rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 13 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Procurorii au devenit fani atât de înfocaţi încât s-au ţinut cu dinţii de anchete! Le-au dăruit şi… brăţări

Ce „vedete” au trecut pragul DNA Constanţa!

Că vorbim de avocați, judecători, procurori, politicieni, afaceriști sau cadre didactice, nu contează, toate aceste domenii au avut cel puțin câte un reprezentant care a intrat în vizorul procurorilor anticorupție de la malul mării. În unele cazuri s-a lăsat cu circ, în altele a fost liniște, însă cert este că anchetatorii au fost atât de "captați" de faptele acestor "vedete" încât s-au ținut cu dinții de anchete și nu s-au lăsat până ce le-au finalizat. Și, drept cadou, procurorii le-au dat și "brățări". Doar unora. Restul rămâne cu... va urma. Că doar vine și 2017, nu? Prin urmare, ne ateptăm la un sincer și sigur "La mulți ani", cu executare, fără…

Anul 2016 a debutat cu reținerea unui avocat din Constanța, Sorin Șandru, care, în iulie 2014, a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma de 40.000 lei, în schimbul folosirii influenței pe care afirma că o are asupra primarului unui oraș de pe raza județului Constanța și asupra mai multor funcționari din cadrul acelei instituții publice. Totodată, inculpatul a promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul martorului denunțător, în temeiul unui contract de consultanță încheiat de acesta cu instituția publică respectivă.

Pentru a disimula proveniența ilicită a sumei de 40.000 lei pretinsă pentru traficarea influenței, inculpatul Șandru Sorin a încheiat cu martorul denunțător un contract fictiv de asistență juridică, care a creat aparența mincinoasă a unei origini licite a sumei respective. Apoi, la finele lunii ianuarie, procurorii DNA Constanța au început urmărirea penală față de președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) și președinta Comisiei Centrale de Despăgubiri, la data faptelor, Crinuța Nicoleta Dumitrean, dar și față de mai mulți membri ai comisiei, pentru abuz în serviciu, luare de mită și complicitate.

Și directorii de la CNE Cernavodă au intrat sub lupa Direcției Naționale Anticorupție de la malul mării, fiind vorba de Ionel Bucur, Elena Marinela Negulici, Ionel Encică, Laurențiu Theodor Nicola și Victor Dărămuș. În luna martie, procurorii anticorupție au devenit "fanii" consilierului local din Agigea, Dorel Manea, care a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 11.000 euro, afirmând că are influență asupra unor funcționari publici din aceeași instituție publică, cu atribuții în ceea ce privește organizarea și desfășurarea unei licitații pentru atribuirea unor contracte de concesiune având ca obiect mai multe terenuri. Ajugem și la data de 1 aprilie și nu e o glumă faptul că afaceristul Dimu Polifroni iar s-a ales cu vizite la DNA. Potrivit procurorilor, în perioada iulie – octombrie 2012, inculpatul Polifroni Dimu a pretins de la patru persoane (martori denunțători) suma de 100.000 euro.

În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților din cadrul Curții de Apel București și Înaltei Curți de Casație și Justiție, învestiți cu soluționarea dosarelor penale în care unul dintre denunțători era cercetat în stare de arest preventiv și a promis că-i va determina pe magistrați să dispună cercetarea persoanei respective în stare de libertate. Facem precizarea că, inculpatul Polifroni Dimu a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru infracțiuni similare (comunicat nr. 135/VIII/3 din 21 februarie 2013).

Anul 2016 NU l-a scutit pe Mazăre de drumuri la DNA!

Tot pe 1 aprilie, și nici de data aceasta procurorii nu s-au ținut de glume, Radu Mazăre a fost trimis în judecată alături de Alexandru Mazăre și Avraham Morgenstern, în dosarul cartierului Henri Coandă. Pe 15 aprilie apare pe "lista" DNA și fostul procuror Vasile Balaican, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.Tot în aprilie, dar pe 19, a fost trimis în judecată Constantin Dima, administrator al SC Mara Construct SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, folosire cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată (2 fapte), evaziune fiscală, în formă continuată (2 fapte), spălare a banilor (2 fapte) și fals în declarații, fiind vorba de dosarul „Reabilitarea Monumentului Triumfal Tropaeum Traiani”.

Managerul Spitalului Județean, printre "vedetele" de pe lista DNA! La fel și Constantinescu!

Ajungem și în luna mai, atunci când Dănuț Căpățână, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată. Aici este vora despre dosarul cu firma IT, căreia îi cerea frecvent șpagă pentru că i-a acordat contractul. Nici Nicușor Constantinescu nu a scăpat. În cazul lui circul a fost de zile mari și asta pentru că fostul șef al CJC a tot încercat să rămână în libertate, internându-se prin spital și sanatoriu. Până la urmă, la propunerea procurorului Andrei Bodean, care a dovedit că Nicușor este apt de a se prezenta la proces, dar se sustrage, a fost arestat. Acum este și condamnat. Apoi, în septembrie, s-a ales cu un noi dosar penal marca DNA, în care este cercetat alături de Titi Cenușă și Ioan Ichim. În iunie, tot din pricina lui Nicușor Constantinescu, am putea spune, au picat și "capetele" unor medici, care ar fi favorizat internarea lui în unitatea medicală, fiind vorba despre Raluca-Irinel Parepa, șefă a Secției de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și Marius Țoringhibel, medic primar în cadrul aceleiași secții, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului.

Nu e de la temperatura ridicată! I-au trecut apele până și pe cei de la… Apele Române

Tot în iunie a început urmărirea penală față de suspecții George Daniel Papari, director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și conflict de interese, Maria Otilia Antonaru, director în cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, Marwan Duhair, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență, deturnare a licitațiilor publice și instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, Ioana Roxana Craioveanu, manager la o societate comercială, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

La finele lunii, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Cristian Telehoi, la data săvârșirii faptelor primar al comunei Cobadin, jud.Constanța, sub aspectul săvârșiri infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Și afaceristul Andi Sergiu Babinciuc a fost reținut și arestat în iulie anul curent. În septembrie a "picat" și un cadru didactic de la Universitatea Ovidius. Este vorba despre Gabriela Lilios, cadru universitar, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de instigare la mărturie mincinoasă și instigare la favorizarea făptuitorului.

Luna octombrie ni-l aduce în calitate de suspect pe Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, acuzat de luare de mită și folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Tot în octombrie au fost și perchezițiile de la Crama Murfatlar, suspecte devenind mai multe persoane. În noiembrie, Cătălina Rusu, la data faptelor executor judecătoresc, a fost cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și tăinuire.

Vicepreședintele Curții de Apel, cercetat pentru luare de mită!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare, în noiembrie anul curent, a acțiunii penale față de inculpatul Nicolae Stanciu, judecător, la data faptelor președintele Curții de Apel Constanța, apoi vicepreședintele aceleiași instanțe de judecată, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Vizitată de DNA a fost și Academis Navală Mircea cel Bătrân, puși sub urmărire fiind Iulian Antonescu, cadru didactic, cu privire la săvârșirea a 5 infracțiuni de luare de mită și Camelia Ciobanu, cadru didactic, cu privire la săvârșirea a 2 infracțiuni de luare de mită. În luna decembrie, procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 19 decembrie 2016, a inculpatului Tudorel Dobre cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Liliana CHIRU

vineri, 30 decembrie 201698
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii
mai mult...Replica
12 iun 12:52ReplicaPERCHEZIȚII la Constanța: Femeie ARESTATĂ pentru că FALSIFICA cupoane de PENSIE!

O femeie cunoscută cu antecedente penale fiind vorba despre Elena Simona Rădulescu a fost arestată preventiv la...2816

13 iun 00:07ReplicaAșa ceva... ! Cum își MARCHEAZĂ șoferii din Inel 2 locurile de PARCARE! VIDEO!1096
13 iun 00:11ReplicaComandant constănțean, DECEDAT de două luni, BLOCAT la bordul NAVEI. NU poate fi REPATRIAT1718
13 iun 00:13ReplicaRobert Șerban, de la EFORIE, vrea să atragă TURIȘTI cu ROATA lui FĂGĂDĂU

Roata lui Făgădău a luat-o la vale și a ajuns la... Eforie! Primarul Robert Șerban vrea să atragă turiști în...782

13 iun 00:01ReplicaChristian Eriksen a fost STABILIZAT după ce s-a PRĂBUȘIT pe gazon2784
13 iun 00:01ReplicaA MURIT bărbatul BĂTUT de POLIȚISTUL de la SECTIA 5 din Constanța4617
13 iun 00:00ReplicaIPS Teodosie, noi afirmații controversate: la ortodocși vine lumina, la catolici NU

O nouă declarație ciudată vine de la arhiepiscopul Tomisului. IPS Teodosie spune că la ortodocși „vine lumina”...418

13 iun 00:20ReplicaINDIVIDUL care a introdus în țară 1 kilogram de CANABIS, CONDAMNAT341
13 iun 00:21ReplicaSPITALUL JUDEȚEAN va avea o o CAMERĂ cu PEREȚI rezistenți la FOC248
13 iun 23:41ReplicaCIUDAT! Mai multe decese Covid-19 în 2021 decât în 2020, deși suntem abia la jumătatea anului

Suntem în iunie 2021 și în lume s-au înregistrat deja mai multe decese provocate de Covid decât în tot anul 2020,...409

13 iun 00:01ReplicaPOTOP în Constanța! A PLOUAT cu GRINDINĂ! VIDEO5893
13 iun 23:30ReplicaBiletele de tren s-ar putea scumpi246
Vremea
16.3°16.3° - 20.1° duminică, 13 iunie 2021
ConstanțaUmiditate: 78%
Vânt: 4.4 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/49152013493546
5/406343983321
joker24264029114
Horoscop
mai mult...SPSportRT
13 iun 00:00SportBelgia și Finlanda, victorii la debut - Ziua, marcată de prăbușirea lui Christian Eriksen pe teren

Reprezentativele Belgiei și Finlandei au obținut victorii, sâmbătă, în primele meciuri disputate în Grupa B a...123

13 iun 00:00SportDanemarca, marcată de prăbușirea lui Christian Eriksen pe teren, a fost învinsă de Finlanda

Vizibil marcați de momentul dramatic petrecut în prima repriză (prăbușirea lui Christian Eriksen pe teren),...103

13 iun 00:00SportFC Barcelona s-a calificat în finala Ligii Campionilor (31-26 vs Nantes HBC) / Duel cu Aalborg pentru trofeu

Echipa FC Barcelona a obținut, sâmbătă, calificarea în finala Ligii Campionilor la handbal masculin, după ce a...77

13 iun 23:36SportȘi aici ne facem de râsul lumii - Arena Națională s-a inundat

...502

Local
12 iun 23:27LocalActivitatea de relaţii cu publicul şi audienţe a RAEDPP rămâne SUSPENDATĂ

Activitatea de relații cu publicul și audienţe a Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat”...432

12 iun 23:27LocalPodul din parcul Tăbăcărie, REABILITAT

În urma sesizărilor venite din partea cetățenilor cu privire la faptul că podul suspendat din Parcul Tăbăcărie...918

12 iun 23:27LocalTraficant de etnobotanice, condamnat pentru că a condus fără permis

942

12 iun 00:01LocalNOAPTEA MUZEELOR va fi SĂRBĂTORITĂ și la CONSTANȚA

În data de 12 iunie 2021, între orele 17 – 23, în cadrul evenimentului cultural internațional Noaptea Muzeelor,...692

12 iun 23:54LocalInspectoratul Școlar s-a AUTOSESIZAT în cazul COPILULUI AGRESAT de COLEGI

Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-a autosesizat cu privire la situația creată la Școala Gimnazială Nr. 23...638

12 iun 00:02LocalSe amenajează PARCĂRI în Constanța

Spațiile urbane dintre blocuri sunt reorganizate constant pentru a răspunde nevoilor comunității, au anunțat...1715

12 iun 23:28LocalCe spun PROCURORII constănțeni despre hoții de catalizatoare săltați de MASCAȚI

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 10.06.2021, a formulat...1110

12 iun 23:28LocalVila unui AMERICAN, din MAMAIA, călcată de HOȚI: prejudiciu de 2.000 de euro!

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a formulat, la data de 10.06.2021,...1155

12 iun 23:28LocalFEMEIE din Constanța, BĂTUTĂ cu BESTIALITATE de fostul iubit și ASFIXIATĂ cu PERNA!

4912

Politică
12 iun 21:38PoliticăMinistrul Sănătății vrea ca medicii să poată primi și pensie și salariu

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, o atacă pe Raluca Turcan, ministrul Muncii, după aprobarea legii care...484

12 iun 21:37PoliticăKlaus Iohannis pleacă la Summit-ul NATO: are loc fix înainte de întâlnirea Biden-Putin

Președintele Klaus Iohannis va participa luni, 14 iunie, la Summitul Alianței Nord-Atlantice, organizat la Cartierul...339

12 iun 00:00PoliticăFlorin Cîțu, după criticile CE asupra PNRR: „Spulber un fake news de la prima oră”

238

12 iun 21:38PoliticăKlaus Iohannis a promulgat legea rețelelor 5G

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea privind rețelele 5G. Legea, care reglementează condițiile...433

12 iun 21:37PoliticăBarna: PSD a fost şi rămâne un partid al sărăciei

Vicepremierul Dan Barna, co-preşedinte USR PLUS, a declarat vineri, la Sibiu, că atacul PSD cu privire la Planul...528

12 iun 21:38PoliticăFlorin Cîțu: ”Nu s-a construit niciun spital în România în ultimii 30 de ani din bani publici”

Florin Cîțu a declarat astăzi că o componentă importantă a PNRR o reprezintă construirea de spitale....372

12 iun 21:37PoliticăEuroparlamentar PSD: Va fi aproape imposibil ca România să mai acceseze toți banii din PNRR

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, arată faptul că repingerea de către Comisia Europeană a Programului...420

12 iun 21:39PoliticăFlorin Cîțu, după criticile CE asupra PNRR: „Spulber un fake news de la prima oră”

Premierul Florin Cîțu susține că, deși Comisia Europeană a criticat destul de mult Planul Național de Redresare...485

12 iun 21:37PoliticăCiolacu: E exclusă o alianţă cu PNL dacă această coaliţie se rupe

303

Interviuri
10 iun 09:38InterviuriVideo! INTERVIU cu Gheorghe Donţu, consilier județean, proaspăt exclus din PSD

Consilierul județean Gheorghe Donțu, proaspăt exclus din PSD, după ce a votat proiectul inițiat de șeful CJ,...1488

9 iun 00:06InterviuriNicoleta PLOSCARU: S-au TREZIT în FUNCȚII și HABAR nu au de NIMIC

Nicoleta Ploscaru, fondatorul Asociației ,,Constanța, dragostea mea”, a acordat un interviu ziarului Replica în...3233

4 iun 00:12InterviuriMihai LUPU: În CONSILIUL Județean era HAOS pe vremea PSD! Video

2580

28 mai 00:18InterviuriAurelian Marin, fost consilier local PSD: FĂGĂDĂU a PIERDUT mandatul din prima zi în care a fost ales PRIMAR! Video

Relaxarea restricțiilor a venit ca o gură de oxigen pentru domeniul HORECA, care a suferit pierderi foarte mari din...2674

15 mai 00:32InterviuriSĂNĂTATEA, preocuparea consilierului local PNL Adriana CÂMPEANU!

Adriana Câmpeanu (PNL) se află la cel de-al doilea mandat în Consiliul Local Municipal Constanța. Continuă drumul...1705

14 mai 00:33InterviuriLucian LUNGOCI, deputat PSD: Nu credeam că o să ajungem să DEPĂȘIM numărul orelor de AMBUTEIAJE din București

2323

Monden
12 iun 02:49MondenActrița Kate Winslet și-a vândut penthouse-ul cu 5,3 milioane de dolari

Actriţa engleză Kate Winslet a obţinut suma de 5,3 milioane de dolari pentru penthouse-ul din Manhattan (New York) pe...271

12 iun 00:00MondenAndrea Bocelli va cânta la ceremonia de deschidere a Campionatului European de Fotbal - EURO 2020

Tenorul italian Andrea Bocelli va cânta vineri la ceremonia de deschidere a Campionatului European de Fotbal - EURO...197

12 iun 00:00MondenElton John: Va fi o „catastrofă iminentă“ cauzată de reglementările ce vizează turneele artiştilor britanici

192

12 iun 00:00MondenPlacido Domingo, premiat în Spania în pofida acuzaţiilor de hărţuire sexuală

Cântăreţul spaniol de operă Placido Domingo a primit joi un premiu la Teatrul Regal din Madrid, la o zi după ce a...198

12 iun 00:00MondenCANNES 2021: Regizorii Gaspar Noé şi Ari Folman se alătură selecţiei oficiale

Cineastul argentinian care locuieşte în Franţa Gaspar Noé şi regizorul israelian Ari Folman sunt cele două noi...193

12 iun 00:00MondenCoronavirus: Compania Moderna solicită autorizarea vaccinului său în Statele Unite pentru adolescenţi

197

Mapamond
12 iun 00:00MapamondNave iraniene aparent în drum spre Venezuela îngrijorează Washingtonul

Statele Unite şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu prezenţa în Oceanul Atlantic a două nave iraniene care...320

12 iun 00:00MapamondCoronavirus: G7 se va angaja să distribuie un miliard de vaccinuri ţărilor defavorizate

Liderii ţărilor bogate din G7 se vor angaja la summitul lor să distribuie un miliard de doze de vaccinuri...200

12 iun 00:05MapamondCe pedeapsă cer procurorii pentru bărbatul care l-a pălmuit pe Macron. VIDEO

631

Sănătate
12 iun 01:48SănătateIoana Mihăilă, despre tulpina indiană: "Numărul de cazuri se menține redus"

Perspectiva României în privința pandemiei nu se schimbă, după anunțul INSP despre tulpina indiană. Ministrul...280

12 iun 01:44SănătateOMS: Vaccinarea merge prost în Europa. Nu va bloca un nou val

Nivelul vaccinării în Europa este insuficient în vederea evitării unei reintensificări a pandemiei covid-19,...360

12 iun 01:45SănătateMARATON de VACCINARE la CONSTANŢA

674

12 iun 00:00SănătateConsumul de ciuperci scade riscul de cancer?

Un consum mai mare de ciuperci este asociat cu un risc mai scăzut de cancer, potrivit unui studiu realizat la...207

12 iun 00:00SănătateValorile mari ale colesterolului sunt moștenite genetic în familia ta? Iată ce trebuie să știi

De multe ori, colesterolul prea mare este provocat de alimentația cu multe grăsimi animale. Însă în cazul anumitor...225

12 iun 01:48SănătateGermania aruncă în aer vaccinarea copiilor: Nu este recomandată decât în cazul celor cu boli grave

Comitetul consultativ pentru vaccinuri din Germania, cunoscut sub numele de STIKO, a recomandat joi ca numai copiii și...787

12 iun 01:47SănătateVarianta indiană a Coronavirusului este cu 60% mai transmisibilă decât cea britanică

Varianta indiană a coronavirusului (varianta Delta) este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta britanică...455

12 iun 00:05SănătateStudiu: Persoanele bolnave de COVID-19 prezintă risc de a dezvolta diabet la 6 luni de la infectare

Studii efectuate în 2021 în Marea Britanie și SUA arată că persoanele care au trecut prin COVID-19 prezintă un...226

12 iun 00:06SănătateMedicamente care pot da dureri de cap

230

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT