REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ce trebuie să facă un copil în caz de incendiu: sfaturi de la ISU Dobrogea

Ce trebuie să facă un copil în caz de incendiu: sfaturi de la ISU Dobrogea

Replica API 20 septembrie 2014 | 00:21 287

Reprezentanţii din cadrul ISU Dobrogea vin cu sfaturi ce au ca scop prevenirea incendiilor, sau ce facem în caz de un asemenea episod nefericit. Prin urmare, sunteţi sfătuiţi să vă învăţaţi copilul să nu se joace cu chibriturile, brichetele sau alte surse de aprindere şi să anunțe la 112 orice situație care îi pune viața în pericol.

Pentru siguranța copilului dumneavoastră, păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care copiii nu au acces, înlăturați orice curiozitate în legătură cu focul, explicându-le cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viața lor, nu lăsați copiii singuri în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcțiune. Odată cu creșterea, copiii trebuie învăţaţi cum să utilizeze sursele de aprindere și să se comporte în situaţii de pericol. Învăţaţi copilul următoarele reguli ce îi pot salva viața în situații critice: dacă este singur acasă, să părăsească imediat locuința și să anunțe un vecin sau primul adult despre izbucnirea incendiului, dacă nu poate părăsi locuința, să telefoneze, dacă are posibilitatea, la 112 (numărul unic pentru urgențe) și să anunțe evenimentul precizând adresa, precum și faptul că este blocat în casă, după care să iasă la fereastră și să strige după ajutor. atenție! nu trebuie să se ascundă în dulap, sub pat sau în alte locuri în care nu poate fi văzut de persoanele care intră în locuință. Dacă i s-au aprins hainele, trebuie să se lase pe sol și să se rostogolească până la stingerea flăcărilor. Atunci când în încăpere este fum, trebuie să se deplaseze aplecat sau târâș pentru a evita inhalarea acestuia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102