REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ce zic PDL şi PP-DD despre propunerea lui Victor Ponta despre comisarul european

Ce zic PDL şi PP-DD despre propunerea lui Victor Ponta despre comisarul european

Replica API 27 mai 2014 | 00:00 184

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, după alegerile pentru Parlamentul European, că îşi doreşte să iniţieze negocieri cu PDL şi PP-DD, în privinţa susţinerii comisarului european. De asemenea, din nou nu s-a putut abţine şi a motivat că "nu poate fi o decizie a peşedintelui Băsescu, care a luat 6% la alegeri". "Fac un apel şi către celelalte forţe politice reprezentate legitim în Parlament, în primul rând PDL, în Parlament se află şi PPDD, pentru ca odată încheiată o campanie cu extrem de multe accente radicale (...), după câteva zile, să ne gândim totuşi dacă nu putem să facem mai mult pentru ţară. Nu vorbesc de o intrare la guvernare, PDL şi PPDD trebuie să rămână în opoziţie până în 2016, însă adresez o invitaţie la a discuta despre câteva teme majore ale României în perioada următoare", a declarat Ponta. Şifonaţi după bătăliile pe care le-au pierdut impardonabil, reprezentanţii PDL şi PP-DD au uitat de "niciodată negociere cu socialiştii", tematică de serviciu în campania electorală şi au revenit la "interesul naţional", aşa cum a confirmat pentru "Replica" de Constanţa, preşedintele pe judeţ al PDL, Christian Gigi Chiru.

"Are toate motivele (Ponta - n.r.) să fie ezitant, că l-am văzut şi noi destul de crispat. Nu e un rezultat atât de grozav. Este un demers firesc, consultările sunt obligatorii pentru domnul Ponta. Cutumele şi regulile democratice îl obligă pe domnul Ponta şi, în general partidele aflate la guvernare, să poarte negocieri, consultări, pe funcţiile reprezentative la nivelul Parlamentului European. Niciodată n-am ezitat să ne asumăm o susţinere sau o recomandare atunci când vorbim de interesul naţional. Colegii noştri vor lua la nivelul Biroului Naţional decizia, dar, cu siguranţă, noi suntem deschişi, ca întotdeauna, să ne aducem plus valoarea experienţei noastre parlamentare în orice angajament care vizează raporturile externe", a declarat Chiru.

Oarecum, în aceeaşi poziţie, se regăseşte şi liderul PP-DD Constanţa, Gică Slabu. Marele dezamăgit al alegerilor pentru Parlamentul European, pentru că partidul nu a atins pragul electoral (4,24%), este dispus să negocieze cu Ponta, tot pentru teme majore care privesc România. "Alegerile prezidenţiale o să însemne altceva şi ajută orice cantracandidat. Cele 4-5% procente ale noastre s-ar adăuga la procentele lor. Automat că au nevoie. Din punctul meu de vedere să discute, să negocieze. Ar fi colacul de salvare. Trebuie să facem ceva. Voi pleca la Bucureşti şi o să am o discuţie cu dumnealor. Eu zic să fim deschişi, să mergem la discuţii, să vedem ce vor de la noi. Dacă o vor face numai de amorul artei, atunci nu o mai facem", a menţionat Slabu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614