REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ce spune primarul municipiului Medgidia despre contractul încheiat cu Iridex

Ce spune primarul municipiului Medgidia despre contractul încheiat cu Iridex

Replica API 15 februarie 2016 | 23:10 389

Salubrizare pe un an de zile

Salubrizare pe un an de zile

Marian Iordache

Medgidia a concesionat în anii trecuți serviciul de salubrizare, pe 49 de ani, unei firme din Spania, respectiv GBI Serveis. Însă aceasta s-a retras reclamând neplata unor facturi și amenințând municipalitatea cu recuperarea prejudiciilor în instanță, de aproximativ 9 milioane de euro. În luna decembrie a anului trecut, consilierii locali din Medgidia s-au întrunit în ședință pentru a discuta aprobarea strategiei locale cu privire la dezvoltarea și funcționarea pe termen mediu și lung a serviciului de salubrizare și pentru a aproba regulamentul serviciului de salubrizare în municipiu. Anul acesta însă, se pare că Primăria Medgidia a încheiat un contract de salubrizare cu societatea Iridex, valabil până în 2017, când se vor organiza alte licitații.

Problema salubrizării din municipiul Medgidia este în curs de soluţionare. Cel puțin pentru anul acesta, primarul anunță că a încheiat un contract cu societatea Iridex. „Anul acesta, de salubrizarea în Medgidia se ocupă societatea Iridex, filiala Costinești. Firma din Spania căreia trebuia să-i concesionăm serviciul s-a retras în 2013. Contractul cu Iridex este un contract de prestări de servicii pentru acest an, atât pentru salubritate stradală, cât și pentru colectare, transport și depozitare de deșeuri. Gunoaiele din Medgidia se duc la depozitul ecologic de la Costinești”, a declarat, pentru „Replica”, Marian Iordache, primarul din Medgidia. Acesta a menționat că actele au fost încheiate pentru un an, după care se vor organiza alte licitații: „Contractul cu Iridex este valabil până pe data de 31 decembrie anul acesta. De la 1 ianuarie 2017 contractul pentru tot ce înseamnă salubrizare în județul Constanța va fi atribuit de către Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Dobrogea. De anul viitor va exista fie un singur operator, fie 6, care e numărul maxim de operatori pentru județ, pentru că vorbim de 6 zone. Iar dacă licitația va fi câștigată de același operator, va fi unul singur. Tot de anul viitor se va deschide depozitul de la Tortomanu, unde se vor depozita deșeurile”, spune Iordache. Referitor la ideea conform căreia în luna ianuarie a acestui an, Primăria Medgidia ar fi trebuit să se retragă din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Medgidia, primarul a specificat că nu s-a pus niciun moment această problemă întrucât primăria se numără printre fondatorii asociației. „Nici nu a fost vorba să ne retragem din ADIM. Noi suntem între cei care au înființat asociația și ar fi fără sens ca tocmai noi să o părăsim. Dacă s-ar desființa asociația, noi am fi ultimii care am pleca”, a adăugat Marian Iordache.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102