REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cele 400 de biciclete din proiectul „Black Sea Bike” vor putea fi folosite din primăvară! Primăria caută personal

Cele 400 de biciclete din proiectul „Black Sea Bike” vor putea fi folosite din primăvară! Primăria caută personal

Replica API 12 noiembrie 2016 | 19:08 281

Ce spunea Făgădău în luna martie despre pistele de biciclete din oraș

Ce spunea Făgădău în luna martie despre pistele de biciclete din oraș

De aproximativ un an de zile la Constanța a început montarea stațiilor pentru biciclete. Orice turist sau localnic va putea solicita, pe baza de buletin, un card de utilizator ce va putea fi obtinut gratuit de la punctele de distribuție. În condițiile în care în Constanța nu există piste pentru biciclete, mai mulți constănțeni s-au declarat nemulțumiți de acest proiect. Cu toate acestea Primăria Constanța intenționează să achiziționeze un serviciu de centru apel pentru sistemul de bike-sharing din municipiul Constanța. Altfel spus, din primăvară proiectul va fi complet funcțional.

Primăria Constanța intenționează să achiziționeze un serviciu de centru apel pentru sistemul de bike-sharing din municipiul Constanța. Obiectul contractului constă în asigurarea informării cetățenilor referitor la funcționalitatea sistemului de bike-sharing din municipiul Constanța. Obiectivul constă în informarea funcţionării sistemului de bike sharing, prin asigurarea personalului și a logisticii necesare desfășurării bunei activități, în program zilnic 8:00 – 16:00 (asigurat un operator) și 16:00 - 8:00 (robot).

Durata contractului va fi de maxim 6 luni, în perioada 01 decembrie 2016 - 01 mai 2017, și va intra în vigoare în cel mult 2 zile de la emiterea ordinului de lucru, iar serviciul se va încheia maxim la 1 mai 2017. Încheierea perioadei de derulare a activității este în sarcina beneficiarului.

Obligațiile prestatorului vor fi să primească toate apelurile, să sune la apelurile în așteptare, să informeze toți apelanții (utilizatorii) asupra regulamentului de funcționare, a locațiilor stațiilor și a modului de utilizare a acestui serviciu și să preia datele (nume, prenume, telefon, adresă de e-mail) apelanților în vederea eliberării cardului pentru utilizarea sistemului de bike-sharing.

Iată în ce constă proiectul de bike-sharing din Constanța

Proiectul „Black Sea Bike – Diversification of the tourism services in Constanța Balchik cross border region by bike” a început să prindă contur de mai mult timp. Certificatele de urbanism pentru alimentarea cu energie electrică de joasă tensiune a celor 24 de platforme de biciclete au fost eliberate încă din luna aprilie, iar în luna mai 2016, Primăria a demarat licitaţia pentru a stabili firma care se va ocupa de branşamentele electrice necesare.

Proiectul a fost iniţiat în 2009, semnat în 2013 și are o valoare totală de 1.498.533,24 euro. În Constanţa şi Mamaia vor fi puse la dispoziţia localnicilor şi a turiştilor 400 de biciclete, în 24 de staţii. În ceea ce privește pistele pentru bicicliști, primarul interimar Decebal Făgădău declara în cadrul unei ședințe din data de 23 martie 2016, că administrația locală are în vedere amenajarea unor astfel de spații.

„Proiectul are în vedere crearea unei reţele municipale de biciclete, aşa cum este în majoritatea oraşelor europene.Este un proiect Constanţa -Balcic. Vorim de 400 de biciclete şi 24 staţii. Nu sunt incluse pistele în proiect, pentru că nu era o cheltuială eligibilă. Vom veni ulterior şi vom realiza reţeaua de piste, iar eu îmi doresc ca cele 24 de staţii şi 400 de biciclete, după ce vor fi puse în funcţiune, să se extindă acest proiect, astfel încât numărul lor să crească, atât numărul staţiilor, cât şi numărul de biciclete. Anul viitor cred că vom avea o reţea decentă“, a anunţa, Decebal Făgădău. Obiectivul general al proiectului „Black Sea Bike” îl reprezintă promovarea localităţilor şi regiunilor implicate şi dezvoltarea turismului prin diversificarea serviciilor turistice durabile. Turiştii vor avea acces la o modalitate suplimentară de petrecere a timpului liber, urmând să le fie puse la dispoziţie staţii de biciclete dotate cu 390 de biciclete în Constanţa şi 100 de biciclete în Balchik, staţii care vor fi gestionate cu ajutorul unui server.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102