REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cele mai dezvoltate orașe din România au puține soluții smart implementate! Iată pe ce loc este Constanța!

Cele mai dezvoltate orașe din România au puține soluții smart implementate! Iată pe ce loc este Constanța!

Replica API 23 august 2018 | 00:34 407

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate a realizat un studiu privind implementarea soluțiilor smart în orașele României. Concluziile nu sunt flatante: cele mai multe orașe dezvoltate din România au mai puțin de zece soluții smart implementate.

Totodată, reprezentanții ARSCM spun că există diferențe mari între orașele dezvoltate cu privire la implementarea soluțiilor Smart City. Alba Iulia conduce detașat în clasamentul proiectelor smart implementate, cu 96 de aplicații, în timp ce trei din primele cinci orașe dezvoltate – București, Constanța și Brașov, au sub 10 proiecte implementate, iar Craiova nu are nicio astfel de soluție.

„Paradoxal, dezvoltarea economică nu garantează investiții în soluțiile de tip Smart City, care pot îmbunătăți semnificativ viața locuitorilor din marile metropole. ARSCM a identificat diferențe mari între comunități cu grad similar de dezvoltare. Alba Iulia conduce detașat în clasamentul proiectelor smart implementate, cu 96 de aplicații, în timp ce trei din primele cinci orașe dezvoltate – București, Constanța și Brașov, au sub 10 proiecte implementate, iar Craiova nu are nicio astfel de soluție. Timișoara și Cluj-Napoca sunt singurele orașe, cu excepția Municipiului Alba Iulia, care au mai mult de 10 proiecte Smart City în derulare – Timișoara – 19 proiecte, iar Cluj-Napoca – 11”, se arată în comunicatul ARSCM.

„Implementarea de soluții inteligente digitale poate contribui decisiv la creșterea confortului și siguranței locuitorilor în marile orașe. Agenția ONU pentru domeniul IT&C arată că aplicațiile Smart City pot reduce cu până la 20% din durata navetei zilnice către serviciu și înapoi spre casă. Într-un an, acest procent înseamnă patru zile libere pentru fiecare persoană. În plus, aceste soluții reduc numărul victimelor accidentelor auto și al infracțiunilor violente cu un procent cuprins între 15 și 20%”, arată Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate.

„Investițiile în infrastructură și în proiecte de tip Smart City sunt vitale pentru dezvoltarea durabilă a României. Investitorii au nevoie de un cadrul legal stabil și care stimulează companiile să se implice în astfel de proiecte, care necesită, în cele mai multe cazuri, investiții semnificative. Spre exemplu, în București s-au investit peste 40 de milioane de euro în rețeaua subterană de telecomunicații și investiția va crește pâna la 70 de milioane de euro în următorii ani, exclusiv din fonduri private. Astfel de proiecte nu se pot realiza decât prin parteneriate public-private pe termen lung, în conditii de stabilitate și operativitate, pentru beneficiul final al cetățenilor”, mai arată Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate.

Aplicații și soluții smart, precum sistemul inteligent de monitorizare și management al traficului, „smart parking” - care ar ajuta la reducerea aglomerației în zona centrală cu cel puțin 15%, monitorizarea calității aerului pentru alinierea la standardele europene, monitorizarea video a zonelor cu infracționalitate mai ridicata sau monitorizarea depozitării ilegale a gunoiului pot fi gestionate având o infrastructură stabilă de telecomunicații precum cea subterană, iar astfel de proiecte funcționează cu succes și în alte capitale europene.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Puneti si Mangalia pe ultimul loc de cand o pastoreste cameleonul radu cristian, facut primar de mazare si psd. Nimicnicia asta de om s-a pus pe daramat garaje fara sa sopuna cui pregateste locul? Pentru ce smecheri care o sa-si ridice rezi dentiale sau viloaie tiganesti! Cum a dat asta aviz de constructie, restaurante, terase, hoteluri, direct pe plaja Mangaliei!!! DNA?????ce faci??
1
0
asta-i blestemul tau , sa vedem ce ai reprezentat tu . Mai bine sa iei 2-3 terenuri dar sa faci ceva pt oras , sa se vada . Radule , tu stii cum a ajuns Mamaia , pe care o facusei statiune europeana ?????
1
0
Rusine Constanta, rusine primarului !
5
0
Ce comentarii rautacioase ... contin caractere nepermise
3
0
nu e vorba de prostie ci de jigodii ce sunt nu-i mai considerati prosti.astia sunt profund anti-Constanta,cel mai imputit ''oras''din S-E Europei.
5
0
ce smart city , cand e condus de un imbecil , suntem ultimul oras jegos imputit , plin de tigani din tara
10
1
Ce atatea basini cu smart city,city,city si va mananca serpii in city.
5
0
oare de ce nu ne mira, constanta este la acest moment ultimul oras din tara
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614