REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cei care refuză două oferte consecutive de muncă rămân fără ajutoare sociale

Cei care refuză două oferte consecutive de muncă rămân fără ajutoare sociale

Replica API 16 august 2016 | 00:25 392

Iniţiativă legislativă:

Iniţiativă legislativă:

Parlamentarii vor că şomerii să nu mai primească bani din partea statului, în cazul în care vor refuză două oferte consecutive de muncă. Totodată, românilor care nu vor participa, după o lună de stat acasă, la cursurile organizate de Ministerul Muncii pentru a se reangaja, li se va tăia şomajul, anunţă un post de televiziune naţional. Iniţiativa vine în contextul în care mai mulţi primari din România se plâng că, în ciuda demersurilor lor de a veni în sprijinul celor care nu au locuri de muncă, oamenii preferă să stea „agăţaţi” în ajutorul social.

Statutul românilor care primesc ajutor social sau şomaj ar putea fi periclitat dacă o iniţiativa legislativă aflată acum în stadiul de proiect va fi adoptată de parlamentari. Concret, aleşii vor că aceştia să nu mai primească bani din partea statului, fie şomajul, fie ajutorul social, dacă stau cu mâinile în san, aşteptând lunar poştaşul.

Astfel, şomerilor care nu vor participa, după o luna de stat acasă, la cursurile organizate de Ministerul Muncii, prin Agenţiile judeţene de formare profesională, unde li se oferă posibilitatea de a se reangaja, li se va tăia şomajul. În cazul în care aceştia se duc la cursuri, dar refuză două oferte consecutive de angajare, vor avea aceeaşi soarta precum cei care nu merg deloc.

“Dacă aceştia se complac în acea stare de şomaj şi nu merg la cursuri, atunci nu mai merită acei bani. Cei care merg doar pentru a fi prezenţi, că să nu se spună că nu vor să muncească, dar refuză două oferte consecutive de muncă vor fi şi ei scoşi de la şomaj”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă, potrivit bzi.ro.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218