REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ceaiul de fenicul: beneficii și mod de preparare

Ceaiul de fenicul: beneficii și mod de preparare

Replica API 6 octombrie 2020 | 00:00 1142

Ceaiul de fenicul are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Semințele de fenicul sunt folosite atât în scopuri culinare, cât și în scopuri medicinale. Aceste semințe au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri în scopuri medicinale în tradiția indiana, dar și în cea chinezească.

Ceaiul de fenicul este obținut prin fierbere, astfel încât uleiurile volatile din semințe să fie eliberate în apă, scrie doc.ro.

Beneficii ceai de fenicul

Ceaiul de fenicul are o mulțime de beneficii pentru sănătate, conținând o serie de antioxidanți și vitamine precum vitamina A, vitamina B, vitamina C și vitamina D.

Tratează problemele gastrointestinale – semințele de fenicul relaxează musculatura stomacului și stimulează activitatea bilei, ceea ce înseamnă că îmbunătățesc digestia și reduc durerea.

Fenicului elimina și gazele din intestine și reduce balonarea. Totodată, acesta stimulează și circulația sanguină.

Semințele de fenicul sunt eficiente și în ameliorarea sindromului de colon iritabil.

Facilitează scăderea în greutate – dacă vrei să scapi de câteva kilograme în plus, ceaiul de fenicul te poate ajută. Accelerând digestia, ceaiul de fenicul menține senzația de sațietate ore în șir și reduce poftele. Totodată, feniculul echilibrează și nivelul de zahăr din sânge.

Ajută la tratarea problemelor respiratorii – un studiu făcut de către oamenii de știință egipteni a scos la iveală faptul că feniculul este folosit de secole întregi pentru tratarea afecțiunilor respiratorii. Feniculul ajută la eliminarea secrețiilor din partea superioară a aparatului respirator, precum și la calmarea spasmelor sistemului respirator.

Îmbunătățește sănătatea inimii – feniculul este o sursă excelență de potasiu și ajută la menținerea tensiunii arteriale în parametri normali. Așadar, consumul de ceai de fenicul menține inima sănătoasă.

Întărește sistemul imunitar – feniculul este o sursă excelență de vitamina C și de antioxidanți, dar conține și seleniu, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar este fortificat de consumul de ceai de fenicul.

Îmbunătățește echilibrul hormonal – potrivit unui studiu făcut de către italieni, semințele de fenicul îmbunătățesc echilibrul hormonal. Un alt studiu, făcut de către oamenii de știință americani a dovedit că feniculul este eficient în tratarea sindromul de ovare polichistice. Feniculul conține substanțe porgestogenice, benefic pentru bună funcționare a glandei tiroide.

Ajută la ameliorarea artritei – semințele de fenicul ajută la ameliorarea afecțiunilor inflamatorii. Un studiu făcut în Mumbai a scos la iveală faptul că simptomele artritei sunt ameliorate de consumul de semințe de fenicul.

Ameliorează simptomele menstruale – crampele menstruale sunt ameliorate de semințele de fenel. Durerile menstruale sunt cauzate de contracția mușchilor uterini, iar feniculul stimulează relaxarea musculară, așa că durerile sunt ameliorate.

Ucide paraziții intestinali – ceaiul de fenicul acționează precum un sedativ asupra paraziților intestinali, ceea ce înseamnă că aceștia nu depun ouă deci ceaiul de fenicul le împiedică multiplicarea.

Cum prepari ceai de fenicul

Ai nevoie de:

2 lingurițe de semințe de fenicul (de preferat proaspete întrucât au un conținut ridicat de uleiuri volatile)

puțină miere

apă

Zdrobește cele 2 lingurițe de semințe de fenicul cu ajutorul unei lame de cuțit. Poți folosi și un mojar dacă nu ai suficientă îndemânare pentru a zdobi semințele cu ajutorul cuțitului. Pune semințele zdrobite într-o cană și acoperă-le cu apă fierbinte. Acoperă cană cu o farfuriuță și lasă să se facă infuzia în jur de 10 minute. Strecoară apoi ceaiul și îndulcește-l cu miere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218