REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cea mai CĂUTATĂ PROXENETĂ, PRINSĂ în Manchester de un POLIȚIST CONSTĂNȚEAN

Cea mai CĂUTATĂ PROXENETĂ, PRINSĂ în Manchester de un POLIȚIST CONSTĂNȚEAN

Replica API 30 iulie 2020 | 00:32 7490

Un polițist constănțean, aflat într-o misiune în Manchester, a prins-o pe una dintre cele mai căutate proxenete, fiind vorba despre Ildiko Enderle, care acționa și în România. Omul legii activează în cadrul BCCO. Potrivit declarației sale de avere, acesta ar avea domiciliul în județul Constanța, iar în data de 22 aprilie 2020 figura ca Ofițer specialist la IPJ Constanța, după care, potrivit declarației de avere din 4 iunie 2020, figura ca Ofițer specialist la IGPR.

Ildiko Enderle era căutată inclusiv prin INTERPOL, pe numele său existând mai multe mandate europene de arestare. Aceasta are 43 de ani și era fugară de circa 5 ani. A făcut parte dintr-o grupare infracțională specializată în trafic de persoane, care a recrutat tinere din Cehia și din România - inclusiv o fată de 15 ani - și le-a promis un loc de muncă, mâncare și cazare în Germania. În schimb, fetele ajungeau în Republica Cehă, unde au fost nevoite să lucreze ca prostituate într-un club de noapte, numit Lady Bar 69.

Proxeneta, care e de naționalitate română (nu cetățenie!), a fost găsită locuind într-o proprietate din strada Crofton, în Rusholme și a fost prinsă la doar câteva săptămâni după ce Europol a lansat campania „Criminalitatea nu are gen”, în care fețele fugarilor au fost făcute publice. Astfel, când polițistul constănțean, aflat în misiune în Manchester, a abordat-o în limba maternă, ea a încercat să dea informații false, precum nume și data nașterii. Însă, când i-a prezentat detalii, folosind site-ul Europol, a cedat în cele din urmă și a spus: „M-am săturat să alerg”. Polițistul a spus, pentru manchestereveningnews, că a fost un noroc pur că lucra la acea vreme la Manchester. „Am fost foarte mândru că am fost implicat în asta. Avea patru mandate europene de arestare pentru trafic de persoane și minori prin exploatare sexuală. A fost aici de cinci ani, în Marea Britanie. Echipa Challenger a primit informații despre ea, iar noi am prins-o. Când am intrat pentru prima dată în casă, mi-a dat un nume greșit, dar imaginea ei a apărut în sistemul nostru și la TV pentru că era una dintre cele mai căutate. I-am spus asta. Când ne-a oferit data falsă a nașterii și am verificat cu colegii mei în România, am știut că este ea. În cele din urmă a spus că a fost ușurată că poliția a găsit-o pentru că deja obosise și nu se simțea bine. A avut o viață foarte bună aici. Încerca să se amestece în mulțime și chiar lucra. Avea o casă mare”, a spus el.

A fugit de la Tribunal, din România!

Enderle a a fost dată în urmărire după ce a fugit de la tribunal, din România. Se crede că poate a călătorit în alte țări înainte de a intra în Marea Britanie sub un nume fals. După capturarea ei, Enderle a fost trimisă la Curtea Magistraților din Westminster și deportată înapoi în România.

Enderle a fost acum închisă pentru infracțiunile săvârșite, care au început în 2003. Pe atunci, ea și complicii ei transportau mai multe fete care au fost nevoite să practice prostituția. Au fost trimiși să presteze la un club de noapte ceh, cunoscut sub numele de „Lady Bar 69”. Apoi, în 2010, Enderle și un alt complice au transportat și au cazat o fată cehă, în vârstă de 15 ani, la Lady Bar 69. Adolescentei i s-a promis un loc de muncă, dar în schimb a fost obligat să lucreze ca prostituată. În continuare, în 2010 și în cursul anului 2011, Enderle și un complice au transportat și adăpostit mai multe fete cehe la Lady Bar 69 și le-au forțat să se prostitueze pentru propriul câștig. De asemenea, Enderle a înființat o organizație criminală „specializată” în traficul de persoane. Grupul a recrutat fete din regiunile Târgu Mureș și Gheorgheni din Transilvania, precum și din alte orașe românești, prin promisiunea unui loc de muncă, de masă și de acasă în Germania. Dar când au fost de acord, au fost trimise în Republica Cehă unde au fost exploatate sexual.

Polițistul constănțean, implicat și în alte filaje

„Sunt foarte mândru de ceea ce fac aici cu echipa Challenger - sunt tipi minunați. Sunt ca o familie ”, a spus omul legii pentru manchestereveningnews.co.uk.

De asemenea, detectivul Jamie Pearson a declarat: „Acesta este un rezultat fantastic, care arată excelentul parteneriat al Program Challenger și al ofițerului nostru de poliție din România. El a venit la GMP în noiembrie 2019 și a continuat munca grea a predecesorului său. El a adus cu el cunoștințe de neprețuit, ceea ce este foarte benefic pentru investigații specifice, cum ar fi aceasta". Polițistul constănțean a fost implicat, de asemenea, în arestarea a trei suspecți în cazul unor furturi din Cartierul de Nord din Manchester.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
EU LA CERNAVODA SINT SEFA,NIMENI NU SE LEAGA DE MINE,AM SECTOARELE MELE
3
2
Daca oameni din institutiile statului si justitie nu ar fi implicati in mizeria traficului de carne vie,atunci mafiotii nu ar fi avut sprijin si ar fi fost nimiciti. Fara ajutor din partea celor ce ar trebui sa ne apere,nu ar exista nici clanuri interlope. Nu stiu cati din oamenii ce lucreaza in justitie si sisteme de forta sunt loiali romanilor,cinstiti. Probabil nu multi,din moment ce tara e plina de infractori periculosi ,colcaie ca gandacii si efectiv conduc localitatile din umbra .
4
0
De unde stii ca ziarista nu a avut un anumit interes sa publice numele? Aici nu cred in amatorism!
5
1
Lili degeaba ai modificat anuntul si i-ai scos numele si domiciliul agentului. Internetul nu uita nimic niciodata. Sper sa va dea in judecata nu numai agentul dar si MAI-ul si sa platiti scump. Altfel nu o sa vreti niciodata sa deveniti mai buni la jobul vostru pe care momentan il faceti cu foarte mult amatorism.
20
1
Sa nu cumva sa ne prindeti si fetitele noastre trimise la produs in Europa nu mai sponsorizam m.a.i, guvernul si niciun partid politic din Romania.
12
2
lasa ma sa se stie cine este, care e problema?va deranjeaza?bravo, asa da
3
11

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102