REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cel mai grav caz de coronavirus din România: Care este starea pacientului din Maramureş

Cel mai grav caz de coronavirus din România: Care este starea pacientului din Maramureş

Replica API 28 februarie 2020 | 00:00 367

Pacientul din Maramureș, confirmat cu noul coronavirus și internat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, primește tratament pentru pneumonie, starea sa generală de sănătate fiind „relativ bună”, a declarat, vineri, prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că diagnosticul bărbatului este pneumonie interstițială, cu manifestări de astenie, dificultăți respiratorii ușoare la efort în cazul deplasării.

„Bărbatul de 45 ani din Maramureș a venit din Italia din afara zonei carantinate, iar conform analizelor medicale efectuate la laboratorul din Timișoara se confirmă infecția cu coronavirus. Vineri se vor finaliza și analizele efectuate la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj Napoca. Din momentul transferului de la Baia Mare nu a avut contact cu pacientul decât echipa care l-a transportat. A fost internat în secția clinică pe circuitul separat cu diagnostic de pneumonie interstițială, cu manifestări de astenie, dificultăți respiratorii ușoare la efort în cazul deplasării, starea generală de sănătate fiind relativ bună, fără elemente de gravitate”, a spus Abrudean.

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Cluj, Violeta Briciu, a explicat că pacientul prezintă astenie, ușoare dificultăți de respirație la deplasarea în salon, dureri de mușchi, oboseală.

„Rămâne internat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. Facem la Cluj o dublă verificare a testelor, cu kitul pentru coronavirus primit. În Italia a fost tratat pentru pneumonie, cu terapie antibiotică ambulatorie. La Cluj primește tratamentul specific pentru pneumonie interstițială pentru neavând o terapie specifică pentru coronavirus”, a mai spus Briciu, potrivit stiripesurse.ro.

Directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu, a precizat că bărbatul a venit dintr-o zonă de lângă regiunea Veneto și a intrat în țară cu mașina, ajungând acasă în Maramureș.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta a muncit la negru in Italia si bineinteles ca nu si-a platit nici o asig de sanatate. De aia italienii i-au dat reject de la spital. Si a venit in Romanica, ca aici tratarea e moka !
0
1
Hehe. Noi va omoram. Hehe spee familia mea si eu sa luam toti virusii
0
1
Nu a fost oprit la granita si bagat in carantin? Javrelor criminale si mincinoase!
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218