REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cele mai bune remedii din plante pentru combaterea durerii menstruale

Cele mai bune remedii din plante pentru combaterea durerii menstruale

Replica API 21 ianuarie 2021 | 00:00 914

Durerile menstruale, normale de altfel în timpul menstruației, pot fi combătute și fără să înghițim diverse medicamente de la farmacie și analgezice. De pildă, există numeroase plante care au acțiune benefică în cazul dismenoreei (așa cum mai este numită durerea menstruală în limbajul de specialitate) și la care putem apela, la recomandarea medicului specialist, scrie doc.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Dismenoree înseamnă acel sindrom care precede sau însoțește menstruația și care este caracterizat prin dureri lombare și abdominale, grețuri, vărsături, transpirație. În funcție de organismul nostru, la unele femei, aceste dureri sunt mai puternice, deseori insuportabile, iar la altele sunt mai ușoare.

Măghiranul

Plantă are numeroase beneficii și are acțiuni antispastice stomacale și carminative (favorizează evacuarea gazelor intestinale). Uleiul esențial de măghiran (Majorana hortensis) acționează că un bun analgezic, iar fitoterapeutii recomandă această plantă în special datorită conținutului mare de ulei volatil.

De exemplu, în aromoterapie, uleiul esențial de măghiran (diluat) este recomandat atât intern, cât și extern, în colici intestinale, în caz de amenoree (absența ciclului menstrual, care poate fi patologică, provocată de o insuficientă ovariană sau hipofizară), în caz de dismenoree (sindrom dureros care precedă sau însoțește menstruația) și dureri de cap. Discuta cu medicul specialist în fitoterapie și el îți va recomandă în ce doze să iei remediile pe baza de măghiran.

Urzică moartă albă

Plantă are acțiune antiinflamatoare și sedativă. Urzică moartă albă (Lamium album) este folosită în fitoterapie pentru a trata candidozele și prostatitele. Florile se recomandă îndeosebi pentru proprietățile lor expectorante, însă remediile pe baza florilor de urzică moartă albă se mai recomandă și în caz de dismenoree (dureri mari în timpul ciclului menstrual) și în caz de leucoree (scurgere vaginală de lichid albicios, uneori purulent).

Infuzia se prepară din 1-2 lingurițe de flori, la o cană cu apă fierbinte. Se beau 1-2 căni pe zi. De asemenea, se pot face spălături vaginale, la recomandarea medicului. Florile de urzică albă moartă se combină cu frunze de mur, de nuc și cu conuri de hamei - în părți egale - și se prepară o infuzie din 3 linguri de plantă la un litrul de apă clocotită.

Coada-șoricelului

Pentru combaterea durerii menstruale, coada-șoricelului (Achillea millefolium) este un alt aliat la care poți apela. Se pune o linguriță de plantă uscată în 250 ml de apă clocotită (1 cană). Se lasă 5 minute la infuzat, apoi se strecoară ceaiul. Se beau 3-4 căni pe zi, la recomandarea medicului fitoterapeut.

Romanița (mușețelul)

Tot pentru combaterea durerii menstruale, poți încerca și un remediu din mușețel (Matricaria recutita). Se adaugă un pliculeț de mușețel la o cană cu apă clocotită. Se lasă 10 minute la infuzat, apoi se strecoară dacă este cazul. Se beau 3 căni pe zi, înaintea mesei.

Ghimbirul

Folosit deseori în remediile pentru răceală și gripă, ghimbirul (Zingiber officinale) este un aliat excelent pentru combaterea durerii menstruale, sub formă de tinctura (preparată în alcool), la recomandarea medicului fitoterapeut. Se iau până la 30 de picături pe zi, dizolvate într-un pahar cu apă.

Lavandă

Pentru uz extern, lavandă este un alt remediu excelent pentru a combate durerile menstruale. Se diluează 3 picături de ulei esențial de lavandă în 10 ml de ulei vegetal excipient (în care se încorporează) și cu compoziția rezultată se masează zona inferioară a abdomenului și a spatelui. Se aplică uleiul de două ori pe zi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367