rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Centru modern la Constanţa pentru bolnavii cu infarct miocardic

Constănţenii cu afecţiuni cardiace pot beneficia de investigaţii de ultimă oră şi de intervenţii complexe pentru tratamentul infarctului miocardic acut la Centrele Monza-Ares, care a preluat centrul Cardiolife, aflat la demisolul Spitalului Judeţean Constanţa.

„Echipa Monza-Ares a început, din 21 august, să preia urgenţele coronariene care pot fi tratate prin proceduri intervenţionale. Toţi pacienţii care s-au prezentat cu afecţiuni severe au primit îngrijiri de urgenţă în timp util şi au fost stabilizaţi. Am fost anunţaţi de către Secţia de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa că vom avea o urgenţă, o pacientă în vârstă de 62 de ani, aflată în şoc cardiogen. Pacienta prezenta un infarct miocardic prin ocluzie totală de arteră coronariană dreaptă, pentru tratamentul acesteia fiind nevoie de efectuarea aspiraţiei de tromb şi montarea unui stent coronarian. Mă bucur că am avut posibilitatea de a-i reda pacientei funcţiile normale ale inimii, după un episod de infarct miocardic acut atât de sever”, a declarat dr. Alexandru Voican, medic primar cardiolog, despre unul dintre pacienţii primiţi în regim de urgenţă. De la deschidere până în prezent, în cadrul Centrelor Monza – Ares au fost trataţi 53 de pacienţi cu infarct miocardic acut, internaţi în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa.

„Ne asumăm responsabilitatea de a trata urgenţele coronariene (infarctul miocardic acut, angina instabilă), indiferent de ziua săptămânii, 365 de zile pe an. Pentru pacienţii cu infarct miocardic acut, timpul este cel mai mare duşman, orice întârziere poate avea efecte fatale. Din fericiere, colaborarea cu Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean este una de excepţie, medicii cardiologi fiind extrem de bine pregătiţi”, a afirmat Iulian Pleşcan, managerul Centrelor Monza Ares Constanţa.

Florentina BOZÎNTAN

vineri, 15 septembrie 20175712
Comentarii

01claudiu(11 ian 12:38)
Centru Modern daaa nu nu specifica nimeni ca nu ii adresat tooot muritorului toot asiguratului.Nu nu as vrea sa exemlific stiiiiu cazuri.Deci asa reclama mai da.Uimirea naivilor va fi maxima cind vor avea nevoie intradevar de Monza-Ares.
01cristea marin(27 dec 15:32)
draga Clara nu tre sa insisti cu afirmati rautacioase in cea ce il priveste pe menegerul de la sf Andrei.Stai fara grija acatistele mele vor face toot ce trebuie pt aceasta flatulenta de om.Medic chirurg a fost o data ai drept acu ii SLUGA POLITICA SI ATIIT.
01clara(27 noi 10:24)
Grasane nu mai comentezi nimic ti-a astupat botu ala spurcat tengit asa.Ascundete politicianule ascundete.
04TENGIT(25 noi 11:30)
pt 14 nov 13 19 DRAGA ASA ZIS MENEGER IN FAPT O SLUGA POLITICA FACI COMENTARI AICI CE SA VEZI AI TERM TREABA IN SPIT.NU LA OPERATI MA REF CHIRURGIE NU MAI FACI DE HAHAT.LA ASA ZISA CONDUCERE A INSTITUTIEI FAC REF.TRE SA REC CA AI FOST PUS CU MINA PE SCAUNUL DE MENEGER MACAR ATIIT PRINTRE MUUULTELE NIMICURI PE CARE LE EXECUTI ZILNIC.
30meneger pt. cons admin(14 noi 13:19)
Bunul meu cons admin, eu iti ofer nota unu, pentru cunostintele tale de gramatica a Limbii Romane. Intreb si eu "menegeriatul" institutiei pe care o reprezinti, cum de faci parte din Administratia acesteia ?
03Pt consil de admin(10 noi 13:32)
Program amplu de verificare in urma sesizarilor depuse,mars mai nimeni in drum politician ascuns ce esti.Poate ai sa ne spui vrodat cum ai luat nota cea mare la exm de menegeriat si cum de ai fost singurul candidat.Poate zic nu te grabi pastosule.
32cons admin(5 noi 09:14)
Mentionam ca dnl meneger al institutiei noastre este inrt-un program amplu de verificare.In urma sesizarilor depuse aici verificarile constau in examinarea lucrari acestuia si candidaturile concurente la postul de meneger al institutiei noastre.
05mihaita(29 oct 09:32)
pt ACMOLA zic asa sa aiba toate mentionate de dvs dar sa avem pardon.cunosc un pacient cu problem grave si si la inima.acesta a fost tratat cu maxima indiferenta sa nu spun rautate de acel med mentionat de dvs in multumiri.deci oameni sint oameni in functie de nu se stie.acel pacient avea si un diag cronic din prog nat de sanat.era cu handicap.
04pacient(22 oct 11:50)
pt replica. nu cred sa fie vb de o eventuala vinzare iftina sau mai scumpa ii simplu fapt ca in sanatatea constanteana nu avem cu ce ne lauda.cu asa zisul meneger Grasa ii greu da greu tare cu laudele.
01Acmola(18 oct 22:34)
Respect dr.maxim_cardiolog ,dr.voican alexandru si tot personalul sectiei cardiologie spcjucta.sunt in viata si cu 2 stenturi dupa un infarct datorita lor,va multumesc ca existati si respect
03Pt Replica(17 oct 21:51)
Va iese macar de o ciorba, sa tineti articolul asta in prim-plan de o luna? Pacat ca va vindeti asa ieftin. Toata lumea stie ca ce se intampla acolo e o golanie
10menger Grasa(17 oct 12:52)
Asa ii mai nerecunoscatorilor asa ii ma refer la voi asta care faceti comentari rautaciose ma refer inocente.Crede oare cineva ca medicina ii pt toti,sa avem pardon muritorilor de rind.Adevarat sint in PSD asta sa faca actul medical mai putin rentabil.Comentati nimicuri fara a avea habar.
04cardiac(1 oct 12:02)
Grasa si sleafta lui psd-ista va termina toooate problemele med ale cardiacilor din cta.binenteles la anatomie patologica.regurgitabila persona
03CONSTANTEAN(29 sep 11:48)
TREBUIE MENTIONAT SPECIFICAT IN ACEST ARTICOL CUM CA OAMENI SIMPLI POT SA CRAPE DA DA AICI MA REFER DACA NU IS PILORI CU RELATI LA GRASA MENEGERUL CARE FACE CARTILE IN ACEL SPITAL INCLUSIV IN ACEA INSTITUTIE PART.AICI TRE ADAUGAT CA GRASA II PSD-IST PIIIINA IN MADUVA OASELOR.VERIFICATI REZULTATELE ACESTUIA PIN AZI.
34jojo(24 sep 11:30)
o borfasareala pe fata, marca Constantinescu promotorul afacerii, asocierea facuta pentru el ca era bolnav de inima. Mai nou nevasta laui Fagadau, si vechile hahalere din Timis dr Mut si Voican, rexultatul nu este bunastarea pacientilor ci o banoasa afacere.
06Petre istrat(18 sep 22:54)
Poate il chemati si pe neca nimeni ala care se tooot plimgea pe holurile spitalului cautaindul pe vasnicul doctor azi meneger.Vroia samanul sa aiba parte de o coronografie.I se recomandase sa nu stie sa nu faca.Motivul cu respingeri cu siguranta era handicapul acestuia.Am vazut din trecat actele acestuia.Avea dreptate fata lui ma facut sa ma indoiesc de spusele acestuia.Actele insa au aratat ca nu mintea.Sa se fi prapadit oare.
04vera(17 sep 14:04)
Ooooo frumos f bine asa.Dar a-ti omis un lucru tre specificat ca lista cu cei acc o face marele si minunatul meneger Grasa.Nu I-ar mai muri multi inainte.Zic de acuma posibil sa am dreptate s-au posibil sa am dreptate.Nu mai amintesc de mama care acum de acolo de sus cred il scuipa.
02Fost pacient cardio spital jud(16 sep 21:51)
Smecheria este astfel .. Toti pacientii il asteptau pe dr. MUT de la Timis . In ziua interventiei , in locul lui MUT venea dr. Voican care nu se recomanda , lasand impresia ca e dr.MUT, mai ales ca avea masca pe fatza si nu puteai sa vezi cine e . Daca ii reusea interventia bine , daca nu , oricum deconta CJC . Numai la Cta se mai pun stent-uri proaste care sunt decontate de CJC , iar pacientu se bucura ca au fost moca , dar vede ca se colmateaza in 2 sau 3 ani si atunci sa vezi tristetze .
02daniela(16 sep 12:49)
draga MINO lucreaza intre ei ma ref is multe sfori de tras.sforarul sef ii menegerul de la judetean.acesta hotaraste cine moare si cine nu.vezi si tu comentariul lui scarlet poescu.tre sa avem in vedere toate poibilitatle.is jalnici cu toti.
09constantean(15 sep 11:16)
Pai nu-i nevasta lui Fagadau actionar principal? Normal ca decontarile merg ca unse ... Cat despre calitate, Dumnezeu cu mila! Mergeti in alta parte, care puteti!
13scarlat popescu(15 sep 09:58)
centru modern.unora li sa recomandat k mai bine sa nu se faca investigatie dee aceia coronografie.ca ii mai bine sa nu stie ce ii acolo in vase.k daca vor fi problem.ACEASTA RECOMANDARE A FACUTO UNUI PACIENT INSUSI MENEGERUL INSTITUTIEI.cu siguranta va nega acest lucru dar ce sa vezi acesta avea nastur camera.filmuletul video audio ii la mine.corect ar fi sa nu ma contrazica.sa mediteze doar la nemerniciai de asa zis om si atiit.esti jalniic menegere.
18Fost pacient Cardiolife dr.V(15 sep 00:56)
1. Dr. Voican A. nu discuta cu pacienti inainte de interventie .2 Rusinos , negociaza pretul stent-urilor in timp ce pacientul se afla pe masa de interventie, este legat la mana dreapta si il pune sa semneze cu mana stanga , la care se afla branula legata, un contract cu obligatii pt pacient cu mai multe pagini necitite in prealabil . Logic , semnatura in aceste conditii nu are val juridica sa stie si dr. Voican pe viitor . Profesionalism aleatoriu . Morala nota zero . Repezeala maxima . Contract suspect cu CJC . Decontari de la CJC ce trebuiesc analizate . P.S. Rusine ! Stenturi proaste ..
11mino(14 sep 15:43)
Cat costa interventia??Lucreaza cu Casa de sanatate ???
mai mult...Sănătate
20 mar 00:19SănătateProstata – ce trebuie să știți despre simptome și diagnostic

Prostata este o boală specifică bărbatului, iar cel mai important factor de risc este vârsta. Se constată că...534

15 mar 21:31SănătateALARMANT: tot mai mulți constănțeni depistați cu HEPATITA B!912
7 mar 00:46SănătateAgenţia Europeană a Medicamentului recomandă retragerea imediată de pe piaţă a unui medicament1650
7 mar 00:00SănătateGravidele trebuie să acorde o atenție deosebită bolilor de rinichi. Medicii constănțeni explică de ce!

Pe 8 martie a.c., cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului, constănțenii sunt așteptați în VIVO!, zona food-court,...834

6 mar 00:00SănătateAlertă europeană pentru România! Ministrul Sănătății a declanșat mecanismul de protecție civilă852
5 mar 00:06SănătateUnde mergeți când aveți nevoie de un chirurg pediatru?1002
28 feb 00:51SănătateSFATURI de la DSP Constanța pentru a vă proteja de GRIPĂ. „Pentru unii gripa este doar o experiență neplăcută, pentru alții poate duce la deces!”

În fiecare an, gripa afectează între 5% si 15% din populație, au atras atenția medicii Direcției de Sănătate...1302

22 feb 00:06SănătateSe joacă cu proprii copii, în loc de păpuşi! Peste o sută de minore din Constanţa au devenit mame în 2017!1998
22 feb 17:42SănătateTot mai mulţi copii din Constanţa, încadraţi în grad de handicap. Cei mai mulţi - diagnosticaţi cu afecţiuni psihice!2019
18 feb 01:40SănătateNaştere naturală versus cezariană. Medic: „Nici una dintre cele două variante nu este perfectă. În obstetrică, nu există riscuri zero”

Momentul venirii pe lume a unui copil este extrem de important, iar modul în care acesta se produce este deopotrivă...1905

16 feb 21:46SănătateVeste pentru români: farmaciile nu vor mai vinde ... medicamente la bucată!3658
16 feb 22:19SănătateDUREROS! Sute de copii din Constanţa se luptă cu cancerul!1551
Vremea
-4°-4° - -4° marţi, 20 martie 2018
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 5.91 m/s din V
Presiune: 1023.19 milibari

Loto
6/4992533374147
5/4052325283736
joker6102324271
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 mar 00:00SportHagi pleacă de la Viitorul și-l pune în locul lui pe Costel Gâlcă, un antrenor cu mai multe trofee decât el

Costel Gâlcă (46 ani) e favorit să-i ia locul pe bancă lui Hagi, în vară, potrivit gsp.ro. Ianis e convins că...107

21 mar 00:00SportNaomi Osaka, despre cum a trăit victoria în fața Simonei Halep: "Dacă aș fi sărbătorit așa, ar fi fost lipsă de respect"

Naomi Osaka (22 WTA, 20 de ani) a câștigat duminică primul său trofeu din carieră, impunându-se la Indian Wells...84

21 mar 00:00SportMonica Niculescu s-a calificat pe tabloul principal al turneului de la Miami

Jucătoarea Monica Niculescu, numărul 70 mondial şi principala favorită în calificări, şi-a asigurat, marţi,...59

21 mar 00:00SportVladimir Putin promite că va continua să apere ''onoarea sportivă a Rusiei''

Preşedintele Vladimir Putin, reales cu un scor covârşitor pentru un nou mandat de şase ani, a promis marţi că va...69

Local
21 mar 00:00LocalAccident rutier la Movilița din pricina vitezei și a poleiului!

Un accident rutier a avut loc la Movilița, marți, 20 martie, în urma căruia două persoane au fost rănite. Mai...92

21 mar 00:00LocalCe se mai vinde şi ce mai cumpără amatorii de chilipiruri din Constanţa

Răspunsul e: ORICE! Indiferent că vorbim despre licitaţii pentru bunuri scoase la vânzare de ANAF, de executorii...205

21 mar 00:00LocalCondamnată pentru că s-a branșat ilegal la Enel și pusă la plată!

Mariana Sasu a fost condamnată la 1 an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de furt de...212

21 mar 00:00LocalControale la Constanța: se fumează în baruri și câinii periculoși sunt plimbați fără botniță!

Politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, în perioada 12.03.2018- 18.03.2018, au acționat...340

21 mar 22:39LocalIMPACT TERIBIL: A intrat cu mașina în copac!

Polițiștii constănțeni, la data de 20 martie a.c., au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier...1073

21 mar 22:44LocalAu fost premiați cei mai buni profesori și studenți de la Universitatea „Ovidius”. Dr. Liliana Tuță, profesorul de la Medicină, cel mai apreciat de studenți!

Săptămâna aceasta, se desfășoară Zilele Universității „Ovidius” 2018, marcate printr-o serie de evenimente....967

21 mar 00:10LocalFlorin Munteanu, Radio Sky: 'Andrei Gheorghe a fost un defect frumos; a inovat emisiunile de radio'

Andrei Gheorghe nu mai este; cunoscutul prezentator şi realizator de radio şi tv a murit la doar 56 de ani. Omul de...1214

21 mar 22:08LocalAccident rutier în Lazu: o femeie a ajuns la spital!

O femeie a ajuns la spital în urma unui accident rutier. Conform primelor cercetări, un bărbat, de 60 se ani, a...1513

21 mar 22:37LocalO delegație a Centrului Cultural Teodor Burada a fost la Chișinău

O delegație a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” a participat luni, 19 martie 2018, la...203

21 mar 00:18LocalPersoană DECEDATĂ după ce a căzut în puț în localitatea Corbu

Ghinion curat pentru un agent de pază care lucra în zona carierei Luminița, din localitatea Corbu, județul...3485

Politică
21 mar 00:00PoliticăForțele Navale se modernizează! Ce condiții pune Ministerul Apărării pentru construirea celor patru corvete multifuncționale

Ministerul Apărării Naționale are planuri mari pentru Forțele Navale, ministrul Mihai Fifor anunțând, încă din...75

21 mar 00:23PoliticăCSM, intervenție de URGENȚĂ: solicită LISTA NEAGRĂ și desecretizarea protocoalelor

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) are o intervenție în forță, pe două dintre scandalurile care țin capul...192

21 mar 00:19PoliticăDECIZII în CSAT: A fost admisă cererea Comisiei de anchetă pentru SIPA

Marți, 20 martie a.c., a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă...238

21 mar 00:21PoliticăCele trei legi ale Justiţiei intră luni la votul final în plenul Senatului

Cele trei legi ale Justiţiei adoptate marţi de plenul Camerei Deputaţilor - legea 303/2004 privind statutul...177

21 mar 00:19PoliticăSurpriza zilei: Liviu Dragnea nu a votat legile justiţiei

În timp ce reprezentanţii Coaliţiei PSD-ALDE acuză opoziţia că doreşte doar tergiversarea modificării legilor...254

21 mar 21:34PoliticăBrăiloiu: 'România, pe primul loc în NATO la alocări bugetare pentru apărare'

Senatorul Tit-Liviu Brăiloiu a prezentat în plenul Senatului din 20.03 o declarație politică cu titlul “România,...210

21 mar 00:20PoliticăPalaz: „Unirea este un act al românilor și așa trebuie să rămână”

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean Constanța, de pe data de 27 martie a.c., primul punct face referire...562

21 mar 00:20PoliticăConsiliul Județean Constanța stabilește prețul unei tone de iarbă

Nu este o glumă! În ședința Consiliului Județean Constanța de pe data de 27 martie a.c., există un proiect de...493

21 mar 22:38PoliticăCine îl va înlocui pe George Muhscină în Consiliul Județean Constanța

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean Constanța, care va avea loc pe 27 martie, se află două proiecte...403

21 mar 00:20PoliticăKelemen Hunor, atac dur la adresa CCR. "România nu este un stat model"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că decizia Curţii Constituţionale de a declara neconstituţional...247

Monden
21 mar 00:00MondenA MURIT ANDREI GHEORGHE!

Andrei Gheorghe, cunoscutul prezentator și realizator de emisiuni radio și televiziune, a fost găsit mort luni...53

21 mar 00:00MondenDe ce și-a botezat Liviu Vârciu fetița în Postul Paștelui

De ce și-a botezat Liviu Vârciu fetița în Postul Paștelui. Artistul a explicat în cadrul emisiunii de la Antena 1,...61

21 mar 00:00MondenFeli, pentru prima dată în postură de jurat. „E foarte greu, într-o zi o să mor aici”

Feli, pentru prima dată în postură de jurat, în cadrul emisiunii ”The Four – Cei 4”, care va avea premiera pe...53

21 mar 00:00MondenCristian Țânțăreanu, internat în spital. Care este starea lui acum. ”Am luat morfină”

Cristian Țânțăreanu, internat în spital. Starea de sănătate acestuia nu este deloc bună, după ce în anul 2011,...73

21 mar 00:00MondenSoția lui Mihai Petre, însărcinată pentru a doua oară

Soția lui Mihai Petre, însărcinată pentru a doua oară. Elvira a postat pe contul de socializare, o imagine în care...55

21 mar 17:22MondenValsul lui Smiley se afla pe locul 1 în topul difuzărilor. „Este o piesă diferită”

Valsul lui Smiley se afla pe locul 1 în topul difuzărilor. Deși este o piesă diferită de trendurile din muzica...55

21 mar 00:00MondenBen Affleck și-a arătat tatuajul uriaș de pe spate în Hawaii

Cunoscutul actor Ben Affleck și-a arătat tatuajul uriaș de pe spate, la doi ani după ce a spus despre el că este...67

21 mar 00:00MondenLin-Manuel Miranda şi Ben Platt cântă împreună pentru a susţine marşul tinerilor împotriva armelor

Două dintre marile vedete de pe Broadway, Lin-Manuel Miranda şi Ben Platt, şi-au unit forţele într-un nou cântec...52

21 mar 00:00MondenCântăreaţa Mireille Mathieu, numită ambasadoare a limbii ruse de către Institutul Puşkin

Cântăreaţa Mireille Mathieu a anunţat luni că Institutul Puşkin din Moscova a numit-o ''ambasadoare a limbii ruse...55

21 mar 00:00MondenSteven Spielberg consideră mişcarea Time's Up „un moment decisiv“ pentru industria cinematografică

Regizorul american Steven Spielberg şi-a exprimat duminică sprijinul faţă de mişcarea împotriva hărţuirii...53

Mapamond
21 mar 00:00MapamondSarkozy, fostul preşedinte al Franţei, REŢINUT de Poliţie

Nicolas Sarkozy, fostul președinte francez, a fost reținut de poliție în cadrul unei anchete referitoare la...64

21 mar 00:00MapamondGrav accident rutier în Olanda: Cinci români morţi şi trei răniţi

Cinci cetăţeni români şi-au pierdut viaţa şi alte patru persoane, dintre care 3 români, au fost grav rănite...62

21 mar 00:00MapamondExplozie la un magazin din Chişinău, soldată cu doi morţi

O explozie a avut loc marţi dimineaţa în centrul Chişinăului într-un magazin alimentar, provocând moartea a două...58

21 mar 00:00MapamondIgor Dodon: „Prin susţinerea unionismului, există riscul ca duşmanul numărul unu al moldovenilor să fie românii“

Curentul unionist reprezintă un pericol pentru statalitatea Republicii Moldova, a declarat preşedintele Republicii...58

21 mar 00:00MapamondCEDO condamnă Ankara pentru menţinerea în detenţie a doi jurnalişti turci

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi Turcia pentru reţinerea a doi jurnalişti, Mehmet...57

21 mar 00:00MapamondCazul Skripal: Diplomaţi ruşi expulzaţi părăsesc ambasada de la Londra

Diplomaţi ruşi au părăsit marţi ambasada ţării lor la Londra, înainte de expirarea, la miezul nopţii, a...61

21 mar 00:00MapamondUE: 650.000 de persoane au cerut azil în 2017, jumătate din recordul înregistrat în 2015

Un număr de 649.855 de persoane au cerut azil în Uniunea Europeană în anul 2017, număr cu aproape jumătate mai mic...55

21 mar 00:00MapamondO persoană a fost rănită în urma exploziei unui colet-capcană în statul american Texas

Un angajat al companiei americane de curierat rapid FedEx a fost rănit marţi în explozia unui colet-capcană produsă...57

21 mar 00:00Mapamond„Fără să-şi asume riscuri, un tânăr îmbătrâneşte“, le-a spus tinerilor Papa Francisc

Papa Francisc le-a cerut luni tinerilor să-şi asume riscuri şi să ajute Biserica să se reînnoiască, cu prilejul...56

21 mar 00:00MapamondPână în 2050, circa 5 miliarde de oameni ar putea trăi în zone cu acces redus la apă

Lumea ar trebui să se îndrepte către natură pentru a identifica modalităţi mai eficiente în vederea asigurării...57