REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Centenarul Unirii Basarabiei cu România, la Murfatlar

Centenarul Unirii Basarabiei cu România, la Murfatlar

Replica API 23 martie 2018 | 00:00 446

Şcoala Gimnazială “Adrian V. Rădulescu” din Murfatlar în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România – Filiala Constanța, a organizat joi, 22 martie 2018, manifestarea cu titlul „Zilele Basarabiei în România de la Mare – Dobrogea”, dedicată Centenarului Unirii Basarabiei cu România.

Directorul unității școlare, prof. Ene Ulgean, a avut cuvântul de deschidere în care a prezentat invitații și importanța momentului istoric.

Au fost prezentate filme documentare pe acest subiect, personalități ale momentului istoric, elevul Popescu Rareș a dat citire Actului de Unire, iar elevi de gimnaziu au recitat cu înflăcărare poezii dedicate Basarabiei, îndrumați fiind de prof. Popa Gafia.

Coordonatorul activității, prof. de istorie Popescu Lavinia, a adus în prim plan toate realizările de peste an prilejuite de diferite momente istorice: filmul „Jurnaliști pe urmele ... istoriei” realizat de elevii Rareș Păscălin și Ionescu Andreea; clipul video Flashmob „Din inimă pentru România” și piesa de teatru „Marea Unire” realizată cu elevi ai claselor a VII-a și aVIII-a.

Prezent ca invitat de onoare, prof. Univ. Dr. Stoica Lascu, președintele Filialei Constanța a Societății de Științe Istorice din România, le-a vorbit elevilor despre „Unirea Basarabiei cu Țara-Mumă, prima bornă în făurirea Marii Uniri”.

Cântecele interpretate de ansamblul “Bujoreii Murfatlarului” format din elevi ai claselor a III-a A și B, coordonați de prof. Neş Daniela şi Păscălin Daniela, au răsunat solemn și au însuflețit atmosfera, transpunând prin muzică sentimentul de iubire fața de țară și respectul față de realizările înaintașilor. La finalul programului muzical elevul Neș Cristian Ștefan a dat glas mândriei de a fi român interpretând melodia „Din inimă pentru România”.

Elevii participanți la această activitate au fost recompensați cu diplome de onoare înmânate de prof. Univ. Dr. Stoica Lascu, cu aplauzele și admirația cadrelor didactice.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614