REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ce spune Toader despre amnistie şi graţiere

Ce spune Toader despre amnistie şi graţiere

Replica API 3 august 2018 | 00:25 495

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri seara, la Antena 3, referindu-se la amnistie şi graţiere, că Guvernul poate să adopte o ordonanţă de urgenţă, însă Parlamentul trebuie să fie în activitate, notează Agerpres.

Prezent miercuri la Antena 3, Tudorel Toader a fost întrebat în ce condiţii poate adopta Guvernul o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

"Poziţia mea este în acord cu exigenţele constituţionale. Regimul pedepselor şi infracţiunilor se stabileşte prin lege organică. Spune art.115 din Constituţie că Guvernul poate fi legiuitor delegat, poate să adopte OUG, chiar dacă e vorba inclusiv de pedepse, infracţiuni, amnistie şi graţiere, ordonanţă de urgenţă care la rândul ei trebuie să îndeplinească nişte cerinţe: să fie depusă la secretarii celor două Camere, să fie publicată în Monitor, îşi produce efectul chiar din ziua publicării, dar Parlamentul trebuie să fie în activitate. Dacă nu, pe secretarii celor două Camere nu i-ai găsi unde se depune ordonanţa. Prin urmare, v-am descris procedurile constituţionale. Poziţia mea este şi va fi în acord cu Constituţia. La Ministerul Justiţiei nu a fost şi nu este niciun proiect de astfel de act normativ şi nici măcar o dezbatere pe această temă", a spus Tudorel Toader.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu,nu, muie iti dau eu tie mai cacatule jegos ! Cu cacatul ma-tii aia curva pe centura ! Sa nu uit, muie si pesede ! Cu cacatul meu !
2
0
Mai smechere muie ii dau eu lu mata asa ca nu te baga pentru ca esti o latura care imi suge pwla mie si prietenilor mei. Esti stimate domn un cacat cu ochi analfabet pe care probabil il cheama europeanu sau muistul de dan slugile postacilor galbeni si portocalii. Daca postezi la ora 03 inseamna ca ti-a intrat cosmarul in cur si te-a trezit sau faci laba noaptea si nu ai somn.
1
2
dle fii cinstit cu tine insuti si renunta la posturile ocupate de familia ta, pe bani grei si prin numire nu concurs, apoi poti sa ai si opinii. Atata timp cat incalci vizibil legile, ce pretentii mai ai?
2
1
Stie cineva daca e adevarat ca dorel e ruda cu elan
2
1
nu te mai entuziasma si ialamuie cu slugarel impreuna,ca,va veni iar timpul sa mai sapati un canal precum cel gandit de Ceausescu si sa ne sugeti pwlile noua celor care vrem o Romanie fara smecheri ca voi curatata de laturile cu 2 picioare,o Romanie buna pentru copii nostrii si urmasii lor.Mwuistilor rosii.
4
1
vine amnistie ! sa moara europeanul cu curva de ma-sa si dan labarul ! Bravo domnule , fa dreptate !
2
3
Cu muie o sa luati voi,nici nu stiti!Ciumatii se vad la putere pt mult timp dar se insala amarnic!
7
6
GENIAL OMUL!
6
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367