REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cele mai bune suplimente pentru boli cardiovasculare

Cele mai bune suplimente pentru boli cardiovasculare

Replica API 2 noiembrie 2020 | 00:00 1095

Bolile cardiovasculare (cunoscute și sub denumirea de boli de inima ori boli cardiace sau că "boală arterială coronariană") reprezintă cauza numărul 1 de deces în unele țări.

Dieta și stilul de viață joacă un rol important în prevenirea bolilor cardiovasculare, iar anumite suplimente și plante te pot ajută să îți reduci riscul de boli cardiace și să tratezi afecțiunile inimii dacă ai fost deja diagnosticat cu unele dintre ele, scrie doc.ro.

Mai multe suplimente nutritive și suplimente din plante pot fi de folos în lupta contra aterosclerozei, cauza principala a celor mai multe boli cardiovasculare.

Ce suplimente ajută în bolile cardiovasculare

Mai jos sunt enumerate câteva suplimente care te-ar putea ajută să îți reduci riscul de a dezvoltă o boală arterială coronariană.

1. Coenzima Q10

Coenzima Q10, cunoscută și sub numele de ubiquinona (prescurtată CoQ10), este o substanță chimică ce joacă un rol crucial în capacitatea celulelor de a extrage energia din alimente. Deoarece inima este cel mai solicitat mușchi din corpul nostru, este esențial că miocardul să aibă o alimentare constanța cu coenzima Q10, astfel încât să aibă energia necesară pentru a-și îndeplini funcțiile.

Un studiu arată că dacă se iau suplimente cu coenzima Q10, acestea reduc stresul oxidativ și sporesc activitatea enzimelor antioxidante, calmând simptomele bolilor cardiovasculare. Coenzima Q10 este o substanță sigură și bine tolerată, însă trebuie să reții că terapia cu statine poate reduce rezervele acestei coenzime.

2. Acizii grași Omega-3

Aceștia sunt nutrienți esențiali care ajută la reducerea inflamației cauzate de ateroscleroza. Totodată, acizii grași Omega-3 scad nivelurile trigliceridelor, componente lipidice din sânge, care îți blochează arterele. Valorile mari ale trigliceridelor sunt legate de ateroscleroza și de diabet.

Un studiu arată că un consum de acizi grași Omega-3, care se găsesc în peștele gras, este legat de o tensiune arterială scăzută, de un profil lipidic mai bun (ne referim la lipidele sangvine), inclusiv de scăderea trigliceridelor, și de un risc redus de deces survenit de pe urmă bolilor cardiovasculare.

3. Ceaiul verde

Secole la rând, oamenii din întreagă lume au consumat ceaiul verde pentru a profită de beneficiile pe care acesta le are pentru sănătate. Recent, a fost efectuat un studiu, pentru a analiză una dintre componentele-cheie ale ceaiului verde, EGCG (apigenina, care este un flavonoid), și capacitatea acesteia de a proteja inima. Studiul a arătat beneficii semnificative care vin la "pachet" cu consumul de 5 sau 6 cești de ceai verde pe zi. Extractul de ceai verde este disponibil, totodată, că supliment, sub formă de capsule.

4. Rodia

La fel că ceaiul verde, sucul de rodie a fost consumat vreme de secole, iar oamenii știau încă de acum sute de ani că acest fruct roșu este benefic pentru sănătate. Oamenii de știință au dovedit aceste beneficii în urmă a numeroase studii, care au arătat că substanțele chimice puternice, cu efect antioxidant, care se găsesc în sucul de rodie pot ajută la anularea aterosclerozei și la scăderea tensiunii arteriale.

5. Magneziul și potasiul

Un studiu a arătat că dacă iei suplimente cu magneziu, acestea îți pot reduce tensiunea arterială și că sunt benefice, în general, pentru bună funcționare a inimii și în cazul bolilor cardiace. Un alt studiu a arătat că aportul de potasiu (din surse alimentare) a îmbunătățit funcția cardiacă și, totodată, a ajutat împiedicarea creșterii tensiunii arteriale (pe fondul unei diete bogate în sare).

6. Drojdia de orez roșu

Un extract folosit în bucătăria chinezească, și anume drojdia de orez roșu, are beneficii pentru sănătatea inimii, iar un studiu1 a descoperit că acest tip de drojdie reduce riscul de deces de pe urmă bolilor de inima.

Oamenii de știință sugerează că drojdia de orez roșu este o abordare eficientă și relativ sigură pentru dislipidemie. Hiperlipidemia (un tip de dislipidemie), în special colesterolul seric total care are valori mari, este un important factor de risc cardiovascular și cauzează zeci de milioane de decese în fiecare an, la nivel mondial. Drojdia de orez roșu, arată oamenii de știință, a fost folosită în China că supliment alimentar și că remediu naturist și poate fi o opțiune pentru tratamentul hiperlipidemiei.

Drojdia de orez roșu conține monacolină K și alte ingrediente active despre care se știe că joacă un rol în controlul hiperlipidemiei. Studiile clinice de peste hotare sugerează că drojdia de orez roșu are potențialul de a reduce valorile colesterolului LDL (cel "rău") cu 10% până la 33%.

O meta-analiza din 2014 a concluzionat că drojdia de orez roșu este într-adevăr o abordare eficientă și relativ sigură pentru dislipidemie, care poate fi o abordare alternativă în cazul pacienților cu antecedente de efecte adverse la statine. Totodată, abordarea bazată pe drojdia de orez roșu ar putea fi folosită pentru prevenția primară și prevenția secundară a bolilor arteriale coronariene (numite și cardiopatie ischemică).

Reține!

Cere, înainte de toate, sfatul medicului tău dacă vrei să previi bolile cardiovasculare sau dacă vrei să reduci simptomele acestora, apelând la suplimentele enumerate mai sus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614