rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 7 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Cele mai eficiente metode contraceptive

Bolile cu transmitere sexuală (BTS) se referă la afecțiunile care se transmit de la o persoană la alta prin contact sexual neprotejat. Poți contracta o afecțiune sexuală prin relații sexuale vaginale, anale sau orale neprotejate cu cineva care are o infecție sexuală.

Potrivit statisticilor, riscul de a contracta o boală cu transmitere sexuală este mai mare în cazul tinerilor cu vârsta între 18 și 30 de ani, iar România se află pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul infecțiilor cu sifilis. Este de asemenea important ca femeile însărcinate să practice sexul protejat întrucât bolile cu transmitere sexuală pot afecta fătul (pot fi fatale pentru făt sau pot avea consecințe asupra acestuia pe termen lung).

Cum te protejezi înainte de sex

Iată câțiva pași pe care îi poți face pentru a reduce riscul de boli cu transmitere sexuală înainte de a face sex:

limitează-ți numărul de parteneri sexuali;

vorbeste sincer cu partenerul despre istoria voastră sexuală;

fă-ți analizele împreună cu partenerul, înainte de a face sex;

evită să faci sex atunci când ești sub influența alcoolului sau a drogurilor;

vaccinează-te împotriva Virusul Papiloma (HPV) și hepatitei B.

Să ai o discuție despre sănătatea sexuală cu partenerul tău este esențială, dar nu toți cei cu infecții cu transmitere sexuală știu că sunt infectați. Acesta este motivul pentru care este atât de important să îți faci analizele înainte de a face sex cu un partener nou.

Dacă ai fost diagnosticat cu o afecțiune sexuală, spune-i partenerului. Astfel puteți lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la posibilul risc. De asemenea, ar trebui să îți întrebi în mod explicit partenerul tău dacă are (sau a avut) o boală cu transmitere sexuală.

Ce înseamnă sex sănătos?

Să faci sex sănătos înseamnă să folosești o barieră din latex sau poliuretan pentru toate formele de sex. Unele boli se pot transmite prin sex oral sau sex anal. Acest lucru presupune:

să folosești prezervativ masculin sau feminin pentru actul sexual;

să folosești prezervativ pentru sex oral;

să folosești mănuși pentru penetrare manuală.

Dușul după sex poate ajuta la eliminarea infecțiilor de pe piele. Femeile în special, ar trebui să urineze după sex. Acest lucru poate reduce riscul de infecții ale tractului urinar.

Ce metode contraceptive poți folosi

Metodele contraceptive sunt folosite pentru prevenirea unei sarcini nedorite și, în cazul prezervativului, și pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuală. Fiecare femeie ar trebui să își aleagă metoda contraceptivă în funcție de nevoile și dorințele sale. Opinia medicului este, de asemenea, importantă atunci când vine vorba despre alegerea metodei de contracepție cea mai potrivită pentru organismul tău. Toate metodele contraceptive au avantaje și dezavantaje așa că, în prima fază, trebuie să te informezi pentru a putea lua cea mai înțeleaptă decizie cu privire la contracepție.

Prezervativul

Eficiența prezervativului în caz de sarcină este de peste 85%, iar marele avantaj al acestei metode de contracepție constă în faptul că oferă protecție și împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

Prezervativul face parte din categoria metodelor de contracepție de tip barieră. Acesta este realizat dintr-un material flexibil, elastic și totodată extrem de rezistent. Acesta îmbracă penisul în timpul actului sexual cu scopul de a împiedica transportul spermatozoizii la ovul.

Prezervativul poate fi folosit complementar altor metode de contracepție, cu scopul de a proteja strict de bolile ce se pot transmite prin contact sexual precum hepatita C sau HIV.

În plus, poate fi cumpărate de oriunde, fără să necesite o prescripție medicală. Prezervativul este de unică folosință, trebuie pus înainte ca penisul să intre în contact cu vaginul, trebuie verificată data de expirare și să poarte marca CE.

Cum alegi prezervativul

Găsirea prezervativului potrivit este importantă pentru viața ta sexuală, dar și pentru liniștea și confortul tău. Având in vedere că există mai multe mărimi și tipuri de prezervative, atunci când alegi un prezervativ trebuie să ai în vedere mai multe variabile.

Mărimea prezervativului

Este una dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie să o ai în vedere atunci când vrei să cumperi un prezervativ. Dincolo de material, textură sau arome, trebuie să te asiguri că atunci când o să-l folosești nu va exista riscul să alunece (în cazul în care este prea larg) sau să se rupă (în cazul în care este prea strâmt). Mărimea medie a penisului în stare de erecție este undeva între 12.7 și 17.78 cm lungime și 8.89 cm până la 15.24 cm în ceea ce privește circumferința.

În ceea ce privește dimensiunile prezervativului, atât ISO (Organization for Standardization), cât și ASTM (American Society for Testing and Materials) stabilesc lungimea minimă pentru un prezervativ la aproximativ 16 cm. Majoritatea au aproximativ 17.78 centimetri, iar multe tipuri au un spațiu suplimentar în vârf, „rezervor”, pentru a prinde materialul seminal. Dacă prezervativul tău nu are unul, atunci este recomandat să lași liber un centimetru din vârful prezervativului pentru a îndeplini acest scop.

Unii producători oferă prezervative în mai multe dimensiuni. Așadar, pentru a te asigura că vei lua mărimea potrivită și că te vei simți și bine este indicat să faci o măsurare. Dacă o faci, majoritatea experților sugerează să o faci în timp ce penisul tău este erecție. Experții spun că majoritatea prezervativelor vor funcționa bine pentru majoritatea bărbaților. Dar dacă tu nu te simți bine cu cel ales de tine, atunci experimentează diverse mărimi.

Materialul din care e confecționat prezervativul

Unele prezervative sunt tratate cu spermicide, în timp ce altele conțin un lubrifiant menit să prelungească plăcerea ambilor parteneri. Apoi mai există categoria celor fabricate dintr-un latex special, cu rezistență crescută la frecare, sau categoria cu striații, menite să crească factorul de plăcere.

Cu arome

O altă caracteristică este gustul prezervativului. Gustul autentic de latex n-are nimic excitant în el, de aceea, producătorii au început să creeze și să producă în serie prezervative cu cele mai plăcute arome: cola, struguri, căpșuni, banane sau cireșe. Alte lucruri de care să ții cont atunci când alegi un prezervativ:

Evită prezervativele cu spermicid. Nu s-au dovedit mai eficiente decât un prezervativ clasic și, în plus, au un termen de garanție mult mai mic.

În cazul în care ești alergic la latex, încearcă un prezervativ sintetic , care este fabricat din poliuretan.

Pentru prezervativele din latex, folosește exclusiv lubrifiant pe bază de apă.

Utilizarea corectă a prezervativului

Atunci când folosești prezervativul masculin rata de protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală este de aproximativ 95%. Când utilizezi prezervative și alte bariere pentru un sex mai sigur, este important să urmezi instrucțiunile de pe cutie. Utilizarea corectă a prezervativelor le face mai eficiente. Urmează și aceste precauții de siguranță atunci când utilizezi prezervative:

verifică data de expirare;

asigură-te că poartă marca CE;

asigură-te că pachetul de prezervative are o bulă de aer, ceea ce arată că nu a fost perforat;

pune prezervativul corect;

folosiți lubrifiant care este compatibil cu prezervativul în timpul actului sexual;

nu reutiliza niciodată un prezervativ.

Prezervativul feminin

Ca și prezervativul destinat bărbaților, și cel feminin reprezintă o metodă de contracepție de barieră. Prezervativul feminin este introdus în vagin, acoperind pereții acestuia astfel încât să blocheze pătrunderea spermei. Eficiența prezervativului feminin este de 79%.

Cum previi o sarcină nedorită

Pentru a evita să rămâi însărcinată există numeroase metode, pe lângă prezervativ. Acestea sunt foarte diverse și nu sunt (cu mici excepții) 100% sigure. Înainte de a opta pentru oricare dintre ele este necesar să te consulți cu un medic, întrucât numai acesta ți le poate recomanda pe cele mai adecvate stării de sănătate și stilului tău de viață. Cele mai cunoscute metode de contracepție sunt:

Diafragma

Diafragma contraceptivă este o metodă de contracepție de barieră cu eficiență de 88%. Aceasta are forma unei cupe flexibile, care se introduce în vagin alături de un gel spermicid, cu scopul de a împiedica pătrunderea spermei în canalul uterin. În urma unui consult, medicul va stabili dimensiunile pe care diafragma trebuie să le aibă și aceasta se va potrivi la fix. Diafragma poate fi introdusă atât înainte de actul sexual, cât și cu 24 de ore înaintea acestuia. Pentru a îi spori însă eficiența, diafragma ar trebui folosită neapărat cu spermicid și scoasă abia la 6 ore după actul sexual. Aceasta trebuie verificată o dată la 12 luni, iar după naștere sau avort, diafragma trebuie schimbată. În cazul folosirii incorecte, pot apărea cistite.

Steriletul

Este un dispozitiv care este introdus în uter și previne ovulul fecundat să ajungă în uter. Unele sterilete moderne conțin cupru și hormoni și pot fi păstrate chiar și o perioadă de 5-10 ani. Steriletul este introdus doar de către medic, în timpul menstruației. -sigur în timpul menstruației? Aceasta metodă contraceptivă are o eficiență de 97-99%. Însă steriletul nu protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuala și poate determina uneori sângerări mai abundente în timpul menstruației sau între menstruații.

Spermicidele

Acestea au ca scop distrugerea spermatozoizilor pătrunși în vagin. Ovulele sau tabletele trebuie introduse în vagin cu aproximativ o jumătate de ora înainte de raportul sexual și lăsate să acționeze 10-12 ore după raportul sexual.

Injecția hormonală contraceptivă

Eficiența injectării hormonilor în scop contraceptiv este de mai bine de 94%. Aceste injecții se fac din 3 în 3 luni, sunt accesibile din punct de vedere financiar și foarte eficiente dacă sunt făcute la timp. Injecțiile contraceptive conțin hormonul numit progesteron, care împiedică ovulația, dar îngroașă și mucusul de la nivelul colului uterin. În ceea ce privește prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală, această metodă nu este eficientă.

Pilula contraceptivă

Anticoncepționalele sunt printre preferatele femeilor atunci când vine vorba despre contracepție. Pilulele contraceptive administrează zilnic o doză de hormoni care previn sarcina. Printre avantajele acestora se numără eficiența crescută (peste 90%), prețul accesibil, dar și alte beneficii precum reglarea hormonală în cazul femeilor cu ovare polichistice.

Această metodă contraceptivă nu oferă protecție în cazul bolilor cu transmitere sexuală, așa că este recomandată femeilor care se află într-o relație stabilă, nu celor care au relații pasagere. Un alt dezavantaj al acestei metode contraceptive constă în faptul că prezintă riscuri pentru femeile fumătoare care au depășit pragul vârstei de 35 de ani. Pilula contraceptivă este de două feluri:pilula combinată și pilula monohormonală.

Pilula combinată

Este o pastilă ce conține hormoni sexuali asemănători estrogenului și progesteronului și duce la blocarea eliberării lunare a ovulului.Pilula contraceptivă trebuie luată zilnic la aceeași oră. Este o metodă foarte eficientă contra unei sarcini nedorite,însă nu protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

Pilula monohormonală

Conține un singur hormon – progesteron – care împiedică pătrunderea spermatozoizilor în uter. Se administrează la fel ca pilula combinată și are o eficiență de 96-98%.

Inelul contraceptiv

Conține o cantitate mai mică de hormoni față de pilulele anticonceptionale, pe care le eliberează local, în vagin, fără a afecta tractul digestiv. Se folosește un inel pe lună. Este introdus în vagin timp de trei săptămâni , după care trebuie făcută o pauză de 7 zile.

Plasturele contraceptiv

Plasturii contraceptivi au o eficiență de peste 91% în ceea ce privește sarcina, însă nu protejează de bolilor cu transmitere sexuală. Plasturele contraceptiv împiedică fertilizarea ovulului, eliberând în organism hormoni precum estrogenul și progesteronul. Acesta se aplică pe o zonă a corpului de unde nu poate fi dezlipită de haine și hormonii sunt absorbiți treptat prin piele. Hormonii aceștia împiedică ovulația, ceea ce înseamnă că fertilizarea nu poate avea loc, exact ca în cazul pilulei contraceptive. Mai mult decât atât, plasturele are un efect și asupra mucusului din zona colului uterin, făcând astfel mai dificilă deplasarea spermatozoizilor către ovul, în cazul în care acesta ar exista. Se poate lipi oriunde pe corp, cu excepția zonei sânilor. Se pot utiliza maximum 3 plasturi pe lună, cu pauză de o săptămână, ca în cazul inelului contraceptiv.

Implantul contraceptiv

Oferă protecție pe 3 ani de zile. Conține doar progesteron și poate fi utilizat de toate femeile.

Contracepția permanentă

Vasectomia sau ligatura chirurgicală a trompelor uterine conferă o protecție permanentă împotriva unei sarcini nedorite. Aceste metode contraceptive se realizează doar în cazul în care persoana respectivă este sigură că nu mai vrea niciodată copii.

Planificarea familială naturală (metoda calendarului)

Această metodă presupune ca partenerii să practice abstinența sexuală în perioada fertilă a ciclului menstrual al femeii. Cei care utilizează planificarea familială naturală pot folosi o tehnică sau o combinație de tehnici pentru a identifica începutul și sfârșitul perioadei fertile a femeii. Este o metodă care poate fi eficientă atunci când partenerii sunt instruiți și consiliați în mod corespunzător. Pentru un ciclu de 28 de zile, calculul este ușor de făcut: ovulația are loc în mod normal între a 12-a și a 16-a zi a ciclului menstrual. Ovulul are o viață foarte scurtă, dar spermatozoizii pot trăi în căile genitale feminine 3 zile, deci orice contact sexual în decursul a 3 zile premergătoare, în timpul sau la o zi după ovulație, este interzis. . Însă, în majoritatea cazurilor, ratele de eșec pot fi destul de mari, urmate de apariția unei sarcini nedorite.

Cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală

Prezervativele sunt singurele metode contraceptive care protejează și împotriva unei boli cu transmitere sexuală. Bolile cu transmitere sexuală pot fi transmise prin contact sexual (genital, oral, anal), prin folosirea la comun a unor obiecte de uz personal, precum și de la mamă la făt.

Sifilisul

Este cea mai întâlnită boală cu transmitere sexuală de la noi din țară, iar în 95% dintre cazuri se transmite pe cale sexuală. Semnele care indică infectarea cu sifilis sunt: apariția ganglionilor în zona genitală, leziuni cutanate, febră, dureri musculare, indispoziție și dureri de cap. Atunci când este depistat la timp, sifilisul poate fi tratat cu antibiotice, însă, pe termen lung, aceasta infecție poate afecta majoritatea organelor.

Gonoreea

Este o infecție bacteriană provocată de Neisseria gonorrhoeae, foarte comună, transmisă exclusiv prin contact sexual neprotejat. Pentru că nu prezintă simptome încă de la început, gonoreea este considerată una dintre cele mai periculoase boli cu transmitere sexuală, fiind vinovată pentru aproximativ 40% dintre cazurile de boală pelvio-inflamatorie, care generează infertilitatea la femei. Atunci când apar, simptomele gonoreei sunt de obicei scurgerile vaginale abundente, urinări frecvente și dureroase și usturimi.

Chlamydia

Infecția cu chlamydia este una dintre cele mai agresive boli cu transmitere sexuală, pentru că poate afecta sterilitatea. Este o infecție prezentă în organism din cauza bacteriei Chlamydia trachomatis bacterium și se transmite exclusiv pe cale sexuală. Extrem de discretă, cea mai sigură cale de depistare a chlamidiozei transmise prin contact sexual neprotejat este testarea unei mostre de scurgere vaginală.

Herpesul genital

Odată ce ai fost infectată cu virusul herpesului, nu mai poţi scăpa de el. În cele mai multe dintre cazuri simptomele apar după 3-4 zile de la infectare, dar se poate şi ca acestea să nu se manifeste deloc. Simptomele specifice sunt mâncărime în zona genitală, inflamaţia dureroasă a vulvei şi a vaginului, apariţia unor băşici, dar şi simptome specifice gripei.

Trichomonas

La infectarea cu această boală apare o secreţie alb gălbuie cu miros particular, însoţită de inflamaţia vaginului. Pot apărea dureri în timpul urinării sau al actului sexual. Se transmite doar pe cale sexuală, iar simptomele apar de obicei între 3 şi 21 de zile de la infectare.

HPV

Infecția cu papilomavirusul uman poate provoca negi genitali, leziuni genitale externe și poate promova dezvoltarea cancerului de col uterin.

HIV

Principala cale de transmitere a virusului HIV este contactul sexual neprotejat. Virusul imunodeficienței umane este cel care generează cumplita boală numita SIDA. Deși bolile cu transmitere sexuală sunt comune, există modalități de a reduce riscul și de a face sexul mai sigur. Dacă nu ești sigură despre metoda potrivită pentru tine, discută cu partenerul sau cu medicul tău, conform doc.ro

marţi, 25 februarie 2020385
Comentarii
mai mult...Sănătate
7 apr 00:00SănătateINSP: Un nou deces din cauza virusului gripal tip B

Un nou deces din cauza virusului gripal a fost înregistrat în România, numărul total al persoanelor care au murit...311

7 apr 00:00SănătateLegătura dintre coronavirus şi consumul excesiv de alcool558
7 apr 00:00SănătateImportanţa nutrienţilor în reducerea riscului infecţiilor295
7 apr 00:00SănătateColegiul Farmaciştilor acuză depozitele de profil pentru lipsa medicamentelor indispensabile pacienţilor

Colegiul Farmaciştilor Cluj acuză depozitele de medicamente pentru faptul că nu distribuie farmaciilor o serie de...301

7 apr 00:00SănătateOrdin de ministru: Evaluarea activităţii managerului spitalului public pe 2019 - până la data de 30 iunie270
6 apr 00:00SănătateMinistrul Sănătății: De săptămâna viitoare vom avea Euthyrox în farmacii584
6 apr 00:00SănătateSperanțe pentru un tratament anti-COVID. Rafila: Medicamentul din SUA se pare că este eficace. Probabil că în toamnă va fi disponibil

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat la Digi24 că, cel mai probabil, în...469

6 apr 00:00SănătateTransfuziile cu sânge de la persoane vindecate de COVID-19, un tratament promiţător pentru cei cu forme severe371
6 apr 00:00SănătateRaed Arafat pregătește populația pentru următoarea etapă: Ar fi bine să începem să ne acoperim nasul și gura când ieșim în spațiul public494
6 apr 00:00SănătateGCS: 27 de cetăţeni români aflaţi în străinătate au decedat

Un număr de 27 de cetăţeni români aflaţi în străinătate au decedat de la începutul pandemiei de COVID-19 până...319

6 apr 00:00SănătateTemperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ779
4 apr 00:00SănătateTătaru: Algoritmul de testare a rămas deocamdată acelaşi în această fază epidemică497
Vremea
6.2°6.2° - 7.8° marţi, 7 aprilie 2020
ConstanțaUmiditate: 57%
Vânt: 4.8 m/s
Presiune: 1033 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
7 apr 00:00SportCampionatul european, amânat din mai în noiembrie

Campionatul european de judo, prevăzut iniţial pentru perioada 1- 3 mai, la Praga, a fost decalat pentru mijlocul...318

7 apr 00:00SportBayern Munchen şi-a reluat antrenamentele

Campioana Germaniei la fotbal, Bayern Munchen, şi-a reluat antrenamentele întrerupte de pandemia de coronavirus, după...394

7 apr 00:00SportMinus 30 la sută va avea selecţionerul Angliei la salariu pe fondul pandemiei

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Angliei, Gareth Southgate, va avea salariul redus cu 30 la sută ca urmare a unei...317

7 apr 00:00SportFIFA solicită cluburilor şi jucătorilor să ajungă la un acord privind salariile

FIFA solicită cluburilor şi jucătorilor să ajungă la acorduri privind salariile pentru a face faţă...316

Local
7 apr 00:00LocalNumărul contractelor de muncă suspendate de la declararea stării de urgenţă a depăşit 950.000

Un număr de 952.929 de contracte individuale de muncă au fost suspendate de la intrarea în vigoare a stării de...302

7 apr 00:00LocalCăi amenajate pentru circulația bicicletelor pe bulevardul Tomis

Proiectul de investiții în modernizarea bulevardului Tomis, tronsonul cuprins între strada Poporului și bulevardul...596

7 apr 00:00LocalAu pus în pericol circulația pe drumurile publice

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat...338

7 apr 00:00LocalLucrări de asfaltare, derulate simultan în mai multe zone din Constanța

Conform graficului de lucru, în această săptămână, continuă modernizarea traseelor pietonale pe bulevardul...483

7 apr 00:00LocalConstanța: cadrele medicale, gratuitate la transportul în comun

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență...401

7 apr 00:00LocalPrimăria Ovidiu a verificat persoanele vulnerabile din localitate

Primăria Ovidiu a finalizat verificarea tuturor persoanelor cu vârsta de peste 65 ani, suplimentar față de personale...357

7 apr 00:00LocalMăsuri sporite de siguranță la Căminul pentru Persoane Vârstnice

Se iau măsuri sporite de siguranță la Căminul pentru Persoane Vârstnice aflat în administrarea Direcției Generale...394

7 apr 00:00LocalCăi amenajate pentru circulația bicicletelor pe bulevardul Tomis

Proiectul de investiții în modernizarea bulevardului Tomis, tronsonul cuprins între strada Poporului și bulevardul...338

7 apr 00:00LocalISU Constanța a primit autospeciale noi!

Doua autospeciale noi au intrat în dotarea Inspectoratului pentru situații de urgență Dobrogea al județului...335

7 apr 18:21LocalElevii constănțeni, mesaj impresionant pentru polițiști, medici și pompieri

Polițiștii constănțeni au primit, luni, 6 aprilie, un mesaj emoționant din partea elevilor mai multor unități...721

Politică
7 apr 00:00PoliticăIohannis anunţă că va fi prelungită cu încă o lună starea de urgenţă

În acest sens, şeful statului a spus că textul decretului va fi elaborat în această săptămână, iar săptămâna...366

7 apr 00:00PoliticăCând vor avea loc alegerile locale şi parlamentare?

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, joi, 2 aprilie, că, împreună cu liderii PSD, UDMR şi PRO...416

7 apr 00:00PoliticăBoloş: Achiziţiile de echipamente medicale, decontate 100% din fonduri europene

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a informat, luni, că achiziţiile de echipamente medicale vor putea fi...280

7 apr 00:00PoliticăMinisterul Lucrărilor Publice - investiţii în sistemul sanitar, prin Programul Operaţional Regional

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei anunţă continuarea, prin POR, a programului de...272

7 apr 00:00PoliticăCiolacu, discuţie cu marii retaileri: Plafonarea preţurilor la nivelul ultimelor trei luni poate fi o soluţie

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că plafonarea preţurilor la nivelul ultimelor trei...276

7 apr 00:00PoliticăALDE, despre sesizarea liberalilor la CCR: PNL se opune oricărui alt ajutor venit de la alţii

ALDE consideră că, prin atacarea la CCR a proiectului de lege privind acordarea unor facilităţi pentru...298

7 apr 00:00PoliticăIohannis: România va trimite o echipă de medici şi asistenţi medicali în Italia

România va trimite în Italia, în zona Milano, o echipă formată din 11 medici şi şase asistenţi medicali, a...304

7 apr 00:00PoliticăIohannis: Nu suntem încă la vârful epidemiei; nu e cazul să ne relaxăm

Preşedintele Klaus Iohannis a avertizat, luni, că România nu se află încă în vârful epidemiei de COVID-19 şi...291

7 apr 00:00PoliticăLiberalii cer CCR să declare neconstituţională în ansamblu legea privind acordarea de facilităţi fiscale pentru firme

Liberalii solicită Curţii Constituţionale a României (CCR) să declare neconstituţional în ansamblu proiectul de...304

7 apr 00:00PoliticăTăriceanu: Guvernul Orban nu are vreun apetit pentru a testa românii

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a criticat, luni, gradul redus de testare pentru noul coronavirus în...296

Monden
7 apr 00:00MondenAndra a vorbit deschis despre intervenții estetice: „Mă tentează și pe mine, ca pe toate femeile”

Andra este printre puținele artiste care nu s-a lăsat pe mâna esteticianului. Artista a vorbit deschis despre...401

7 apr 00:00MondenPrimul festival online cu scop caritabil. Românii își pot petrece Paștele alături de Irina Rimes, Alina Eremia sau Inna

Global Records a avut inițiativa organizării primului festival online pe TikTok, InDa House Festival, pentru a ajuta...311

7 apr 20:57MondenIoana Ginghină nu renunță la casa în care a locuit cu fostul soț

Ioana Ginghină nu renunță la casa în care a locuit cu fostul soț: „Am multe animale pe care nu am cum să le...414

7 apr 00:00MondenCele mai sexy poze din autoizolare. Anamaria Prodan a renunțat la sutien, Anna Lesko gătește pe tocuri

E greu să stai atâtea zile închis în casă, așa că... haideți să ne mai descrețim puțin frunțile. Pe asta...640

7 apr 00:00MondenEmil Rengle profită de carantină pentru a se autodescoperi! Coregraful a renunţat temporar la reţelele de socializare

Emil Rengle, în vârstă de 29 de ani, câștigătorul sezonului opt al emisiunii Românii au talent a fost afectat în...287

7 apr 00:00MondenActriţa Shirley Douglas, mama actorului Kiefer Sutherland, a murit la vârsta de 86 de ani

Shirley Douglas, o celebră actriţă şi activistă canadiană, a murit duminică la vârsta de 86 de ani, a anunţat...363

7 apr 00:00MondenBasistul Duran Duran, John Taylor, declară că se simte bine după "gripa-turbo", provocată de noul coronavirus

Basistul formaţiei britanice Duran Duran, John Taylor, a anunţat că se recuperează acasă după ce a fost testat...268

7 apr 00:00MondenCântăreaţa Duffy a dezvăluit noi detalii despre perioada în care a fost răpită, drogată şi violată

Cântăreaţa britanică Duffy a dezvăluit duminică seară o serie de detalii despre calvarul prin care a trecut în...433

7 apr 00:00MondenElton John a lansat un fond de ajutorare a organizaţiilor care luptă împotriva HIV/SIDA

Cântăreţul britanic Elton John a lansat un fond de urgenţă în valoare de 1 milion de dolari pentru a ajuta...258

7 apr 00:00MondenTrofeele actriţei Doris Day şi alte obiecte ale sale, vândute la licitaţie cu aproape 3 milioane de dolari

Cele patru Globuri de Aur câştigate de regretata actriţă Doris Day şi alte obiecte ale acesteia au fost vândute...280

Mapamond
7 apr 00:00MapamondCoronavirus: Guvernul german cere carantină obligatorie pentru toate persoanele venite din străinătate

Cabinetul de criză al guvernului german pentru combaterea coronavirusului a recomandat luni instituirea carantinei...271

7 apr 00:00MapamondUn grup de migranţi a pătruns în Spania după un asalt violent la frontiera enclavei Melilla

Un grup de circa 260 de migranţi din state ale Africii subsahariene au luat luni cu asalt graniţa dintre Maroc şi...387

7 apr 00:00MapamondCoronavirus: Numărul deceselor creşte din nou în Italia, dar scade cel al noilor cazuri confirmate

Numărul persoanelor ucise de COVID-19 în Italia a crescut luni la 636, cu peste o sută mai multe faţă de ziua...291

7 apr 00:00MapamondCoronavirus: Numărul deceselor a atins pragul de 10.000 în Statele Unite

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a atins luni pragul de 10.000 în Statele Unite ale Americii, potrivit...287

7 apr 00:00MapamondUcigaşul jurnalistului de investigaţie slovac Jan Kuciak, condamnat la 23 de ani de închisoare

Tribunalul specializat din Slovacia l-a condamnat luni pe Miroslav Marcek, fost militar, la 23 de ani de închisoare...296

7 apr 00:00MapamondCoronavirus: În Spania, ritmul pandemiei încetineşte, concomitent cu lansarea unei campanii de testare

Spania a început luni cea de-a patra săptămână de izolare a populaţiei la domiciliu, pe fondul unei încetiniri a...281

7 apr 00:00MapamondCoronavirus: În India, contagierile s-au dublat într-o săptămână, ajungând la 4.067 de cazuri

Numărul contagierilor cu noul coronavirus s-a dublat în India într-o singură săptămână, ajungând de la 2.000 la...299

7 apr 00:00MapamondCoronavirus: Aproape 1.000 de noi cazuri în Rusia, în ultimele 24 de ore

Nouă sute cincizeci şi patru de noi cazuri de contagiere au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Rusia, ceea...316

7 apr 00:00MapamondCoronavirus: 17 morţi în Republica Moldova, 21 în Bulgaria, 38 în Ungaria, 25 în Bosnia

Încă două persoane au murit de COVID-19 în Republica Moldova, bilanţul morţilor ajungând la 17, potrivit...285

7 apr 00:00MapamondCoronavirus: Coreea de Sud raportează cea mai mică creştere a numărului de noi cazuri de la sfârşitul lui februarie

Numărul de noi infectări cu noul coronavirus în Coreea de Sud a scăzut sub 50 pentru prima dată de la sfârşitul...284