REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cele mai frecvente greșeli pe care le poți face atunci când cumperi bilete de avion

Cele mai frecvente greșeli pe care le poți face atunci când cumperi bilete de avion

Replica API 3 august 2022 | 00:00 1899

Chiar și cei mai experimentați călători fac greșeli atunci când rezervă zboruri și cumpără bilete de avion. Procesul de rezervare a unui zbor a devenit foarte convenabil și simplu de-a lungul anilor, cu o mulțime de website-uri de rezervare și de comparare a prețurilor la îndemână. Deși rezervarea unui zbor pare extrem de simplă, există întotdeauna câteva capcane de care trebuie să fiți conștienți pentru a le evita. Iată mai jos câteva dintre cele mai frecvente greșeli de evitat atunci când vă planificați următoarea vacanță.

De ce este bine să evitați zborurile de weekend?

În lumea companiilor aeriene, vinerea și duminica sunt considerate zile dedicate călătoriilor de agrement. Raționamentul din spatele acestui lucru este unul simplu, însă avem tendința de a-l scăpa din vedere atunci când rezervăm bilete de avion. Zilele de weekend sunt cele mai aglomerate zile din punct de vedere al călătoriilor cu avionul. Duminica este ziua în care turiștii se întorc din city breakuri, iar vinerea este ziua în care oamenii de afaceri se întorc acasă la finalul unei săptămâni de lucru. Deși nu este o regulă prestabilită, este o tendință pe care au remarcat-o mulți dintre cei care obișnuiesc să călătorească cu avionul spre diverse destinații.

De ce ar fi bine să verificați ce alternative aveți în materie de aeroporturi?

Spre toate destinațiile importante din lume se poate zbura de pe mai multe aeroporturi. Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac atunci când caută zboruri este aceea că trec cu vederea aeroporturile alternative din care pot zbura. Și de cele mai multe ori, aceste alternative sunt chiar mai ieftine decât cele la care te gândești inițial. Această opțiune poate să nu fie întotdeauna cea mai potrivită, dar merită o documentare rapidă dacă doriți să economisiți sume semnificative de bani. Pentru a afla cum puteți ajunge de la aeroportul alternativ la destinație și pentru a vă face experiența de călătorie mai ușoară, aruncați o privire la aplicațiile online specializate în rezervarea de zboruri.

Care este cel mai potrivit moment pentru a rezerva un zbor ieftin?

Nu este vorba doar despre momentul plecării, ci și despre momentul în care se face rezervarea zborului. Pentru cei care nu lucrează în domeniu sau nu sunt călători experimentați, acest lucru poate fi surprinzător, însă există momente specifice în care se pot rezerva zboruri ieftine. De exemplu, ziua de marți, la miezul nopții este cel mai potrivit moment. Până marți se fac rezervări la zborurile de weekend, iar dacă rămân locuri libere în aceste zboruri, companiile aeriene oferă reduceri de prețuri la biletele de avion pentru a le ocupa complet.

Există două modalități de a afla despre aceste reduceri de preț la biletele de avion pentru zborurile de weekend. O variantă este aceea de a contacta telefonic compania aeriană și de a vorbi cu un agent capabil să vă ajute în obținerea acestor tarife. Alternativ, vă puteți abona la lista de corespondență a companiilor aeriene. Acestea transmit notificări pe e-mail către abonați atunci când există locuri disponibile pentru anumite zboruri și când sunt reduceri de preț la biletele de avion.

Care sunt costurile ascunse ale călătoriilor cu avionul?

Este foarte ușor să vă lăsați atrași de ofertele de marketing ce promit "ultimele locuri rămase" la prețuri fabuloase, dar e bine să fiți conștienți de faptul că de cele mai multe ori aceste oferte vin la pachet cu costuri ascunse. Deși biletul de avion în sine poate părea mai ieftin în primă instanță, companiile aeriene preferă să acopere acest lucru prin alte cheltuieli. Verificați întotdeauna dacă există taxe suplimentare, precum cele de bagaje sau de transfer, spre exemplu.

Care este diferența dintre zborurile non-stop și cele directe?

De multe ori ne uităm la un zbor non-stop și la un zbor direct fără să ne dăm seama că există o diferență între cele două. O mică diferență de semnificație în termenul folosit pentru a descrie un zbor vă poate transforma călătoria într-un adevărat coșmar. Zborurile non-stop fac exact ceea ce spun, vă duc la destinație fără a face opriri pe drum. Zborurile directe, pe de altă parte, sună foarte similar cu un zbor non-stop, dar în anumite situații, avionul poate face o oprire de-a lungul rutei pentru a prelua mai mulți pasageri. Nu vi se va cere să coborâți din avion, însă zborul nu va fi unul non-stop.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367