat că, până în prezent s-a făcut un pas important, acela privind semnarea contractului de finanţare cu fonduri europene. „Am semnat contractul de finanţare, în urmă cu circa 2-3 săptămâni, iar acum urmează să demarăm procedura de proiectare, după care urmează execuţia lucrării.

Am preconizat că procedurile privind proiectarea şi licitaţia să fie gata undeva prin luna noiembrie a acestui an, asta în cazul în care nu vom avea contestaţii. Ca valoare a proiectului vorbim despre un milion de euro, bani care vor fi folosiţi pentru asfaltarea a 6,4 kilometri de străzi”, ne-a declarat primarul comunei Lumina. Mai exact, lucrările propriu-zise ar putea începe în 2019.

Ioan Roman: „Am făcut politică, acum fac administraţie”

Primarul Ioan Roman a ţinut să le răspundă, prin intermediul „Replica”, şi celor care susţin că şi-au rupt maşinile în două în craterele de pe unele străzi. „De când am câştigat alegerile din 2016, toată lumea vrea să se întâmple totul imediat, dar nu se poate face nimic doar bătând din palme. Totul se rezolvă în urma adoptării unor proiecte, după care urmează procedurile legale, studii, licitaţii, contestaţii etc. Eu am făcut mult mai multe proiecte.

Am patru proiecte depuse la Ministerul dezvoltării, dintre care mi s-au aprobat doar două, în primă fază, urmează să văd dacă mi se aprobă şi celelalte două, în faza de finanţare, Vom face ce putem şi cu bani de la bugetul local. Nu putem asfalta 6,4 kilometri de străzi în doar doi ani, de când am luat mandatul. Asta durează câţiva ani, dar lumea nu înţelege asta. Eu îmi dau toată silinţa să fac ceva pentru comună.

Am făcut politică cu o lună înainte de alegeri, iar acum fac doar administraţie, vreau să fac una cât mai corectă şi utilă pentru cetăţeni”, ne-a mai declarat primarul comunei Lumina, Ioan Roman. Alte probleme semnalate de cetăţeni se referă la iluminatul public insuficient sau inexistent chiar, în unele zone, înfiinţarea unui centru de permanenţă în localitate şi strângerea câinilor comunitari.

Potrivit răspunsului la o petiţie, primarul a precizat că, pentru moment, doar problema câinilor a fost rezolvată, întrucât la data de 1 martie 2017 a fost semnat un contract cu o firmă de ecarisaj. Despre iluminatul public, edilul a afirmat că este în curs de rezolvare, însă o cameră de gardă nu poate fi înfiinţată, pentru moment, întrucât Primăria Lumina nu deţine un astfel de spaţiu, cel puţin pentru moment.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fura cat mai poti k nu mai prinzi niciun mandat!!!!
1
0
De consilierii locali nu spuneti nimic? Exemplu: Orezeanu Luminita - accesati google-ul , cica a clonat carduri in Italia, acum apara interesele noastre? Vai de noi
3
0
Dl Primar ai facut denutu la DNA cata spaga tiai tras de la Gepeto,Boroianu,Marin Costica si Soldatu,vezi ca un puscariasi si turc cu cimitiru stie exact sa nu minti.
5
0
Bine, dar chiar nimic nu poate face? Nimic penteu educatie, nimic la sanatate, zero asfaltari, niciun proiect pentru dezvoltare, doar minciuni si scuze.
7
0
Este reala afirmatia ca nu poti bate din palme ca sa faci ceva pentru comuna asta, pentru ca nu se va intampla nimic, daar nici nu poti sta cu mainile incrucisate la san sa astepti sa se intample ceva. Si nici sa minti cetatenii in continuare nu se mai poate, primar de carton care esti. Ceea ce faci dumneata nu este administratie, ci prostitutie administrativa. Ai castigat alegerile cu promisiuni, onoreaza-le !!!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614