REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cel puţin 17 copii au dezvoltat „sindromul vârcolacului“ după ce li s-a administrat un medicament etichetat greşit

Cel puţin 17 copii au dezvoltat „sindromul vârcolacului“ după ce li s-a administrat un medicament etichetat greşit

Replica API 29 august 2019 | 00:00 166

sursa foto superbebe.ro

Cel puţin 17 copii din Spania au dezvoltat pilozitate excesivă pe tot corpul după ce li s-a administrat un medicament greşit din cauza unei erori de etichetare, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii spaniol, relatează AFP.

Primele semnale de alertă au fost date în luna iunie, când părinţii au descoperit că copiii lor - printre care şi bebeluşi - au dezvoltat o pilozitate anormală după ce au luat un medicament vândut sub denumirea de omeprazol, folosit împotriva refluxului gastro-esofagian.

După ce au investigat aceste cazuri de hipertricoză, afecţiune cunoscută sub numele de "sindromul vârcolacului", autorităţile spaniole au descoperit că în cutii se afla de fapt minoxidil, un medicament folosit împotriva căderii părului.

"Acest medicament a fost introdus într-un ambalaj marcat omeprazol", a declarat ministrul sănătăţii, Maria Luisa Carcedo.

Eroarea provine de la laboratorul FarmaQuimica Sur, cu sediul în Malaga, unde ingredientul activ a fost greşit etichetat din motive pentru moment necunoscute.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii spaniol a declarat că 17 cazuri de copii care au dezvoltat "sindromul vârcolacului" au fost raportate autorităţilor din Cantabria (nord), Andaluzia (sud) şi regiunea Valencia (est).

Simptomele vor dispărea după ce copiii nu vor mai lua medicamentul, care a fost retras din farmacii, a dat asigurări ministerul într-un comunicat, care a precizat că laboratorul a fost închis "ca măsură de precauţie".

Cei patru copii afectaţi din Andaluzia, trei bebeluşi şi un copil de şapte ani, se simt bine, au anunţat serviciile de sănătate spaniole. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218