REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cel mai înfricoşător lăcaş de cult e la Constanţa: Dacă vă uitaţi la televizor, ajungeţi în IAD!

Cel mai înfricoşător lăcaş de cult e la Constanţa: Dacă vă uitaţi la televizor, ajungeţi în IAD!

Replica API 30 august 2016 | 00:08 310

Grijă mare la artă, să nu picaţi în desfrâu!

Grijă mare la artă, să nu picaţi în desfrâu!

Mulţi dintre noi ne gândim mereu la ce e bine şi ce este rău. După ce facem diferenţa, încercăm să ne îndreptăm spre lucrurile bune. De mici am fost învăţaţi la orele de religie că cei care fură sau omoară ajung categoric în iad. Ei bine, pe lângă lucruri odioase, se pare că şi multe alte obiceiuri îi duc pe oameni mai aproape de porţile iadului. Printre acestea, se numără mersul la teatru, la cinema, formele de artă, televizorul şi tot aşa.

Răul este pretutindeni şi asta o ştim cu toţii. Ştim că dacă omorâm pe cineva suntem... deja în iad. Dar vă imaginaţi că dacă mergeţi la film sau la teatru ajungeţi în iad?! Cel puţin asta arată o pictură bisericeasă de la un lăcaş de cult constănţean. Mai exact, în locul unde se aprind lumânări la Biserica Sfântul Haralmbie din cartierul Tomis Nord, se află o pictură intitulată „Înfricoşătoarea judecată de apoi a Domnului”. Această pictură înfăţişează, pe de o parte, flăcările iadului care îi acaparează pe oamenii care se uită la televizor, care merg la cinema, la teatru, care iubesc arta şi moda şi tot aşa. Pentru a înţelege mai bine povaţa picturii, am cerut explicaţii la Arhiepiscopia Tomisului. „Cinema-ul, arta şi teatrul nu sunt considerate rele în sine, ci doar în cazul în care acestea trag omul spre decăderea morală. Toate formele de artă au două direcţii. Fie cheamă omul spre înălţimi spirituale, fie cheamă pe om spre decădere. Deci dacă luăm exemplul teatrului, nu mersul la teatru este problema, ci ceea ce se comunică prin acea piesă de teatru. Cred că cea mai decadentă formă de artă este arta desfrâului, sau arta prin care se promovează crimele, pornografia. Cred că nu se referă la mijlocul de comunicare în sine ci la ceea ce promovează acele concepte. La picturile din Moldova se regăsesc în spre flăcările iadului şi preoţi şi monarhi. Nu blamăm în sine tot ceea ce este legat de artă, ci numai ceea ce îndeamnă la decadenţă”, a explicat preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218