REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cele două simptome-cheie ale Covid-19 la copii

Cele două simptome-cheie ale Covid-19 la copii

Replica API 4 septembrie 2020 | 00:00 2264

Diareea și voma ar putea fi simptome importante pentru Covid-19 la copii, spun cercetătorii britanici, scrie Guardian, amintind că, la acest moment sunt luate în considerare doar trei simptome la minori: temperatura crescută, tusea persistentă și modificările la simțurile gustului și mirosului.

Mai multe studii realizate pe adulți au indicat că boala provocată de noul coronavirus provoacă simptome precum dureri musculare, oboseală, confuzie, dureri în piept sau probleme stomacale. Un studiu realizat de oamenii de știință de la Kings’s College London afirmă că există șase grupe de simptome la adulți, una dintre ele fiind constituită în principal din probleme gastrointestinale.

Acum, cercetătorii de la Queen’s University Belfast spun că au confirmat faptul că deranjamentul stomacal este un simptom de Covid-19 la copii, adăugând că acesta pare să fie un semn-cheie al bolii.

”În eșantionul nostru, diareea și voma au indicat mai bine (boala) decât, de exemplu, tusea sau chiar modificările la simțurile gustului și mirosului”, a dezvăluit Tom Waterfield, autor principal al cercetării.

”Dacă vrem să diagnosticăm infecția la copii, trebuie să începem să luăm în considerare diareea și voma, nu doar simptomele sistemului respirator superior”, a adăugat acesta.

Waterfield a spus că, folosind doar cele trei simptome luate în considerare la acest moment, testarea copiilor simptomatici ar identifica doar 76% dintre cazuri. În schimb, dacă sunt adăugate simptomele gastrointestinale, procentul ar urca la 97%.

Profesorul Tim Spector de la King’s College London a declarat că aceste concluzii sunt în linie cu cele ale cercetărilor făcute de echipa sa:

”Datele noastre, pe aproape 250.000 de copii, adunare prin aplicația de studiere a simptomelor Covid, sugerează că acei copii care au fost testați pozitiv au avut un spectru larg de simptome și că tusea nu este la fel de comună la copii ca la adulți”.

”De asemenea, am observat că simptomele stomacale și pierderea apetitului sunt aproape la fel de des întâlnite ca febra”, a spus Spector, adăugând că, deși problemele gastrointestinale sunt observate și la copii și la adulți, acestea sunt ceva mai des prezente la copii decât alte simptome, scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar fi fost mai bine pentru tine sotie copil societatea romaneasca daca inainte sa te insori si sa faci copii te ai fi dus la scoala si ai fi invatat cel putin limba romana. Ma intreb ce fel de educatie va primi copilul tau de la tine cand tu nu stii un lucru elementar. Sa scrii romaneste. Si este evident ca nici sa intelegi un text scris nu esti in stare. In consecinta nu poti sustine nici o conversatie decenta. Probabil cultura ta se reduce la mici bere si manele. Iti dai seama ce copil o sa iasa din familia ta? Imi doresc doar ca ceilalti copii sa nu interactioneze vreodata cu al tau.
0
0
cati oameni atatea idei! Sa ma pish pe toti cercetatorii poulii!
0
0
Fiimiu de 4ani , avea diaree, febra si voma ; am fost la urgente si apoi ia facut test covid,, de doua ori a iesit negativ,,acum e totul ok. Cum e ?!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218