REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ce TAXE percepe Teatrul de Copii „Căluțul de Mare”, în 2019, pentru închirierea spațiilor pentru serbări!

Ce TAXE percepe Teatrul de Copii „Căluțul de Mare”, în 2019, pentru închirierea spațiilor pentru serbări!

Replica API 4 aprilie 2019 | 23:43 583

Spațiile Teatrului de Copii și Tineret „Căluțul de Mare” vor putea fi închiriate pentru desfășurarea de spectacole, lansări de carte, serbări școlare sau alte activități cultural educative. În cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Constanța, au fost aprobate trei noi taxe propuse pentru a fi percepute pentru astfel de evenimente.

Imobilul în care își desfășoară activitatea Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” este închiriat de la Comunitatea Elenă „Elpis”. Comunitatea și-a dat acordul pentru ca instituția de cultură să închirieze spațiile clădirii pentru organizarea de diverse evenimente. Căci, pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor grădinițelor, școlilor, liceelor precum și a altor asociații, instituția de teatru pentru copii a solicitat Consiliului Județean Constanța aprobarea introducerii a trei noi taxe.

Este vorba despre o taxă de utilizare/folosire temporară a sălii de spectacol cu asigurare sonorizare de 150 lei/oră, o taxă de utilizare/folosire temporară sală spectacol cu asigurare sonorizare, lumini proiecție, tehnic scenă – 200 lei/oră și o taxă de utilizare/folosire temporară foaier (recepții, lansări de carte) – 50 de lei/oră.

De precizat că pentru evenimentele culturale de promovare sau cu scop umanitar realizate de către Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța sau cu alte instituții subordonate autorității județene nu se vor percepe taxe de utilizare/folosire temporară a spațiului sau tarife pentru biletele de intrare.

În ceea ce privește biletele, potrivit aceleași hotărâri de Consiliu Județean, un adult va plăti 20 de lei intrarea la spectacol, iar copii, elevii și studenții 5 lei; pentru grupurile organizate de grădinițe și școli, biletul este 9 lei/persoană, cu transportul asigurat de la unitatea școală la teatru și înapoi (5 lei prețul biletului și 4 lei transportul), pentru spectacolele desfășurate în județ biletul este de 7 lei, iar biletul pentru însoțitorii grupurilor de copii este de 12 lei.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat de consilierii județeni cu unanimitate de voturi.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mama lu' Sevil Shaideh tot acolo e la vanzarea biletelor?incaseaza si pensia si salariul de la Teatrul Elpis, de ce nu dati acel loc de munca unui tanar?oferiti o sansa cuiva in Romania, ca nu mai miram de ce pleaca tinerii din Romania, pai uite de ce, ca nu e loc de dinozauri precum Muiezen care ia si pensia si salariu pentru ca e ma-sa lu Sevil Shaideh.RUSINE, rusine sa va fie
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367