REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ce spune primarul Constanţei despre dezinsecţia oraşului. Iată care este programul

Ce spune primarul Constanţei despre dezinsecţia oraşului. Iată care este programul

Replica API 28 iunie 2016 | 00:27 245

După revolta constănţenilor, vin şi promisiunile de acţiune!

După revolta constănţenilor, vin şi promisiunile de acţiune!

Invazia ţânţarilor. Cu acest fenomen se confruntă la ora actuală oraşul Constanţa. Copiii nu se mai pot bucură de joacă lor în parcuri, iar bunicii nu se mai pot odihni în tihna pe bănci, toţi fiind practic ciuruiţi de ţânţari. În tot acest timp, Primăria afirmă că dezinsecţia a început încă de săptămâna trecută şi că în perioada următoare vor intensifica acţiunile.

Zilele toride din ultima perioadă le-au adus constănţenilor o dublă disperare! După temperaturile practic insuportabile, iată că şi insectele le-au dat bătăi de cap oamenilor. Nu puţini au fost cei care au făcut sesizări la Primărie, cu speranţa că lucrurile se vor rezolva. În cursul zilei de ieri, Decebal Făgădău a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că programul în care se va acţiona împotriva invaziei de insecte.

„Am primit nenumărate sesizări de la constănţeni vizavi de dezinsecţie. Pe site-ul Primăriei va apărea planul de acţiune. Avem un program profilactic întocmit cu Direcţia de Sănătate Publică. Săptămâna aceasta numărul de echipe va fi suplimentat, iar programul va fi schimbat. Se va acţiona în intervalul 19.00-03.00”, a spus Făgădău. „De asemenea, fac apel la Primăriile Ovidiu, Lumina, Corbu şi Năvodari să intervină! Este necesară şi acolo dezinsecţia”, a adăugat edilul Constanţei. Bugetul pe care anul acesta Primăria Constanţa îl are la dispoziţie pentru dezinsecţie este 2 milioane de lei.

Iată programul pentru această săptămână

Marţi, 28 iunie se va face dezinsecţie în zonele Casa de Cultură, Trocadero - Dacia, Tomis III, II, I şi ICIL, iar miercuri, 29 iunie, se va continua cu zonele Inel, I.C. Brătianu, zona Centrală - Peninsulară şi Faleză Nord. Apoi pe data de 30 iunie, cartierul Tomis Nord va fi curăţat în întregime, iar vineri, 1 iulie, va fi luată la puricat staţiunea Mamaia. Sâmbătă, 2 iulie, acţiunea de dezinsecţie va continua în cimitire.

Substanţele folosite sunt biodegradabile și se numesc DEADYNA și K‘OTHRINE PROFI EC 250, care sunt avizate de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti, având o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor, care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci, furnici, etc.). Totodată, vor fi luate măsuri suplimentare cum ar fi: cosirea la timp a vegetației ierbicole; folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.); aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate; aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

De asemenea, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și din circumscripțiile sanitar-veterinare sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

„Atenționăm persoanele juridice și fizice că au obligația, concomitent cu acțiunile primăriei, să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați” a mai precizat primarul.

Mihaela UNGUREANU, Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614