REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce SPUNE UBER despre ȘOFERII scoși din CURSE de polițiști, la Constanța

Ce SPUNE UBER despre ȘOFERII scoși din CURSE de polițiști, la Constanța

Replica API 21 iulie 2020 | 00:00 3337

Mai mulți șoferi Uber au fost trași pe dreapta weekend-ul trecut în cadrul unei acțiuni desfășurate de Serviciul Rutier Constanța, pentru verificarea legalității transportului public de persoane. Astfel, șoferii care erau licențiați în București, dar care au venit la malul mării pentru a mări flota de la Constanța, au avut cel mai mult de suferit, după ce le-au fost retrase plăcuțele de înmatriculare și le-au fost reținute certificatele de înmatriculare.

„În perioada 17-19 iulie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța și ai Biroului Rutier Constanța au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității transportului public de persoane. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.650 de lei. De asemenea, au fost reținute 9 certificate de înmatriculare, 1 permis de conducere și au fost retrase 9 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.”, a precizat Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

„Toți șoferii sunt licențiați pentru a transporta pasageri”

Într-un punct de vedere transmis pentru cotidianul Replica, Uber oferă lămuriri cu privire la această acțiune și exclude posibilitatea ca serviciul de ride-sharing să fie eliminat din Constanța. Șoferii Uber care s-au ales cu certificatele și plăcuțele de înmatriculare reținute aveau licență de transport în alte localități, nu în Constanța.

„Șoferii parteneri Uber din Constanța primesc documentele necesare de la autoritățile locale, așa cum prevede legea. Pe lângă aceștia, există și șoferi licențiați în București care aleg să realizeze curse ocazionale în Constanța, atunci când călătoresc la mare pe parcursul verii, având în vedere că legea permite astfel de activități ocazionale într-un alt oraș. În ambele cazuri, la fel ca și în celelalte orașe din România în care Uber este prezent, toți șoferii parteneri sunt licențiați pentru a transporta pasagerii în siguranță către destinațiile lor.”, au declarat, pentru „Replica” reprezentanții companiei Uber.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muye fagabou muye taxi cu jeguri Draq de zdrente so secaturi
3
1
dureaza putin pana se reglementeaza. Pe santiere si la canal cu putorile de taximetristi.
8
1
Uber egal evaziune fiscala cu acte in regula. Inchideti odata pentru totdeauna aceasta inselatorie!
1
10
Comenteaza aici taximetristii in draci .Apropo de ce ati cerut de la gara pina la poarta unu 35 de lei cursa ? vakkati pe voi ca va ia painea de la gura si nu mai puteti face evaziune fiscala .Cind chemi UBER stii deja cit costa si tranzactia prin card se inregistreaza .Voi vreti numai sa furati cu troacele voastre de loganuri .mai traieste ala cu flacari pe masina mereu cu lant la git ca nu l-am mai vazut .
12
0
cursa ocazionala indeamna sa transporti un client dintr-o localitate in alta localitate dupa care revii la localitatea de autorizare,nu ramai cate o saptamna! Ma intreb asa,daca ducea un client intr-un sat din fundul tarii,mai ramanea o saptamana pe acolo? Respectati legea si nimeni nu o sa spuna nimic si va garantez ca uber in Constanta nu va sta mai mult de luna noiembrie cand o sa ineapa saraciile de constanteni cu curse de 5-7 lei. Constanta nu este nici Bucuresti nici Brasov sau Iasi,este doar Constanta unde sunt cei mai cacaciosi oameni pe care ii bate foamea cu 2-0 dar merg cu taxiul.
3
10
De ce nu spune ca la aia care lea loat militia numirele le dat uber alte masinii eletrice reno zoe si le cotinstat an istanta cu avocat si le plateste amenzile uberu e cel mai mare hot mergeti cu taxiurlie e ramani deai nostri nu jidani ca l uber
2
13
Eu ca,client am mers cu taxiurile dar in orice oras din tara unde este Uber merg cu Uber care este mai ieftin,mai curat si soferi sunt mai civilizat"nu ti se baga in sufletul tau"ei isi vad de volanul lor",altceva nu ma intereseaza.
13
0
da nu e nevoie sa recomanzi tu pulica franaru... fiecare merge cu ce crede, e bine ca macar avem de unde alege
13
2
Nu recomand sa mergeti cu uber eu nu am fost multumit. Mai bine merg cu Loganele
3
22
cititi legea, nu ai voie sa faci asta, ei interpreteaza legea dupa bunul plac. curse ocazionale nu au legatura cu ceea ce fac uberistii veniti din alte judete in cta. dar stati linistiti ca au primit masini de la uber a doua a zi. sa isi continuie activitatea linistiti. uber incurajeaza incalcarea legii in dorinta de a genera profit.
2
16
Cititi legea..uber nu are voi cu mai mult de 5 locuri...boule
7
3
voi aparent nu stiti sa deosebiti cotetele voastre de niste masini decente.. credeti ca romanul mai pune botul la comentarii false? ne-am saturat de nespalati si manele...ce-i drept..NU toti, dar suficienti cat sa strice imaginea tuturor.
25
0
Adica Taxi nu are voie in alta localitate iar UBER are ? Adica taxi nu are voie cu 9 locuri iar UBER are ? Bai Liano din cauza ca exista prosti ca tine care nu realizeaza ca tara merge prost datorita companiilor evreiesti care fac ce vor in tara noastra o ducem greu. Mintea unora e prea ingusta incat sa realizeze ca solutia este starpirea taximetristilor incorecti si acordarea autorizatiilor altora cu conduita morala buna, nu introducerea altor smecherii care dubleaza numarul de transportatori contrar prevederilor legale. Sper sa te opereze un doctor UBER pe creier ca nu ia spaga.
3
33
Primii doi comentatori sunt taximetristi de la gara. Aveti rabdare baieti ca o sa trageti pe dreapta in curand. De abia asteapta orasul asta sa scape de voi scursurilor.
40
2
Lasa ca-i mai bine cu japca de pe taxi, fara bon, cu maimuta pusa ,te mai alegi si cu o bataie!
36
2
Raspuns de cacat de la uger. Uger sa plece din romania sa care bani din alte tari catre tara lor
3
50
Am mers cu uber si nu am fost multumit absolut deloc!!!!!Masina jegoasa si sofer f agresiv in trafic!!!Nu zic k nu sunt si soferi ok.dar am nimerit de 2 ori prost!!!Nu imi mai trebuie
8
47

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218