REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cei mai de succes jucători de poker români

Cei mai de succes jucători de poker români

Replica API 18 iunie 2021 | 00:00 1898

Devenit extrem de popular și din ce în ce mai îndrăgit în ultimii ani, pokerul este jocul de cărți care atrage cei mai mulți oameni. La nivel mondial, nume precum Doyle Brunson, Bryn Kenney, Justin Bonomo sau Erik Seidel sună cunoscute pentru fanii pokerului dar, să trecem în revistă și situația la nivel național: care sunt cei mai de succes jucători români de poker?

Din punct de vedere legislativ, în România, pokerul este încadrat la jocuri de noroc. Potrivit OUG 77/2009, jocurile de noroc sunt activitățile care au taxă de participare, unde rezultatele pe care se bazează jocul se selectează aleatoriu, unde există câștiguri în bani și unde organizatorul oferă public jocul respectiv participanților. Cu toate astea, pokerul este mai mult decât un joc de cărți de noroc, de hazard. Jocul de poker implică multe resurse mentale, uneori chiar fizice. Pe măsură ce pokerul devine mai competitiv, mai mulți jucători profesioniști apelează la psihologie pentru a dezvolta un avantaj față de adversarii lor, au structură și metodologie în abordarea mentală a jocului și pot vedea cu ușurință de ce acțiunile unui jucător slab nu se datorează întâmplării.

Să fie oare unul din motivele pentru care din ce în ce mai mulți jucători de poker se fac remarcați și aleg să își ducă pasiunea la un nivel profesionist? Sau poate că popularitatea poker România a luat avânt odată cu legalizarea acestei activități în urmă cu un deceniu. Înainte de asta, nu erau prea mulți jucători de poker români dar la momentul actual, jucătorii profesioniști de poker sunt prezenți la majoritatea turneelor internaționale de poker și se remarcă prin mișcări tacticoase și titluri importante.

Cel mai celebru jucător profesionist de poker de origine română este Daniel Negreanu. Acesta a început să joace poker de la 16 ani dar s-a remarcat pe scena profesionistă de poker din anul 1997. În prezent, Daniel Negreanu ocupă locul al treilea în clasamentul mondial al câștigurilor din poker, acestea ajungând la peste 42 de milioane de dolari. Câștigul său cel mai mare de până acum a fost la turneul la WPT Five Diamond World Poker Classic, în 2004, unde a câștigat 1,7 milioane USD.

La cei 46 de ani ai lui, „Kid Poker”, așa cum este el poreclit, a câștigat patru brățări World Series of Poker și două titluri de Campionat World Poker Tour. A participat la 38 de mese finale, a încasat de 108 ori iar în anul 2014, a fost introdus în Poker Hall of Fame. Din punct de vedere al tehnicii de joc, Daniel Negreanu este recunoscut ca fiind capabil să intuiască cu o mare precizie ce cărți dețin adversarii lui și să le strige mâinile, lucru pe care îl face des și cu lejeritate, fapt ce a adus mulți fani în jurul jocurilor lui de poker. Sfatul pe care el îl dă celor care își doresc să transforme pokerul dintr-un hobby într-un loc de muncă este să încerce să joace poker dar să își păstreze locul de muncă pe care îl au pentru măcar un an, perioadă în care, el sugerează să analizeze toate jocurile cu înțelepciune, cu atenție și cu responsabilitate și în care trebuie puse la punct strategii.

Având în vedere că Daniel Negreanu este considerat canadian, românul cu cele mai mari câștiguri din industria pokerului live este Alexandru Papazian, cu peste 3 milioane de dolari câștigați de-a lungul timpului. Este, de asemenea, singurul român care deține o brățară WSOP iar câștigul lui cel mai mare a fost de aproximativ 1,5 milioane de dolari, în 2016, la un turneu în Monte Carlo. La vremea aceea, acest premiu l-a propulsat pe Papazian pe locul al treilea în topul câștigurilor românilor la turneele live de poker.

Ocupantul poziției a doua în clasamentul cel mai bogați jucători români de poker este Florian Duță cu puțin peste 2 milioane de dolari iar cel mai mare pot câștigat de el este de 429,161 de dolari, în 2018.

Un alt jucător de poker român cunoscut este Mihai Manole care, a început să joace din anul 2004, în timpul facultății, îndrumat fiind de un coleg. Participând inițial la turnee de poker România fără miză, a reușit, pe parcurs, să capete experiență, să își pună la punct strategiile, să își gestioneze banii câștigați pentru a câștiga și mai mult și a deveni campionul a câtor mai multe turnee. În 2016 a fost în fruntea clasamentului all time după câștiguri, cu 2,06 milioane de dolari iar cel mai mare câștig din cariera sa a fost de 400.000 de dolari, la un turneu din Las Vegas, terminând pe locul 18.

Danny Parfales este un alt jucător profesionist de poker de origine română care a făcut senzație în 2015, la European Poker Tour Deauville, clasându-se pe locul al doilea. Înaintea lui, jucătorul Teodor Caraba este ultimul român care reușise să termine turneul pe locul al doilea, în anul 2010.

Iată așadar enumerate cele mai importante nume din industria pokerului din România, nume care au participat la numeroase turnee și care au ajuns în topul clasamentelor mondiale de poker.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614