REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce trebuie să știi despre Burgas și de ce merită vizitat?

Ce trebuie să știi despre Burgas și de ce merită vizitat?

Replica API 3 august 2021 | 00:00 1497

Ce trebuie să știi despre Burgas și de ce merită vizitat?

Când ne gândim la Bulgaria, ne vin în minte orașe precum Sofia, Varna, Balchik. Mai puțin cunoscut este însă orașul Burgas, un orășel aflat pe coasta de sud-est a Bulgariei și se află în lista noastră de recomandări.

Asociem în general vacanțele în Bulgaria cu vacanțe la plajă, Nisipurile de Aur fiind printre preferatele românilor. Din fericire, vacanța în orașul Burgas înseamnă plajă, vizite la Parcul Grădina Mării, excursii la muzee și situri arheologice, dar poate și excursii de o zi la alte destinații interesante de pe coasta Mării Negre. Mai mult, bucureștenii se pot bucura, deoarece distanța Bucuresti Burgas se poate parcurge în doar patru ore.

În continuare am pregătit o listă cu câteva dintre cele mai populare obiective din Burgas pe care să le poți vizita în excursia ta acolo.

1. Parcul Grădina Mării

Printre cele mai interesante obiective ale orașelor de pe coasta bulgară se regăsesc parcurile la marginea mării, unde atracțiile de amuzament, terenuri de sport, plantele de tot felul și multe alte atracții se adună la un loc pentru a forma Parcul Grădina Mării. Aici vei reveni cu fiecare vizită, deoarece poți găsi cele mai frumoase elemente ale orașului.

În suprafața vastă a parcului vei găsi promenade elegante cu fântâni arteziene, terase, locuri cu înghețată, locuri de joacă pentru copii, o zonă de spectacol, terenuri de tenis, dar și o mulțime de plante din toate colțurile lumii. Suntem siguri că nu vei avea suficient timp să te plictisești.

2. Deultum

Situat pe țărmul vestic al lacului Mandresko se află localitatea Deabelt, de origine tracică, dar care a prosperat în perioada romană. Pentru amatorii de istorie, Deultum, un sit arheologic este monumentul principal.

Deultum este o fostă colonie liberă romană, care fondată de către legionari retrași din activitate în secolul I, acesta devenind unul dintre cele mai frumoase orașe din Balcani, după ce s-a mutat capitala de la Roma la Constantinopol. Mai mult, distanța între orașe este de doar 20 de minute cu mașina.

3. Festivalul Nisipului

Festivalul Nisipului are loc anual, pe toată durata verii, de obicei începând cu luna iunie până pe la sfârșitul lunii Septembrie. În fiecare an figurinele din nisip au o temă comună, fie că este vorba despre personaje de cinema, safari, basme, carnaval și nu numai. Festivalul are loc într-o părticică din Parcul Grădina Mării.

Aceste trei atracții sunt cele care ne-au plăcut cel mai mult în Burgas. Cu siguranță sunt mult mai multe de văzut, mai ales dacă alegi să te rătăcești printre străduțe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218