REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ce uleiuri poți să folosești acasă pentru masaj și hidratare

Ce uleiuri poți să folosești acasă pentru masaj și hidratare

Replica API 29 octombrie 2020 | 00:00 1026

În viețile noastre atât de aglomerate, să mergi la un spa în fiecare săptămână sau la fiecare două săptămâni nu este posibil, așa că cea mai bună opțiune constă în remedii și masaje de care să ai parte la tine acasă.

Există o serie de uleiuri naturale care sunt benefice pentru organism. Acestea hrănesc pielea, părul și calmează durerile la nivelul sistemului articular-muscular-osos. Masajul stimulează circulația sangvină şi limfatică, dar este util și în recuperarea în caz de inflamații, contuzii. Iată câteva uleiuri care își sunt la îndemână și pe care le poți folosi oricând acasă.

Uleiul de măsline

Prin conținutul ridicat de acizi grași Omega 3 și Omega 9, vitamina E și acizi esențiali, uleiul de măsline îți hidratează și regenerează pielea, iar totodată îți calmează spasmele musculare.

Masaj cu ulei de măsline pentru pielea uscată

Dacă ai pielea uscată, folosește zilnic uleiul de măsline. Masarea zilnică a pileii cu ulei de măsline este o modalitate excelentă de a combate pielea uscată cauzată de vremea rece. Totodată ajută la repararea pielii deteriorate și pe timp de vară, atunci când stai prea mult la soare.

Masaj cu ulei de măsline pentru ameliorarea durerii

Terapia de masaj cu ulei de măsline te ajută la calmarea durerilor și a spasmelor musculare.

Ulei de măsline pentru masajul capului

Uleiul de măsline ajută la estomparea afecțiunilor scalpului uscat, dar și a mătreții. Masajul scalpului cu ulei de măsline îți va face totodată părul mai sănătos, mai strălucitor și mai ușor de aranjat.

Uleiul de susan

Uleiul de susan are proprietăți hidratante, regenerante, calmează mâncărimea și reduce roșeața pielii.

Masaj pentru față și gât

Zincul este un mineral important pentru o piele frumoasă și acesta se găsește din plin în uleiul de susan. Pentru cele mai bune rezultate, aplică câteva picături dimineața și seara după curățarea pielii, folosind mișcări circulare.

Masaj cu ulei de susan pentru senzația de mâncărime a pielii

Dacă după ce vii de la bazin sau după ce faci duș te mănâncă pielea, atunci uleiul de susan te ajută la calmarea pielii Șterge-te cu prosopul și aplică un strat subțire pe piele, masează până intră în piele, asigurându-te că acoperi zonele cu mâncărime intensă. Reaplică după caz.

Masaj cu ulei de susan pentru arsuri și arsuri solare

Aplică acest tip de masaj după curățarea zonei afectate. Asigură-te că ai mâinile spălate înainte. Poți să folosești și un tifon steril cu care să acoperi ușor zonele afectate. Reaplică după caz.

Uleiul de cocos

Este un ulei dens și gros, iar cel mai bine este să îl încălzești înainte de utilizare. Are o concentrație mare de acizi grași (grăsimi saturate), iar asta îl face un ulei foarte stabil. Așadar, atunci când aplici uleiul de cocos pe piele și îl lași ore întregi, nu trebuie să te temi că acesta va rămâne rânced și îți va deteriora pielea sau îți va provoca eventuale infecții. Prezența agenților anti-microbieni precum acidul capric și acidul lauric nu lasă microbii să-ți infecteze pielea. Iar stratul de ulei stabil plin de grăsimi saturate, pe piele, protejează pielea, evitând astfel uscarea ei.

Masaj cu ulei de cocos pentru piele

Este deosebit de benefic pentru pielea crăpată și uscată. Uleiul de cocos este bogat în vitamina E, cel mai bun prieten al pielii tale. Îți menține pielea tânără și sănătoasă. Având o mulțime de antioxidanți, te poate păstra tânăr, indiferent de vârstă. Acești antioxidanți nu lasă pielea să se rideze și, de asemenea, o protejează de alte efecte adverse ale îmbătrânirii, cum ar fi peelingul și depigmentarea etc. În cele din urmă, parfumul său este de neegalat.

Uleiul de lavandă

Uleiul de lavandă are efect cicatrizant, antiseptic și regenerator.

Masaj cu ulei de lavandă pentru față

Uleiul de lavandă are importante proprietăți antirid, ajutând la combaterea liniilor fine sau a ridurilor de expresie. Are un rol important în procesul de regenerare celulară, cu proprietăți hidratante intense.

Ulei de lavandă pentru masajul capului

Uleiul de lavandă te ajută și la regenerarea pielii scalpului. După mai multe vopsiri și decolorări, părul își redobândește sănătatea și luciul.

Masaj pentru dureri musculare sau de articulații

Masează-l pe piele ori de câte ori te confrunți cu dureri musculare sau de articulații.

Cum să îți prepari acasă uleiul de lavandă?

Ingrediente:

flori uscate de lavandă

ulei de măsline

un borcan mic

Mod de preparare

Macină florile de lavandă și adaugă-le peste ulei în borcan, apoi lasă acest amestec la macerat în soare timp de 3 zile. Amestecă bine totul și strecoară preparatul printr-o sită fină sau un filtru de cafea, în recipientul final pentru depozitare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218