REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cea mai mare captură de heroină din România, după 4 ani de filaj. Percheziţii de amploare şi la traficanţii din Constanţa

Cea mai mare captură de heroină din România, după 4 ani de filaj. Percheziţii de amploare şi la traficanţii din Constanţa

Replica API 30 iulie 2015 | 00:05 485

Ţară de tranzit pentru heroină şi canabis

Ţară de tranzit pentru heroină şi canabis

Două TIR-uri încărcate cu 333 de kg de heroină a fost descoperite în timp ce încercau să iasă din ţară prin vama Petea din judeţul Satu Mare. Vorbim despre cea mai mare captură de droguri din România. Şoferii celor două autotrenuri au fost audiaţi în Capitală. Valoarea drogurilor este estimată la 40 de milioane de euro! Heroina provenea din Afganistan, iar TIR-urile se îndreptau spre Olanda. Traficanţii sunt doi români şi doi turci. Drogurile au fost duse la Bucureşti cu elicopterul. Traficanţii erau supravegheaţi din 2011. Heroina a fost disimulată în rezervoarele celor două autotrenuri.

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat miercuri, 29 iulie, faptul că: „Au fost aduse la audieri 11 persoane, iar patru au fost reţinute. Este cea mai mare cantitate de heroină capturată pe teritoriul României. România era ţara de tranzit”. „În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada aprilie 2014 - iulie 2015, inculpaţii Yigit Hakan, Săman George-Solomon, Bîngă Liviu-Constantin şi Sincar Huseyin au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni privind traficul intern şi internaţional de droguri de mare risc (heroină). (…) inculpaţii Yigit Hakan şi Saman Gerge-Solomon, au recrutat doi şoferi pentru a transporta drogurile”, susţin procurorii. Au fost efectuate percheziţii pe raza municipiului Râmnicu - Vâlcea, fiind identificate şi ridicate două autoturisme de lux, mai multe telefoane mobile, calculatoare, laptop-uri precum şi suma de 136.000 de euro. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Yigit Hakan, Săman George-Solomon, Bîngă Liviu-Constantin şi Sincar Huseyin urmând să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă. Procurorii DIICOT au acţionat şi în judeţul Constanţa. Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Constanţa au ridicat cannabis şi dispozitive pentru prepararea, porţionarea şi consumul de droguri, în urma a 12 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi deţinerea de droguri de risc şi de mare risc.- 3 persoane au fost reţinute. „La data de 26 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanţa au efectuat 12 percheziţii în municipiul Constanţa, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinerea, fără drept, de droguri de risc şi de mare risc, pentru consum propriu. La activităţi au participat şi poliţişti de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa şi de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, precum şi jandarmi. În urma percheziţiilor, au fost ridicate droguri de risc (cannabis), 2.260 de lei, precum şi dispozitive pentru prepararea, porţionarea şi consumul drogurilor”, au declarat oamenii legii. De asemenea, din locuinţa unuia dintre cei în cauză, au fost ridicate urme de N,N-Dimethyltryptamine (DMT), drog de mare risc. În urma administrării probatoriului, la data de 28 iulie a.c., 3 dintre persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani, au fost reţinute, urmând a fi prezentate instanţei de judecată, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă. Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367