REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ce zic SALVAMARII de DRAMELE celor ÎNECAȚI în MAMAIA!

Ce zic SALVAMARII de DRAMELE celor ÎNECAȚI în MAMAIA!

Replica API 1 iulie 2020 | 00:00 2277

Salvamarii duc o luptă interminabilă cu turiştii, dar şi cu locuitorii Constanţei, care se încăpăţânează să sfideze marea, în ciuda atenţionărilor făcute de aceştia. Principala cauză a deceselor este, de fiecare dată, nerespectarea regulamentului. Dramele, care se petrec la malul mării din neatenţia părinţilor sau din teribilismul copiilor, îi îngrozesc pe salvamari an de an. Să porţi pe braţe trupul neînsufleţit al unui copil, sfâşie inima chiar şi celui mai puternic om. Eroii litoralului românesc ne îndeamnă să respectăm cu stricteţe câteva reguli de bun-simţ, pentru a evita pierderea oamenilor dragi.

Marea nu iartă pe nimeni

"Zilele acestea am pierdut un copil, iar celălalt este în comă. Credeţi că ne pică bine? E foarte greu. În orice situaţie în care nu mai poţi să faci nimic, avem o stare de neputinţă, de tristeţe şi de regret profund. Marea nu trebuie luată în derâdere. Indiferent că-i este liniştită, indiferent că-i agitată, e pericol de înec. Chiar dacă ştiu să înote bine, trebuie să respecte regulile. Sunt câteva reguli principale şi pe care le aducem tot timpul aminte. Le amintim mereu să nu depăşescă zona de siguranţă (geamandură de 1,5 m). În cazul în care au obosit, pot să se odihnescă, să stea în picioare şi să cheme ajutor. Să nu intră niciodată după servirea mesei sau după ce au făcut efort fizic. În apă nu se intră brusc, chiar dacă apa are 22-23 de grade. Dacă afară sunt 40 de grade, poate deveni un şoc hipotermic şi apare stopul cardio-respirator. Întodeauna să poarte vesta de salvare. Fie că sunt cu caiacul, fie că sunt cu skijetul sau hidrobicicleta, vestea de salvare se poartă întotdeauna. Dacă au o probleme, le recomandăm să apeleze la salvamar în orice situaţie. Noi colaborăm foarte bine cu ambulaţa, cu poliţia şi cu jandarmeria.", a declarat pentru Replica de Constanţa, Directorul Tehnic şi Şeful Salvamarilor din Constanţa şi Mamaia, Gabi Culea.

Atenţie, părinţi! Cu marea nu-i de glumă

Părinţii sunt rugaţi de salvamari să evite zonele foarte aglomerate. O singură clipă de neatenţie poate duce la decesul sau pierderea celor mici.

"Turiştii când vin pe plajă trebuie să aibă un comportament adecvat. Între orele 10:00 şi 17:00 este indicat să se dea foarte bine cu loţiuni cu factor mare de protecţie, să poarte mereu tricouri de culoare deschisă pe ei, dacă tot se expun la aceste ore. Copiii, mai ales cei care sunt micuţi, să nu stea la aceste ore pe plajă cu ei. Mare, mare atenţie, părinţii sunt rugaţi să evite zonele foarte aglomerate, pentru că e de ajuns o clipă de neatenţie. Copiii intră în panică, nu îşi mai văd părinţii şi o iau la fugă. Durează pană îi găsim. Au fost foarte multe cazuri. Părinţii trebuie să stea cât mai aproape de cei mici şi să îi sfătuiască pe copii să-şi ia repere. Să ştie copilul, uite, suntem pe zona în care sunt umbrele albe, umbrele galbene şi aşa mai departe. Când un copil s-a pierdut, părintele trebuie să se ducă imediat la salvamar, nu după câteva ore. Noi avem posibilitatea de a găsi imediat un copil, ştim ce avem de făcut. Din fericire, orice copil care s-a pierdut, a fost şi găsit de fiecare dată.", a mai precizat pentru Replica de Constanţa, Directorul Tehnic şi Şeful Salvamarilor din Mamaia, Gabi Culea.

Mihaela S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ideea este ca nu se respecta regulile. In Romania si poate mai mult in Constanta,printre cocalari umbla o lege nescrisa prin care cel ce respecta legea este "fraier." Asadar si prin urmare, lucrurile se intampla si datorita mentalitatii care nu se conformeaza unor masuri minime de protectie.... Deci daca vedeti arborat steagul, rosu, nu se intra in apa PUNCT, chiar daca vi de la 1000 de km dupa ce te-ai imprumutat pe 10 ani sa platesti unor profitori sume colosale pentru un sejur.
3
0
am facut plaja aproape in toata europa dar n am auzit sa se inece vreunu la plaja
0
2
se ineaca oameni cei mai multi pe plajele latite,nu cumva in senalele sapate pentru a permite apropierea barjei de plaja,chiar daca au fost acoperite nisipul fiind afanat ,a fost spalat de apa
1
1
Sper sa te duci si tu la mare, sa intri in apa si sa ai nevoie de salvamar in pizdamatii de jigodie umana ce esti...!!!
6
0
salvamarii sint niste jegosi analfabeti care fluiera ca boii toata ziua dupa fiecare garid aflat in apa de juma de metru.Toti puturosii tigani au ajuns salvamari. Muriti ba rapanosilor!
1
10
oras deteriorat putrezit si pustiit, zici ca i blestemat la saracie
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367