REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce trebuie să ştie românii cu certificat verde, după a treia doză de vaccin

Ce trebuie să ştie românii cu certificat verde, după a treia doză de vaccin

Replica API 19 ianuarie 2022 | 00:35 3586

Certificatul verde COVID trebuie descărcat după 10 zile de la doza trei de vaccin, în cazul persoanelor vaccinate, pentru ca actul să fie valid, informează CNCAV.

Mai multe persoane au întrebat dacă certificatul verde poate fi generat și după administrarea primei doze, însă CNCAV a transmis că în acest caz, certificatul nu va fi valid.

"Se poate genera și după prima doză dar nu este valid. Trebuie să aveți schemă completă de vaccinare și să fi trecut 10 zile de la efectuarea acesteia”, au răspuns reprezentanţii CNCAV unei întrebări puse în comentariile postării.

Certificatul digital COVID poate fi descărcat de pe platforma https://certificat-covid.gov.ro/ și poate fi prezentată atât în format digital, pe telefon, cât și în varianta tipărită.

"Persoanele care pot obține Certificatul Digital UE după vaccinare sunt:

- cele care au efectuat schema completă de vaccinare în România;

- cele care au efectuat cel puțin o doză în România din schema completă;

- cele care au efectuat schema completă într-un stat terț (NON UE) și sunt cetățeni români sau membrii familiilor acestora.

Certificatul se poate scana cu Aplicația Check DCC, realizată de STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android.

Verificarea certificatelor se poate realiza și pe telefoanele mobile cu sistem de operare IOS, prin funcționalitatea Web Check DCC", se arată în mesajul transmis de RO Vaccinare, pe pagina de Facebook.

În comentariile postării de pe pagina RO Vaccinare, o persoană a întrebat dacă certificatul digital trebuie descărcat din nou de pe platformă, după a treia doză.

„Pentru doza 3 se generează un certificat nou. Va apărea 3/3 la numărul de doze. Va fi valid imediat de la generare", au răspuns reprezentanţii RO Vaccinare.

Certificatul verde COVID a devenit obligatoriu în România pentru majoritatea activităţilor, începând de săptămâna trecută, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu uita si de oile fara creier fara de care nu se putea impune certificatul
11
3
celui care a inventat acest certificat de cacat
17
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218