REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cele mai multe anunţuri de angajare rămân tot în IT

Cele mai multe anunţuri de angajare rămân tot în IT

Replica API 20 noiembrie 2012 | 00:00 205

Cele mai multe anunţuri de angajare continuă să fie cele din IT/telecom, inginerie şi vânzări, la care, în mod total neaşteptat, se adaugă şi finantele, potrivit unei analize ProfitInfo.ro, realizată pe baza răspunsurilor din partea Bestjobs.ro

Dezvoltarea domeniului IT/Telecom şi inginerie nu este o surpriză pentru nimeni, în special datorită faptului că, în România, multe întreprinderi activează în regim de outsourcing sau subcontractare pentru firme din afară.

De asemenea, în perioadele de criză, departamentele de vânzări reprezintă baza afacerilor. Cererea mare de personal în acest domeniu se explică prin creşterea concurenţei între firmele din România şi nevoia de a susţine companiile prin veniturile înregistrate. Iar atunci când clienţii nu vin spre tine, pasul firesc este să mergi tu către ei.

Dacă primele trei domenii au justificări clare în perioadele de criză, domeniul finaciar care vine puternic din urmă reprezintă o surpriză. Deşi, conform ultimelor rapoarte periodice publicate de Banca Naţională a României, activitatea de creditare este în declin iar ultimele evoluţii ale leului faţă de moneda euro au redus şi mai mult apetitul românilor de a se împrumuta. O creştere a numărului locurilor de muncă în domeniul financiar şi, implicit, a pieţei muncii indică posibilitatea ca mare parte din contracţia sectorului financiar să se fi terminat.

În plus, angajatorii chestionaţi de BestJobs susţin că vor continua procesul de recrutare şi în perioada următoare, principalele domenii fiind finanţe, telecom şi IT. Acest lucru este promiţător şi arată că angajatorii încep să fie mai încrezatori în viitor.

Sursa: Capital.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218