REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CELZIN LATIF a CÂȘTIGAT PROCESUL cu AGENȚIA de MEDIU

CELZIN LATIF a CÂȘTIGAT PROCESUL cu AGENȚIA de MEDIU

Replica API 21 august 2020 | 00:22 4412

Celzin Latif a fost director al Agenției pentru Protecția Mediului până în iunie 2020, atunci când a fost înlocuit cu Camelia Costache, el fiind detașat, de către Agenția Națională pentru Protecția Mediului, la Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Dâmbovița. Celzin Latif a solicitat suspendarea actului administrativ prin care s-a făcut această mutare.

Cum a justificat Celzin Latif cererea de suspendare

Reclamantul a arătat că decizia de mutare nu este motivată în fapt și în drept, sens în care nu cuprinde o expunere a argumentelor care au stat la baza emiterii acesteia, simpla indicare generică a dispozițiilor legale nefiind suficientă, sens în care pârâta avea obligația justificării acestei decizii privind detașarea reclamantului care presupune o modificare a raporturilor de serviciu în concret prin schimbarea locului de muncă fără acordului reclamantului, prealabil manifestat. Reclamantul a mai arătat că decizia nr. 426/15.06.2020 este nelegală în condițiile în care a generat o modificare a raporturilor de serviciu în perioada în care beneficia de concediu medical, concediul medical fiind acordat reclamantului la data de 16.06.2020 până la 25.06.2020. Cu referire la Decizia nr. 426/15.06.2020 a mai arătat că este nelegală deoarece nu a fost îndeplinită procedura reglementată de art. 505 alin. 9 din OUG nr. 57/2019, sens în care reclamantul nu a fost consultat prealabil emiterii actului contestat pentru a putea refuza motivat detașarea, respectiv stare de sănătate precară și motive familiale justificate. Reclamantul a mai arătat că Decizia nr. 426/15.06.2020 îl prejudiciază, sens în care produce o vătămare a vieții private și de familie, respectiv a patrimoniului prin suportarea din resurse financiare proprii a cazării, a transportului, dar și a cheltuielilor aferente asigurării traiului zilnic.

Ce a spus instanța

Tribunalul a reținut că prejudiciul produs reclamantului rezultă din chiar materialitatea faptelor, prejudiciul astfel produs și susceptibil de a se produce în continuare manifestându-se atât în plan material (diminuarea patrimoniului reclamantului prin suportarea chiar și temporară a unor cheltuieli de transport și cazare în contextul în care pârâta din perspectivă bugetară nu are aptitudinea de a compensa aceste sume la acest moment procesual cât și în plan moral (limitarea vieții private și de familie prin modificarea abruptă a acesteia prin schimbarea locului de muncă prin detașarea reclamantului într-un interval foarte scurt de timp).

Instanța a dispus suspendarea executării actului administrativ individual reprezentat de Decizia nr. 426/15.06.2020, până la pronunțarea instanței de fond asupra cererii având ca obiect anularea acestuia în cauză.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe asta nu -l mai detronează nimeni? Un habarnist cu voce de taur și scula mica
1
0
Pe Latif nu l ia dna?
3
0
e,, frumos,, de.. mori de ras. Ii lipseste caracterul
4
0
DNA SA I VERIFICE AVEREA.
9
0
Nogy esti Enghin... Sa ma cac in capul tau sa ai si tu ce manca.
10
0
DU-te sa-i pupi mana lui gelil, ca iar te prinde la toaleta, stii tu! Poate se sesizeaza cineva daca poate sa-si justifice averea.
15
0
Enghineee! Sa-mi bag p..a in tine si in neamul tau de tradatori. Te crezi pe cai mari dar vei descaleca cat de curand direct in rahatul meu. Si atunci te vei umple de noroc..........Futu-te in gura de jigodie renegata!
14
0
Frate Celzine! Nici nu stii ce te asteapta! Cand scormonesti in rahatul pe care l-ai facut pute atat de rau ca o sa ajunga mirosul si la nasul cui trebuie. Functia o poti cumpara cu bani dar libertatea mult mai greu dar nu imposibil in aceasta tara. Oricum, nu cred ca merita sa risti pentru ca te vei frige mai tare decat iti poti inchipui cu mintea ta afectata de febra puterii. Dezlipeste-ti scaunul de cur si stai in banca ta pentru ca altfel la bulau nu vei mai avea nimic care sa-ti protejeze poponetul. Prea multe s-au adunat si se apropie ziua scadentei pentru tine si pentru complicii tai...
19
0
O zdreanta de tatar, pus cu jaca in functie
18
0
Abia te asteptam... sa ti-o tragem!
20
0
Inconstientul asta infatuat va zbura din nou de pe functie mai repede decat si-a recapatat-o dar de data asta avand niste bratari cu cheita la manutele lui lipicioase. Cunoscatorii stiu de ce...
22
0
Asta trebuia trimis direct la puscarie ptr felul cum procedeaza cu avizele. Dar cine ar trebui sa vada asta...se pare ca doarme. Nu inteleg de unde atata toleranta pentru niste neica nimeni care nu au in cap decat sa faca bani. Inseamna ca ii imparte corespunzator din moment ce numeni nu vede.
22
0
are salariu 9000 lei pe luna, treaba lui este facuta de sefii de servicii si consilieri. El doar isi bate joc de angajati si de agentii economici
24
0
bai frate,judecatorii nachidoni din cta sint de groaza,parca ar fi in africa,coruptie si incompetenta.Cind dreq scapam de astia?
22
2
asta a venit la seviciu, o ora pe saptamana. Pentru asa transpiratie, a fost "repus" in drepturi?
24
0
ati distrus orasul asta doar cu semnaturi mars in rasa ma tii inapoi in albania
25
0
O veste buna pentru femeile din Constanta...bine .. nu pentru toate ... stiu ele care
25
0
Saracul om, asta inseamna ca nu mai este in concediu medical, inbolnavit subit in momentul detasari. Vai de noi iar o sa incepem asteptarea in fata biroului domnului director pentru a obtine semnatura finala pe documentul soliciat. Poate de data aceasta va veni la birou la ora 08,00 si nu la ora 14,00. Spor la treaba.
31
1
Bravo fratele meu esti beton
3
25
Latif nr one.
6
28

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218