REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ceaiurile te pot ajuta să te lași de fumat

Ceaiurile te pot ajuta să te lași de fumat

Replica API 5 martie 2021 | 00:00 1219

Dacă ai luat una dintre cele mai bune decizii pentru sănătatea ta și vrei să renunți la fumat, indiferent de cât timp ai acest viciu și de motivele care te-au adus în acest punct, primul pas este să te informezi cu privire la pașii care urmează.

Cu cât ai fost mai mult timp fumător, cu atât procesul de eliminare a toxinelor din organism și de schimbare a obiceiurilor va fi mai îndelungat. Deși va fi un proces dificil și de durata, trebuie să ai încredere în decizia ta.

Cum te ajută ceaiurile să te lași de fumat

Există multe moduri prin care îți poți „păcăli” organismul să nu mai simtă nevoia de tutun și unul dintre ele este chiar la îndemână: consumul de ceaiuri. Anumite infuzii din plante medicinale au efect calmant, antidepresiv, antioxidant și purificator, toate cu efecte benefice pentru perioada ta de acomodare cu noul stil de viață.

Aceste ceaiuri trebuie să completeze aportul tău zilnic de lichide, așa că încerca să bei și cel puțîn 1,5 litri de apă plata. Vei vedea că în această perioada vei transpiră mai mult și vei avea nevoie de mai multă hidratare. Infuzia se realizează din plante sau frunze uscate, adăugate într-un vas cu apă clocotită, pe care îl acoperi timp de 5-10 minute. Evita pliculețele cu ceai din comerț, pentru că din păcate conținutul lor nu este atât de natural pe cât ar trebui.

Iată cu ce plante trebuie să te aprovizionezi:

• mușețel: datorită rolului sau calmant și antidepresiv, va reduce stările de nervozitate și neliniște pe care le poți avea, în special în primele zile fără țigări; bea 2-3 căni de infuzie pe zi, fără zahăr sau alți îndulcitori

• eucalipt: deși puțin mai greu de procurat, ceaiul de eucalipt te va ajută într-un mod diferit: aromă să puternică îți va crea o senzație neplăcută în preajma fumului de țigară. Dacă bei o cană de ceai de eucalipt pe zi, de fiecare dată când vei aprinde o țigară vei avea senzație de greață.

• ghimbir: ghimbirul este un puternic antioxidant, care te va ajută să elimini toxinele din organism; în plus, ghimbirul calmează senzația de vomă pe care o poți experimenta uneori în timpul sevrajului

• cimbrișor: la fel că și în cazul eucaliptului, ceaiul de cimbrișor băut constant timp de câteva zile îți va produce o reacție neplăcută în preajma mirosului și fumului de tutun

• iasomie: bea 2-3 căni de ceai de iasomie pe zi, în special seară sau când ești foarte stresat, fiindcă te va ajută să te calmezi; poți combină iasomia și cu puțin ceai verde, pentru a potența efectul antioxidant

• sunătoare: ceaiul de sunătoare se recomandă doar seară, pentru că are un puternic efect calmant și îți poate provoca somnolență; însă te va ajută să scapi de anxietate seară, când vei simți nevoia să fumezi după cină sau când ieși cu prietenii în oraș

Mai poți încerca ceaiul de valeriană, și el cu efect antidepresiv, sau ceaiul de anason sau rubarbă, ambele cu efect împotriva constipației, scrie doc.ro.

Cu toate că ceaiurile sunt o metodă naturală de a diminua simptomele neplăcute ale sevrajului, nu te baza doar pe ele atunci când vrei să te lași de fumat. Sportul este obligatoriu, pentru că te va ajută să eliberezi endorfine și să te concentrezi pe o altă activitate în afară de fumat. Vei simți nevoia să mănânci tot timpul câte ceva, așa că fă-ți bastonașe din legume proaspete precum morcovul și ardeiul și ține la îndemână mici gustări că iaurtul, migdalele și nucile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218