REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cei 8 militari de la Baza NATO Mihail Kogălniceanu, arestați preventiv. Video

Cei 8 militari de la Baza NATO Mihail Kogălniceanu, arestați preventiv. Video

Mirela PASCAL, Valentina CĂMARĂ, A.F. 16 noiembrie 2022 | 17:51 7819

Cei 8 militari reținuți marţi, 15 noiembrie, în urma unor percheziţii la domiciliile lor,  în dosarul furtului de combustibil de la Baza militară NATO Mihail Kogălniceanu, vor sta după gratii 30 de zile. Fiul unuia dintre inculpați a declarat, după aflarea sentinței, că nu se aștepta ca tatăl său să fie trimis în arest, pentru că la percheziții nu au găsit probe care să-l incrimineze.

Cei 8 militari care vor sta 30 de zile după gratii sunt p.t. maj Alecsandru Marin, sg.maj. Dolofan Marius Bogdan, cpt. Gherasim Andrei, civ. Boboc Cornel Florin, cap. Menabit Ervin, mil.Ardelean Mircea, cap Teslaru Gheorghe, sg.maj. Meca Victoraş.  Judecătorii au dictat sentința în cursul serii de miercuri, 16 noiembrie și nu este definitivă.

La ieșirea din sala de judecată, avocatul unui inculpatul a făcut declarații.

Avocat: Măsura este exagerată

Judecătorii au respins solicitările noastre, au dispus arestarea tuturor. Noi am cerut controlul judiciar. Vom formula contestaţie. Acuzaţiile le știţi... furt calificat“, a declarat Marian Sofronie, avocatul unuia dintre inculpați. „În opinia mea, nu e justificată măsura, este exagerată“, a mai spus avocatul.

Video cu declarațiile avocatului:

La Tribunal a venit și fiul unuia dintre inculpați. Potrivit acestuia, tatăl său a ieșit la pensie din 2020, iar la percheziții procurorii nu au găsit nimic care să-l incrimineze.

Nu este vinovat, tatăl meu nu era în țară, a plecat în 2021, s-a întors în aprilie 2022. Este pensionar, pe 1 martie 2020 a ieșit la pensie. Perchezițiile au avut loc la ora 6 dimineața, nu au găsit absolut nimic...bani, kerosen..., și pe mine m-au luat la anchetă...Am înțeles că a fost reținut 24 de ore...dar dacă nu ai probe, îi dai 30 de zile de arest? Nu știu nici eu mai multe. O să facem contestație și o să demonstrăm că e nevinovat”, a  declarat Cristian George Boboc, fiul unui inculpat.

Cristian George Boboc, fiul unui inculpat

Video cu declaraţiile fiului unuia dintre inculpaţi:

Reamintim că marți, 15 noiembrie, au avut loc percheziții domiciliare, efectuate de procurorii de la Parchetul Militar, în mai multe localități din Constanța, într-un dosar ce vizează furtul de combustibil.

Vorbim despre 7 tone de combustibil de avioane furat din Baza NATO. Surse bine informate ne-au declarat că 60 de persoane au fost duse la audieri, la Poliția Transporturi, 22 dintre acestea având calitatea de suspecți.

Video cu militarii arestaţi:

Tribunalul Constanța a pronunțat sentința, în jurul orei 19,49: ”În baza art. 226 C.p.p. admite propunerea formulata de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București in dosarul penal nr. 444/P/2022. În baza art. 223 alin.2 C.p.p. în referire la art. 202 alin.1si 3 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpaților: - plt. Maj. ALECSANDRU MARIN -sg.maj. DOLOFAN MARIUS BOGDAN - cpt. GHERASIM ANDREI - civil BOBOC CORNEL FLORIN- -cap. MENABIT Ervin mil. ARDELEAN MIRCEA- -cap. TESLARU GHEORGHE- -sg. Maj. MECA VICTORAS - pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16.11.2022 si pana la data de 15.12.2022, inclusiv, cu excepția inculpatului ALECSANDRU MARIN pentru care durata măsurii arestării va curge de la data punerii in executare a mandatului de arestare preventiva. Respinge cererile formulate de inculpații Alecsandru Marin si Dolofan Marius Bogdan de luarea a măsurii controlului judiciar, precum si cererile de luare a măsurii arestului la domiciliu sau control judiciar formulate de inculpații GHERASIM ANDREI, BOBOC CORNEL FLORIN, MENABIT ERVIN, ARDELEAN MIRCEA, TESLARU GHEORGHE, MECA VICTORAS. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventiva. Măsura se comunica administrației locului de deținere.”


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu le dați și CNPul că nu sunt .gani?
2
0
Da ma ai dreptate dar nu toti angajati la care te referi au aceleasi salari,pensii si celelate avantaje date de parlamentari romani ca ale angajatilor din armata si mai sunt cativa,nu am sa ii enumar pe toti dar aici este vorba de armata,sau mai pe intelesul tau de APVist p***t,una este sa furi pentru ca sa traiesti si alta este sa furi ca sa te imbogatesti si cu furtul de la privat nu ai nimerito caci acolo nu sunt bani publici si mai este ceva,una este sa imi pazesc eu bani mei"cazul privatului"si alta este sa aiba altul grije de bani mei"cazul celor platiti din bani publici",asa ca stai in banca ta daca nici macar atat nu intelegi din ce inseamna economie si furtul din bani statului Roman.
3
2
SE VEDE CE OCUPATI ERAU DE LE VIN IDEI DE ASTEA, IN TIMP CE ASTEPATA PENSIONAREA ANTICIPATA SI ALOCATIA DE HRANA
7
2
Cu ce se ocupa armata nato a romaniei
6
3
Asa vrea Stroe,chiar dacă fapta nu exista și nu are probe,Stroe vrea sa te aresteze să arate el cine este,și ce activitate are în poliție... Acest Stroe Ionuț,un fost tablagiu, ajuns și el cu 2 stele pe umăr,se crede Catani,arestează poate face vreun inculpat vreo sifoneala ,doua,sa aibă activitate... Rușine mare...face politia de rușine,dar și pe el...
5
4
Ia uite cum fura Romaniii si nu Tiganii
6
6
Bah, daca nu le-ati pomenit numele numai de vreo patru ori. Sa vad si cand ii aresteaza pe politicieni sau bombardieri, daca le pomeniti numele. Atunci dati doar initiale, vangura de lacheti obositi.mirelooo, ai umplut articolul cu numele lor, cum umpli tu camera.
14
4
In toate unitățile militare din Ro se ciordește motorina...la frontiera Cernavodă chiar cadrele era cele care coordonau furtul de motorina cu terțe persoane de la navele care tranzitau Dunărea ..se fura și doctorate numai masterate
10
2
nu le ajungea ca au un loc de munca stabil si bine platit, au vrut mai mult, uite ce face lacomia din om
10
3
Esti p***t facut gramada, peste tot se fura, s-a furat si se va mai fura, nu exista instituție de stat sau privată unde nu se fac magarii. Vezi la tine la serviciu, daca ai asa ceva
10
3
ca ies la pensie acuma si iau si pensia de servici ca doar se antreneaza la greu. acolo era o intreaga filiera ca doar nu au disparut 10 canistre!!
12
3
da...ce mai stire...Ce trebuiau sa le faca? sa le aduca femei si sa le faca o laba pentru fapta lor? Folositi breaking news la orice rahat evident acuma
1
11
Sa le dea jucatori pedepse ca pe vremea lui Vlad Tepes cand se stie,hotul cu functie mare in stat era tras intro teapa mai mare"potrivita rangului sau",asa si aici daca un tablagiu ia 10 ani de puscarie unui capitan sa i se dea 20 de ani,doar asa scapa tara de hoti,cu pedepse mari nu cu doi trei ani cu executare sau cu pedeapse cu suspendare adica fara puscarie,caci din cauza pedepselor astea mici se fura atat de mult din bugetul statului ca Romania este patria hotilor din Uniunea Europeana,adica au si celelalte state membre U.E.hoti lor dar raportat la cat de mult se fura din bugetul statului romani conduc detasat.
12
6
Fura si ei ce pot ! Unii fura masterate altii fura combustibili
24
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614