REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cea mai tânără fermieră care a luat fonduri europene îşi desfăşoară activitatea în judeţul Constanţa

Cea mai tânără fermieră care a luat fonduri europene îşi desfăşoară activitatea în judeţul Constanţa

Replica API 16 februarie 2013 | 00:00 749

Vinde cereale gigantului american Cargill

Vinde cereale gigantului american Cargill

Oana Corina Dordescu, o tânără de 22 de ani, studentă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti s-a decis în urmă cu doi ani să îşi urmeze pasiunea şi să pună bazele unei afaceri în agricultură. Avea doar 18 ani când a depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală (APDRP) dosar pentru accesarea de fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală pe măsura "Instalarea Tinerilor Fermieri".

A cerut aproximativ 100.000 de lei pentru achiziţionarea unei semănători performante şi a 7 hectare de teren în localităţile Kogălniceanu şi Nicolae Bălcescu din Constanţa, iar un an mai târziu investiţia era deja finalizată. Acum, tânăra administrează 80 de hectare de teren, mare parte arendate şi face afaceri cu gigantul mondial Cargill România.

Investiţii de 10.000 de euro

Până acum, în ferma pe care o administrează, Oana Dordescu a investit în jur de 10.000 de euro, pe lângă banii luaţi de la Uniunea Europeană, parte din profitul pe care la reinvestit, parte din bani strânşi cu împrumut de la rude. Tânăra susţine însă că vrea să investească în continuare în agricultură, iar din primăvara va avea şi primul angajat- un mecanic. "Afacerea s-a dezvoltat pe parcurs, a mai cumpărat un tractor şi a arendat teren. Cu 7 hectare câte avea iniţial nu se putea întreţine, dar acum afacerea este pe profit", a mai spus Liliana Munteanu.

Relaţii de afaceri la 20 de ani

Munteanu spune că fiica sa nu a avut probleme în relaţii de business din cauza faptului că este prea tânără. "Provenim dintr-o familie bună şi atunci oamenii au avut încredere în ea. (Liliana Munteanu este angajat la Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală Constanţa n.red).De asemenea, cei mai în vârstă apreciază tineretul şi au o atitudine pozitivă faţă de cei care vor să facă afaceri la ţară", mai spune Munteanu. Întreprinderea Individuală Dordescu Oana Corina vinde cereale pentru companii importante precum cargill România, Barter Trading sau cu traderul de cereale Nidera.

sursa: Economica.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218