REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ce zic liberalii despre trecerea lui Ovidiu Silaghi de la PNL la PSD

Ce zic liberalii despre trecerea lui Ovidiu Silaghi de la PNL la PSD

Replica API 6 mai 2014 | 00:00 131

Cum se "pupă" liberalismul cu social-democraţia

Cum se "pupă" liberalismul cu social-democraţia

Vestea că preşedintele PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi, se transferă de la PNL la PSD, cel mai probabil pentru obţinerea unui loc călduţ la Camera Deputaţilor, are ecou până la malul mării. Premierul Victor Ponta a anunţat duminică faptul că Silaghi este candidatul USL pentru un post de deputat la alegerile parţiale parlamentare din 25 mai. Mai mult, Silaghi plănuieşte să se înscrie în PSD. Gestul este aspru criticat de colegii săt-măreanului, care îl acuză că îşi planifică un nou mandat de parlamentar, cel mai probabil cu scopul de a contracara problemele pe care le are cu Justiţia.

"Sunt dezamăgit de un om care face asemenea gesturi, mai ales că era candidat PNL, preşedinte de organizaţie (Satu Mare - n.r.). Probabil, în economia lui personală, şi-a dat seama că aşa mai fură de la voturile PNL, poate şi ceva de la PSD şi, în felul acesta, să iasă din nou parlamentar. Prima dată când m-a dezamăgit a făcut-o când era ministru. Atunci, de nenumărate ori, am spus-o în Biroul Politic Naţional, am fost dezamăgit de prestaţia ca ministru. Iată că mă dezamăgeşte şi politic vorbind. Sigur, este gestul unui om mărunt. Mă întristez când văd că sunt oameni care încearcă să-l copieze pe domnul Ponta, adică să fure voturi şi dintr-o parte şi din alta. Este rău, pentru că un om îşi pune în faţa intereselor unui partid, ale unor oameni, pe ale sale, personale. Probabil domnului Silaghi îi este teamă să nu rămână pe undeva pe din-afară, nemaifiind parlamentar să nu piardă cumva avantajele în faţa Justiţiei, bănuiesc, pentru că avea nişte probleme. Sper să nu fie reale, sper să fie şi acolo doar ceva care să nu se adeverească. Dumnealui şi-ar fi dorit să fie europarlamentar, numai că PNL şi-a nominalizat oamenii pe liste în funcţie de susţinerea din teritoriu, iar domnul Silaghi nu a avut susţinerea colegilor, în afară de judeţul pe care-l reprezenta, Satu Mare. Nu avea nici un fel de susţinere şi nu avea cum să ajungă pe un loc eligibil, atâta timp cât nu avea susţinerea colegilor din teritoriu. Pe fondul supărării că nu a ajuns europarlamentar din nou şi având posibilitatea să candideze la Parlamentul României, a făcut acest gest urât. Dezamăgire, nu pot decât să desconsider gestul unor oameni de acest gen", a declarat preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir. Surse din conducerea PSD susţin că, după adeziunea la PSD, Silaghi va candida pentru un post de deputat în Colegiul 2 Satu Mare din partea PSD, susţinut de alianţa PSD-UNPR-PC. Conducerea PNL a validat, în 8 aprilie, candidaţii pentru alegerile parlamentare parţiale care au loc în 25 mai, odată cu cele europarlamentare, între aceştia numărându-se şi Silaghi. Silaghi a renunţat la postul de deputat în 3 septembrie 2013, în schimbul continuării mandatului de europarlamentar preluat de la Cristian Buşoi, gest disperat al preşedintelui PNL Satu Mare, pentru că DNA solicitase Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale împotriva lui Silaghi pentru trafic de influenţă, infracţiune pe care ar fi săvârşit-o, potrivit procurorilor, în timpul mandatului de ministru al Transporturilor. Silaghi nu este singurul liberal cu preferinţe socialiste. Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a anunţat luni că primarul liberal al localităţii Mihăileşti, Mihai Dobre, îi va susţine pe social-democraţi în campania pentru europarlamentare, urmând ca acesta să fie urmat de alţi 5-6 edili ai PNL din judeţ.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367