REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Cele mai NOI METODE de ÎNȘELĂCIUNI pe BANDĂ RULANTĂ

Cele mai NOI METODE de ÎNȘELĂCIUNI pe BANDĂ RULANTĂ

Replica API 19 iunie 2021 | 00:26 2071

Mare atenție, constănțeni, la escroci! În ultima perioadă, Poliția Română a tot fost sesizată cu privire la înșelăciuni, fapt care atestă că metodele de înșelăciune sunt reinventate de către escroci. Prin urmare, oamenii legii vă sfătuiesc să fiți atenți la sms-uri, la siteurile de vânzări online, dar și la apelurile telefonice pe care le primiți. Printre cele mai răspândite tehnici din momentul de față sunt legate de linkuri pentru a vă urmări coletul ce urmează a vă fi livrat, despre metoda Covid, metoda Orange sau metoda OLx. Polițiștii, inclusiv din Constanța au mai multe anchete în lucru.

foto: proalba.ro

Zilele acestea, oamenii legii au destructurat o rețea infracțională care clona pagina OLx și inducea utilizatorii în eroare pentru a le stoca datele cardurilor bancare.

Detalii despre această metodă puteți urmări aici: O REȚEA care FURA datele CARDURILOR bancare în numele OLX a fost destructurată! Video

Oamenii legii vă recomandă să verificați înainte să cumperi recenziile site-ului/produsului, folosește cardul de credit. Ai mai multe șanse de a-ți recupera banii, plătește folosind servicii de plăți sigure. Dacă ți se solicită plata prin transfer bancar, mai gândește-te! Plătește doar când ai o conexiune sigură la internet. Evită folosirea hot-spot-urilor publice de wi-fi. Folosește un dispozitiv sigur când plătești. Fă-ți la timp actualizările de sistem și securitate. Atenție la „reclame”, „oferte miraculoase”, „afaceri-bombă” ! Prea frumos ca să fie adevărat! O fereastră pop-up îți spune că ai câștigat un premiu fabulos? Mai gândește-te! Dacă produsul comandat nu sosește la timp, contactează imediat vânzătorul. Dacă nu răspunde, contactează banca. Verifică politica de returnare a produsului de la diverşi operatori economici şi condiţiile exacte în care este posibil acest lucru pentru eventualitatea în care nu ești mulţumit. Nu oferi datele complete despre card, codurile de validare ale tranzacțiilor (CVV)!

Înșelăciune prin linkul de urmărire a coletelor

De asemenea, Poliția Română a transmis o avertizare către persoanele care primesc SMS-uri pentru a urmări coletele aflate în tranzit de pe diverse numere de telefon. În momentul accesării link-ului, se deschide un site fals, al unui operator internațional de curierat, care solicită descărcarea unei aplicații. „Nu accesați link-uri primite prin SMS, din surse necunoscute! Mai multe persoane au primit mesaje SMS, de pe diverse numere de telefon (naționale sau internaționale), cu textul „Pachetul dvs. este în drum, urmăriți-l aici”, urmat de un link. Accesând link-ul se deschide un site fals, al unui operator internațional de curierat, care solicită descărcarea unei aplicații. În urma instalării aplicației, există posibilitatea ca telefonul să fie infectat cu malware.“, este mesajul Poliției Române.

Înșelăciune în numele Orange

O altă metodă de înșelăciune apărută pe internet se referă la faptul că șarlatanii se folosesc de firma Orange pentru a reuși să extorcheze bani de la clienții mai slabi de îngeri. Astfel, totul începe cu un așa zis mesaj de la Orange în care ești felicitat că ai fost ales cu încă 9 clienți să primești un… cadou. Urmează apoi alți câțiva pași, printre care și completarea datelor personale, iar cireașa de pe tort este… o plată de doar 9 lei pe care bineînțeles că trebuie să o faci cu cardul, fiind astfel pradă sigură pentru șarlatani. Detalii aici: Poliția Română: ATENȚIE, NU accesați acest link primit prin SMS!

De la metoda Accidentul, la metoda Covid

Polițiștii avertizează constănțenii în legătură cu metoda „Accidentul” – varianta COVID, prin care persoane necunoscute sună și spun celor apelați că cineva din familia este depistat pozitiv și are nevoie urgentă de bani pentru tratament sau pentru transfer medical. Detalii aici: Metoda COVID a înlocuit metoda ACCIDENTUL, la Constanța

Prin urmare, mare atenție! Acestea sunt metodele cele mai des întâlnite în ultima perioadă.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pensi si salari nesimtite.
1
0
tocmai am primit cica de la orange un sms sa deschid un link ptr un sondaj de opinie.flit bai,si daca era real,tot il stergeam!
1
0
iesit din casa !nesiguranta si greutatile vietii se accentue pe zi ce trece , unii castiga furand altii pierd muncind!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369