REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cel mai mare contrabandist de ţigări din Constanţa, Liciu, condamnat definitiv

Cel mai mare contrabandist de ţigări din Constanţa, Liciu, condamnat definitiv

Replica API 2 mai 2014 | 00:00 2077

În cârdăşie cu nume grele

În cârdăşie cu nume grele

Cel mai mare contrabandist de ţigări din Constanţa, Cristian Liciu, care apare şi în mai noul dosar al contrabandei favorizat de doi agenţi de poliţie de frontieră, a fost condamnat la închisoare. Este vorba de dosarul de înşelăciune din 2009, 613/118/2009, Liciu fiind condamnat în 2012, dar atunci decizia nu a fost definitivă, apărând şi recursul pe rolul Curţii de Apel Constanţa.

La data de 30 aprilie a.c., magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis ca Liciu Cristian să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, pedeapsă ce se execută în regim de detenţie. Aceeaşi pedeapsă le-a revenit şi lui Cîrjilă Dragoş Cătălin, Badrajan Iulian, Cartale Constantin, pe când Deac Izidor s-a ales cu 2 ani şi 6 luni închisoare. Manea Bogdan a primit 2 ani închisoare, la fel şi Andrieş Ion Valentin, Palade Ovidiu Ciprian - 1 an de închisoare, Hristea Ştefan tot 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, Chiriac Marius Cătălin la pedeapsa de 8 luni închisoare cu suspendare, însă acestuia i se scade din durata pedepsei aplicate perioada reţinerii şi arestului preventiv din data de 12.03.2008 până în data de 10.04.2008. Darie Cornel a primit 1 an închisoare în regim de detenţie, pe când în cazul Vioricăi Doroftei, pedeapsa a fost majoratăde la 3 luni închisoare la 9 luni închisoare, la fel şi în cazul lui Palaghia Gheorghe: de la 4 luni închisoare la 6 luni închisoare. Mateciuc Niculina a fost condamnată la pedeapsa de 9 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. "Obligă în solidar pe inculpaţii Liciu Cristian, Cîrjilă Dragoş Cătălin, Badrajan Iulian, Cartale Constantin, Deac Izidor, Manea Bogdan, Andrieş Ion Valentin, Palade Ovidiu Cătălin, Hristea Ştefan, Chiriac Marius şi Darie Cornel la plata despăgubirilor civile către partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în cuantum de 2.168.630,27 lei (reprezentând accize-1.822.501,74 lei şi TVA-346.128,53 lei), la care se adaugă dobânda legală calculată de la data producerii prejudiciului până la data achitării debitului principal. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate în măsura în care nu contravin prezentei decizii", se arată pe portalul instanţelor. Decizia este definitivă. În cazul de faţă, Liciu a fost cercetat tot pentru contrabandă cu ţigări, alături de alţi 15 inculpaţi, amintiţi mai sus.

Parte şi din dosarul în care doi poliţişti de frontieră favorizau contrabanda

Numai că, în timp ce dosarul era pe rol, Liciu a mai fost implicat în alte infracţiuni de proporţii, ultimul dosar fiind recent, conturat în luna martie a acestui an, când a şi fost arestat. În gruparea infracţională de faţă erau implicaţi şi fraţii Tocia (Constantin şi Stelian), aflaţi, de asemenea, în arest preventiv şi Marian Cătălin Afrenie şi Vasile Cătălin Stavilă - în arest la domiciliu. Reamintim că, la începutul lunii martie, oamenii legii au efectuat 16 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Constanţa şi în municipiul Bucureşti, 15 persoane fiind audiate. Însă, în acelaşi dosar sunt cercetaţi şi 2 poliţişti de frontieră, de la Vama Veche, întrucât, susţin anchetatorii, ar fi închis ochii când bunurile erau băgate în ţară. Gruparea infracţională acţiona şi în Bucureşti, însă nucleul era chiar în buricul municipiului Constanţa, afacerea fiind administrată de fraţii Tocia. Cu prilejul percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate cantităţi mari de ţigarete de contrabandă şi băuturi alcoolice.Totodată, au fost ridicate şi indisponibilizate la sediul Gărzii de Coastă 13 autoturisme de lux, 1 microbuz cu remorcă şi un autotir înmatriculat în Bulgaria, cu care au fost introduse în România, în noaptea de 3 spre 4 martie, ţigări de contrabandă, în cantitate de 800 baxuri marca Marble prin Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, beneficiind de lipsa de vigilenţă şi profesionalism a 2 agenţi de poliţie de frontieră, Florin Peţeanu şi Ionuţ - Adrian Ioana.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CHIAR SUNTE TI NAIVI LICIU CRISTIAN NU ARE SERVICI SI NICI CONCUBINA NICOLETA AU BANII MULTI CHES DIN CONTRABANDA
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614