REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ce trebuie să facă un inculpat dacă primeşte măsura educativă neprivativă de libertate

Ce trebuie să facă un inculpat dacă primeşte măsura educativă neprivativă de libertate

Replica API 6 mai 2014 | 00:00 196

Cazul unui traficant de droguri constănţean

Cazul unui traficant de droguri constănţean

Au comercializat droguri pe raza Constanţei, au fost prinşi de oamenii legii, judecaţi, dar iată că a venit şi ziua decisivă. Pe 5 mai, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis ca doi dintre cei patru indivizi să se aleagă cu luni de închisoare cu suspendare, unul să primească măsura educativă neprivativă de libertate şi ultimul doar amendă penală. Care sunt obligaţiile în cazul măsurii educative sunt relatate de magistraţi în rândurile de mai jos.

Ca atare, Lazăr Alexandru -David a primit pedeapsa de zece luni de închisoare, dar s-a ales şi cu amenda penală de 250 de lei, pe când Bonţoi Alexandru a primit opt luni închisoare. Bădilă Vergiliu Andrei a primit pedeapsa amenzii penale de 250 de lei şi Nistor Constantin - măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pe o durată de şase luni. Această măsură constă în obligaţia inculpatului Nistor Constantin de a respecta un program stabilit de serviciul de probaţiune, care conţine orarul şi condiţiile de desfăşurare a activităţilor, precum şi interdicţiile impuse inculpatului. El trebuie să să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta, să nu depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa, fără acordul Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, să nu se apropie şi să nu comunice cu inculpaţii Bonţoi Alexandru, Lazăr Alexandru David şi Bădilă Vergiliu -Andrei şi să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională. Supravegherea executării obligaţiilor impuse de instanţă pe durata măsurii educative, se face sub coordonarea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa. Magistraţii au dispus confiscarea specială în vederea distrugerii a cantităţilor de 2,5 grame canabis (proba nr.1), 3,1 grame canabis (proba nr. 2), 6,7 grame canabis (proba nr. 3), 0,7 grame canabis (proba nr. 4) şi 6,4 grame (proba nr. 5), rămase din probele înaintate după efectuarea analizelor de laborator şi care au fost predate la I.G.P.R - D.C.J.S.E.O., Camera de Corpuri Delicte. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614