REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ce trebuie să facă șoferii cu RCA la City Insurance, care vor să renunțe la poliță

Ce trebuie să facă șoferii cu RCA la City Insurance, care vor să renunțe la poliță

Replica API 20 septembrie 2021 | 00:00 856

În timp ce unele service-uri auto refuză să mai facă reparații celor care prezintă polițe RCA de la City Insurance, de teamă că un potențial faliment declarat al firmei de asigurări va face să nu-și mai recupereze banii, principalii rivali ai City pe piața RCA au crescut semnificativ prețurile polițelor. Brokerii nu vor, însă, clienții City, pe motiv ca cei mai mulți dintre ei au mașini ieftine cu multe accidente la activ.

De exemplu, pe 8/9 septembrie, pentru un Volkswagen Jetta, pentru un șofer de 50 de ani, prețul asigurării cu decontare directă era de 380 de lei. După doar 3 zile însă, ajunsese deja la 527 de lei.

Oamenii care încearcă acum sa facă asigurări RCA la autovehicule se plâng că prețul ofertelor a crescut considerabil. Brokerii spun însă că mai există un motiv pentru care multora li se pare că prețurile au crescut brusc. Faptul că cei mai mulți dintre clienții City Insurance nu analizau piața înainte de a încheia polița. Aceștia spuneau de la bun început că doresc cea mai ieftină poliță, fără a afla și celelalte oferte. Astfel încât abia acum, când sunt obligați să cerceteze mai bine, observă o creștere semnificativă față de ceea ce aveau.

Daniel Apostol, purtător de cuvânt ASF, a explicat la Antena 3 ce trebuie să facă românii care au deja polițe încheiate la City Insurance și vor să renunțe la ele.

”Are un termen de maturitate și dacă este valabilă și posesorul poliței vrea să renunțe la acest asigurător, merge și denunță această poliță. Dar cum? Întâi se asigură că respectă legea, adică își asigură cu RCA autovehiculul la un alt asigurător, ia o nouă poliță, după care merge și denunță polița veche, renunță la ea și cere Fondului de Garantare a Asiguraților recuperarea sumei rămasă neacoperită din termenul de maturitate”, a explicat Daniel Apostol.

În cazul în care suntem loviți de un șofer care are autovehiculul asigurat la City Insurance, ”facem exact același lucru pe care l-am fi făcut dacă eram în continuare la asigurătorul enunțat. Adică mergem să facem constatarea de daună, se înregistrează această daună la Fondul de Garantare a Asiguraților și, din fericire, pentru că Fondul de Garantare nu este City, posesorul de poliță care are această daună înregistrată are garanția că Fondul de Garantare va efectua plățile”.

Pe de altă parte, fiind o piață liberă, ”managerii de service-uri au propria responsabilitate și libertate dacă iau sau nu iau clienți. Însă ar trebui să înțeleagă că, din momentul în care la City, ASF a retras autorizația de funcționare și FGA preia aceste dosare de daune, FGA nu este City. Service-ul are garanția că Fondul de Garantare va plăti dauna pe care o are înregistrată. Și va plăti lucrările. De altfel, practica de până acum în care service-urile își încasau bani foarte târziu, nu va mai fi. Fondul de Garantare va plăti service-urilor contravaloarea reparațiilor efectuate”, a mai spus Daniel Apostol, la Antena 3.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218