REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ce spune primarul Constanţei despre problema invaziei de țânțari

Ce spune primarul Constanţei despre problema invaziei de țânțari

Replica API 26 iunie 2019 | 02:46 551

Consiliul Local Municipal Constanța s-a întrunit marți, 25 iunie a.c., în ședință ordinară, cu mai multe proiecte pe ordinea de zi, ce au fost supuse la vot. După această ședință, edilul Constanței, Decebal Făgădău a susținut o conferință de presă detaliind puncte ce au fost discutate în cadrul întâlnirii.

Acesta a fost întrebat care este stadiul dezinsecției, deoarece constănțenii se plâng că în mai multe cartiere din oraș nu s-a făcut dezinsecția, fiind asaltați de tânțari.

”În primul rând, avem un grup de WhatsApp în care suntem doar primarii municipiilor reședință de județ și de curiozitate o să vă arăt conversațiile din fiecare seară pe care le avem: Giurgiu, București, Brașov, Sibiu. Astăzi, noi stropim cu o soluție care este agrementată cu biocid dat de către Minister și Autoritățile Naționale. Nu stropim cu ce vrem noi. Toate aceste Instituții Administrativ Teritoriale stropesc exact cu aceeași soluție și am să vă spun cum se numește. Soluția este produsă de Bayer și se numește K-Othrine Profi EC 250, 80 ml la 10 litri de apă. Tot acest proces de diluție, până de desigilează recipientul, se realizează diluția, când se pune substanța, apa, la noi se filmează, toate operațiunile de dezinsecție se filmează. S-a implementat o directivă europeană, regulamentul 528/2012 care s-a transpus în legislația națională prin hotărârea de guvern în 616/2014, astfel încât agrementarea produsului K-Othrine Profi EC 250 în loc să expire în 2024, expiră la 30 iunie 2019. În schimb, producătorul și-a agrementat din timp, pentru că vorbim despre o directivă europeană, o nouă soluție care se numește SolfacTrio Ec 200, care are toate agrementările și este la nivel național. Deci repet, toate primăriile din România cu care am discutat folosesc aceeași soluție. Oricine poate verifica. Unu la mână: Pe proprietatea privată, a cetățenilor, primăria nu are voie să acționeze acolo unde nu este proprietate publică. Problema cea mai mare în ziua de astăzi cu tânțarii, nu este în parcuri, ci pe valea Portului, unde este un tărâm al nimănui. Doi: Pe terenurile retrocedărilor, unde noi am făcut demersuri să se întoarcă în municipalitate, și încă nu s-au întors, avem pe proprietăți private unde nu se tunde iarba, unde nu se strâng gunoaiele și unde nu se stropește pentru țânțari. Tocmai de aceea, poliția locală, începând cu data de 1 iulie 2019, în zonele în care noi după planificare mergem și stropim, merge și notifică, sancționează acolo unde proprietarii terenurilor cu buruieni pe ele nu își fac dezinsecția. Pentru că efectul acțiunilor noastre este scăzut sau anihilat dacă nu facem acest lucru. Dar, acest lucru nu înseamnă că nu ne facem noi treaba, în fiecare cartier, după planificare aceste lucruri sunt publice și vi le pun la dispozitie oricând”, a spus primarul Decebal Făgădău.

Astfel concluzionăm faptul că, ce ține de aliniamentele stradale, spațiile verzi care se află în responsabilitatea municipalității, de dezinsecție se ocupă primăria, iar ce este perimetral blocului se ocupă asociația. Subsolul, acoperișul, casa scării sunt prin lege pentru dezinsecție și deratizare de care trebuie să se ocupe proprietarii și nu primăria.

Iar pentru că există discuții în spațiul public referitor la dezinsecție, Făgădău a promis că zilnic se vor posta în mediul online filmulețe și poze din zonele unde s-a acționat împotriva țânțarilor.

Tot referitor la acest subiect cei de la URS au declarat faptul că primăria Constanța stopește cu apă. Primarul Decebal Făgădău a susținut în cadrul conferinței că aceste lucruri nu se fac la alegerea primarului, ci de comun acord, la nivel național. ”Vor veni ei la putere și vor da cu soluții miraculoase, de parcă noi facem de capul nostru”, a spus acesta.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar ptr tantarii din primarie nu dati cu nimic?Solutia este DNA!Nediluat!
0
0
dar primarul cernavodei ce zice el asa cum stie el sa le zica, la tantaroaice?
0
0
cine da o ceapa degerata pe ce spune oxiurul de fatalau?
0
0
esti tare fagaboule cum le explici tu pe toate
0
0
II doare-n p-ula pe PSD de tara si de romani! Astazi, coalitia HOTILOR penali a dat OUG pentru a da PENSII SPECIALE si primarilor, viceprimarilor, presedinti de CJ..Pe 26 MAI la referendum TARA, POPORUL ROMAN a spus STOP FURTULUI DIN BANUL PUBLIC! Docila lui DRACnea, veorica a spus ca a inteles si respecta dorinta Romanilor! Bataie de joc!!! Nu a inteles nimic! Trebuie sa iesim masiv in strada si sa dam cu ei de pamant! N-au in cap decat cum sa fure mai mult si sa lase tara vraiste! Greva, miscari sindicale, orice, dar nu mai trebuie lasati in fruntea bucatelor ca astia fura tot!!
1
0
Toti primarii,inclusiv acest individ,care numai primar nu poate fi numit,nu au facut nimic cu zona verde care se intinde pe o suprafata imensa,vorbesc de zona Plaja Modern.Azi avem Neversea ,dar jungla Amazoniana ,plina de dejectii,este in crestere.Aceasta zona e plina de tantari,primaria nefacand absolut nimic,numai taxe.In loc sa o faca in terase cu zeci de mici si cochete localuri ca in orice stat care are deschidere catre mare.Toti acesti zisi primari,nu vb despre actualul,este cel mai slab primar al Constantei,nu au facut absolut nimic,doar au retrocedat si au luat spaga.RUSINE!!!
2
0
Spune ca i-au venit rudele in concediu pe litoral!
2
0
Exista spray-uri contra tantarilor, oricat ar face dezinsectie, desi cred ca dau cu apa chioara, tot nu mor toti. Eu am spray foarte eficient contra lor, dar voua va place sa va plangeti in loc sa cautati metode contra lor.
0
3
Domnul primar dat cu solutie contra tintarilor va poate dovedi pentru ca sunt acte cum cat si cui a platit dar a venit ploaia a spalat insecticidu si asta e aveti ghinion constantenilor. Ce voi nu cunoasteti vorba aia: insecticidul s-a diluat a venit apa si l-a luat.
1
0
Observam clar ca traim sub imperatorul fagadau, ca la sana de oi! Orice discurs al sau, nu este decat pe terenuri, intravilan, extravilan, proiecte, initiative, bla,bla! Multa vorbarie, nimic in folosul constantenilor! Taxe, taxe, taxe! Daca nu-i buna solutia pt tantari, de ce nu o foloseste ca apa de gura pentru aparatul edilitar, poate scapam de tartrul care a umplut orasul?
3
0
Obosit nu face nimic.
1
0
Nici in fund nu il doare pe primar de combaterea insectelor periculoase si a rozatoarelor.
3
0
bine zis - un taram al nimanui, asa arata satul Constanta
6
0
Mai e putin si trece vara.sunt curios cati bani au cheltuit pentru nimik, adika pentru dezinsectie
4
0
Fagadau ne explica de ce nu poate! O fi obosit.
7
0
in sfarsit makidonii care au distrus orasul vor fi trasi la raspundere
17
1
Intr-adevar,sunt multi tantari in institutiile statulu la nivel de judet Constanta.Fagadau este unul dintre ei!
21
1
Cand virbesti de invazia de blocuri pe spatile verzi la caragiale zona bazar parcare bagat penny market luat voi spagi
14
1
Voi cei de la Replica, puteti sa ne ajutati sa exemplificati un mare proiect pe care l a gandit si realizat pt Constanta echipa Fagadau? Ceva de csre sa ne aducem aminte si peste cativa ani. Daca nu exista nimic de mentionat haideti sa vb despre curve si drogati. Par subiecte mai de interes.
18
2
Constanta e parasita si batjocorita!
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920