rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Centru modern la Constanţa pentru bolnavii cu infarct miocardic

Constănţenii cu afecţiuni cardiace pot beneficia de investigaţii de ultimă oră şi de intervenţii complexe pentru tratamentul infarctului miocardic acut la Centrele Monza-Ares, care a preluat centrul Cardiolife, aflat la demisolul Spitalului Judeţean Constanţa.

„Echipa Monza-Ares a început, din 21 august, să preia urgenţele coronariene care pot fi tratate prin proceduri intervenţionale. Toţi pacienţii care s-au prezentat cu afecţiuni severe au primit îngrijiri de urgenţă în timp util şi au fost stabilizaţi. Am fost anunţaţi de către Secţia de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa că vom avea o urgenţă, o pacientă în vârstă de 62 de ani, aflată în şoc cardiogen. Pacienta prezenta un infarct miocardic prin ocluzie totală de arteră coronariană dreaptă, pentru tratamentul acesteia fiind nevoie de efectuarea aspiraţiei de tromb şi montarea unui stent coronarian. Mă bucur că am avut posibilitatea de a-i reda pacientei funcţiile normale ale inimii, după un episod de infarct miocardic acut atât de sever”, a declarat dr. Alexandru Voican, medic primar cardiolog, despre unul dintre pacienţii primiţi în regim de urgenţă. De la deschidere până în prezent, în cadrul Centrelor Monza – Ares au fost trataţi 53 de pacienţi cu infarct miocardic acut, internaţi în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa.

„Ne asumăm responsabilitatea de a trata urgenţele coronariene (infarctul miocardic acut, angina instabilă), indiferent de ziua săptămânii, 365 de zile pe an. Pentru pacienţii cu infarct miocardic acut, timpul este cel mai mare duşman, orice întârziere poate avea efecte fatale. Din fericiere, colaborarea cu Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean este una de excepţie, medicii cardiologi fiind extrem de bine pregătiţi”, a afirmat Iulian Pleşcan, managerul Centrelor Monza Ares Constanţa.

Florentina BOZÎNTAN

vineri, 15 septembrie 20174970
Comentarii

01clara(27 noi 10:24)
Grasane nu mai comentezi nimic ti-a astupat botu ala spurcat tengit asa.Ascundete politicianule ascundete.
03TENGIT(25 noi 11:30)
pt 14 nov 13 19 DRAGA ASA ZIS MENEGER IN FAPT O SLUGA POLITICA FACI COMENTARI AICI CE SA VEZI AI TERM TREABA IN SPIT.NU LA OPERATI MA REF CHIRURGIE NU MAI FACI DE HAHAT.LA ASA ZISA CONDUCERE A INSTITUTIEI FAC REF.TRE SA REC CA AI FOST PUS CU MINA PE SCAUNUL DE MENEGER MACAR ATIIT PRINTRE MUUULTELE NIMICURI PE CARE LE EXECUTI ZILNIC.
20meneger pt. cons admin(14 noi 13:19)
Bunul meu cons admin, eu iti ofer nota unu, pentru cunostintele tale de gramatica a Limbii Romane. Intreb si eu "menegeriatul" institutiei pe care o reprezinti, cum de faci parte din Administratia acesteia ?
02Pt consil de admin(10 noi 13:32)
Program amplu de verificare in urma sesizarilor depuse,mars mai nimeni in drum politician ascuns ce esti.Poate ai sa ne spui vrodat cum ai luat nota cea mare la exm de menegeriat si cum de ai fost singurul candidat.Poate zic nu te grabi pastosule.
22cons admin(5 noi 09:14)
Mentionam ca dnl meneger al institutiei noastre este inrt-un program amplu de verificare.In urma sesizarilor depuse aici verificarile constau in examinarea lucrari acestuia si candidaturile concurente la postul de meneger al institutiei noastre.
04mihaita(29 oct 09:32)
pt ACMOLA zic asa sa aiba toate mentionate de dvs dar sa avem pardon.cunosc un pacient cu problem grave si si la inima.acesta a fost tratat cu maxima indiferenta sa nu spun rautate de acel med mentionat de dvs in multumiri.deci oameni sint oameni in functie de nu se stie.acel pacient avea si un diag cronic din prog nat de sanat.era cu handicap.
03pacient(22 oct 11:50)
pt replica. nu cred sa fie vb de o eventuala vinzare iftina sau mai scumpa ii simplu fapt ca in sanatatea constanteana nu avem cu ce ne lauda.cu asa zisul meneger Grasa ii greu da greu tare cu laudele.
01Acmola(18 oct 22:34)
Respect dr.maxim_cardiolog ,dr.voican alexandru si tot personalul sectiei cardiologie spcjucta.sunt in viata si cu 2 stenturi dupa un infarct datorita lor,va multumesc ca existati si respect
03Pt Replica(17 oct 21:51)
Va iese macar de o ciorba, sa tineti articolul asta in prim-plan de o luna? Pacat ca va vindeti asa ieftin. Toata lumea stie ca ce se intampla acolo e o golanie
10menger Grasa(17 oct 12:52)
Asa ii mai nerecunoscatorilor asa ii ma refer la voi asta care faceti comentari rautaciose ma refer inocente.Crede oare cineva ca medicina ii pt toti,sa avem pardon muritorilor de rind.Adevarat sint in PSD asta sa faca actul medical mai putin rentabil.Comentati nimicuri fara a avea habar.
04cardiac(1 oct 12:02)
Grasa si sleafta lui psd-ista va termina toooate problemele med ale cardiacilor din cta.binenteles la anatomie patologica.regurgitabila persona
03CONSTANTEAN(29 sep 11:48)
TREBUIE MENTIONAT SPECIFICAT IN ACEST ARTICOL CUM CA OAMENI SIMPLI POT SA CRAPE DA DA AICI MA REFER DACA NU IS PILORI CU RELATI LA GRASA MENEGERUL CARE FACE CARTILE IN ACEL SPITAL INCLUSIV IN ACEA INSTITUTIE PART.AICI TRE ADAUGAT CA GRASA II PSD-IST PIIIINA IN MADUVA OASELOR.VERIFICATI REZULTATELE ACESTUIA PIN AZI.
34jojo(24 sep 11:30)
o borfasareala pe fata, marca Constantinescu promotorul afacerii, asocierea facuta pentru el ca era bolnav de inima. Mai nou nevasta laui Fagadau, si vechile hahalere din Timis dr Mut si Voican, rexultatul nu este bunastarea pacientilor ci o banoasa afacere.
06Petre istrat(18 sep 22:54)
Poate il chemati si pe neca nimeni ala care se tooot plimgea pe holurile spitalului cautaindul pe vasnicul doctor azi meneger.Vroia samanul sa aiba parte de o coronografie.I se recomandase sa nu stie sa nu faca.Motivul cu respingeri cu siguranta era handicapul acestuia.Am vazut din trecat actele acestuia.Avea dreptate fata lui ma facut sa ma indoiesc de spusele acestuia.Actele insa au aratat ca nu mintea.Sa se fi prapadit oare.
04vera(17 sep 14:04)
Ooooo frumos f bine asa.Dar a-ti omis un lucru tre specificat ca lista cu cei acc o face marele si minunatul meneger Grasa.Nu I-ar mai muri multi inainte.Zic de acuma posibil sa am dreptate s-au posibil sa am dreptate.Nu mai amintesc de mama care acum de acolo de sus cred il scuipa.
02Fost pacient cardio spital jud(16 sep 21:51)
Smecheria este astfel .. Toti pacientii il asteptau pe dr. MUT de la Timis . In ziua interventiei , in locul lui MUT venea dr. Voican care nu se recomanda , lasand impresia ca e dr.MUT, mai ales ca avea masca pe fatza si nu puteai sa vezi cine e . Daca ii reusea interventia bine , daca nu , oricum deconta CJC . Numai la Cta se mai pun stent-uri proaste care sunt decontate de CJC , iar pacientu se bucura ca au fost moca , dar vede ca se colmateaza in 2 sau 3 ani si atunci sa vezi tristetze .
02daniela(16 sep 12:49)
draga MINO lucreaza intre ei ma ref is multe sfori de tras.sforarul sef ii menegerul de la judetean.acesta hotaraste cine moare si cine nu.vezi si tu comentariul lui scarlet poescu.tre sa avem in vedere toate poibilitatle.is jalnici cu toti.
09constantean(15 sep 11:16)
Pai nu-i nevasta lui Fagadau actionar principal? Normal ca decontarile merg ca unse ... Cat despre calitate, Dumnezeu cu mila! Mergeti in alta parte, care puteti!
13scarlat popescu(15 sep 09:58)
centru modern.unora li sa recomandat k mai bine sa nu se faca investigatie dee aceia coronografie.ca ii mai bine sa nu stie ce ii acolo in vase.k daca vor fi problem.ACEASTA RECOMANDARE A FACUTO UNUI PACIENT INSUSI MENEGERUL INSTITUTIEI.cu siguranta va nega acest lucru dar ce sa vezi acesta avea nastur camera.filmuletul video audio ii la mine.corect ar fi sa nu ma contrazica.sa mediteze doar la nemerniciai de asa zis om si atiit.esti jalniic menegere.
18Fost pacient Cardiolife dr.V(15 sep 00:56)
1. Dr. Voican A. nu discuta cu pacienti inainte de interventie .2 Rusinos , negociaza pretul stent-urilor in timp ce pacientul se afla pe masa de interventie, este legat la mana dreapta si il pune sa semneze cu mana stanga , la care se afla branula legata, un contract cu obligatii pt pacient cu mai multe pagini necitite in prealabil . Logic , semnatura in aceste conditii nu are val juridica sa stie si dr. Voican pe viitor . Profesionalism aleatoriu . Morala nota zero . Repezeala maxima . Contract suspect cu CJC . Decontari de la CJC ce trebuiesc analizate . P.S. Rusine ! Stenturi proaste ..
11mino(14 sep 15:43)
Cat costa interventia??Lucreaza cu Casa de sanatate ???
mai mult...Sănătate
8 dec 00:46SănătateCriza medicamentelor, din ce în ce mai gravă! De ce au dispărut din farmacii Distonocalmul şi Moldaminul

Criza de medicamente din țara noastră se adâncește. De pe piața farmaceutică dispar medicamente necesare pentru...1742

30 noi 00:00SănătateDozele de vaccin antigripal urmează să ajungă la Constanţa811
29 noi 00:07SănătateDiabetul, diagnostic care trebuie luat în serios! Numărul bolnavilor din Constanţa, în creştere911
28 noi 00:02SănătateSemnal de alarmă tras de chirurgul constănţean Octavian Unc privind cancerul mamar

Sfârșitul săptămânii trecute a adus în fața constănțenilor medici consacrați în județul nostru, dar și la...891

25 noi 16:10SănătateSISTEM BOLNAV: rudele unui pacient ÎN COMĂ, nevoite să cheme ambulanţa PRIVATĂ6238
23 noi 21:37SănătatePeste 5.000 de constănțeni, depistați cu hepatită sau HIV, în ultimii zece ani1339
22 noi 23:50SănătateUn nou tip de DIABET a fost descoperit. De ce apare și cum trebuie tratat

Cercetătorii avertizează că există un nou tip de diabet, care de cele mai multe ori este greșit diagnosticat drept...2647

14 noi 00:59SănătateAvertizare pentru părinţi: nu mai îndopaţi copiii cu PARACETAMOL!7921
31 oct 22:37SănătateCine le mai deschide uşa bătrânilor singuri? Mulţi ajung să fie vizitaţi doar când sunt „cadavre în putrefacţie”!4203
25 oct 13:01SănătateAvertizările privind excesul de antibiotice, ignorate de medici de familie din Constanţa?

„În două luni, la fiecare vizită la medicul de familie cu cel mic, mi s-a înmânat câte o rețetă compensată...2489

20 oct 00:00SănătateNumărul deceselor cauzate de rujeolă a ajuns la 351510
17 oct 00:00SănătateStudiu ÎNGRIJORĂTOR realizat în 2017: Mai bine de jumătate dintre români sunt supraponderali și OBEZI1409
Vremea
1° - 1° duminică, 17 decembrie 2017
ploaieUmiditate: 100%
Vânt: 11.06 m/s din N
Presiune: 1019.49 milibari

Loto
6/49263034454647
5/406202631374
joker381321436
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 dec 00:00SportSimona Halep a câştigat premiul WTA de Favorită a Fanilor

Liderul mondial Simona Halep a câştigat, vineri, premiul WTA de Favorită a Fanilor în 2017, într-o anchetă...530

16 dec 00:00SportMircea Lucescu: Nu văd de ce FCSB nu ar reuşi să se califice mai departe după dubla cu Lazio

Selecţionerul primei reprezentative a Turciei, Mircea Lucescu, a declarat, vineri, la Casa Fotbalului, că nu vede de...379

16 dec 00:00SportEdward Iordănescu cere transferuri la Astra după 2-1 cu FC Botoșani: "Dacă voi mai avea asemenea meciuri voi ajunge la nebuni"

Edward Iordănescu răsuflă ușurat după victoria de pe teren propriu cu FC Botoșani, scor 2-1, și cere conducerii...410

16 dec 00:00SportPlatforma "Follow the Money" îl acuză de corupţie pe preşedintele FIFA

Platforma de jurnalism de investigaţie "Follow the Money" îl acuză de corupţie pe Gianni Infantino, preşedintele...350

Local
16 dec 00:00LocalAmenzi de zeci de mii de lei pentru deficiențe la instruirea în protecția muncii, pentru firmele din Constanța

Sute de firme din Constanța nu au respectat, în 2017, legislația privind instruirea angajaților în securitatea și...360

16 dec 01:06LocalConduceţi prudent! Viaţa are prioritate!

Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulaţie poliţiştii recomandă conducătorilor de...510

16 dec 01:02LocalSpectacol de suflet la Muzeul de Artă Constanța

Constănțenii sunt invitați să ia parte la un eveniment grandios la malul mării. Mai precis, Universitatea Ovidius...718

16 dec 23:26LocalȚEPE în MAGAZINE! Polițiștii au descoperit până și proiectoare de lumini pentru Crăciun contrafăcute!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un...810

16 dec 23:21LocalPolițiștii constănțeni pun accent pe campaniile de prevenire!

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, la data de 15 decembrie a.c., au desfășurat...417

16 dec 23:28LocalCe se mai fură din Vivo: cosmetice și mâncare!

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Constanța, la data de 14 decembrie a.c., au depistat un minor, de 15 ani,...615

16 dec 00:57LocalPiticii de la grădinițe, în vizită la „familia” Școlii „Dimitrie Cantemir”

Micuții preșcolari de la Grădinițele Amicii, Flipper, Colibri, Căsuța de turtă dulce, Steluțele Mării,...374

16 dec 00:56LocalProgramul spectacolelor din Tărâmul Magic. Toți prichindeii sunt invitați!

În zilele de duminică, 17 decembrie a.c., joi, 21 decembrie a.c. și vineri, 22 decembrie a.c., Teatrul pentru copii...751

16 dec 00:56LocalMoment solemn la Colegiul „Mihai Eminescu” din Constanța, în memorie Regelui Mihai I

Profesorii și elevii Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” din Constanța, îndurerați de trecerea în neființă a...427

16 dec 23:27LocalTârg de Crăciun la VIVO! al copiilor din centrele de plasament

Copiii și adulții ocrotiți în centrele din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția...401

Politică
15 dec 01:54PoliticăBugetul pe 2018 a fost adoptat în comisiile reunite de buget-finanţe

Proiectul bugetului pe anul 2018 a fost adoptat, vineri, în Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament cu 17...333

16 dec 00:59PoliticăConsilierii judeţeni, convocaţi în şedinţă

Consilierii judeţeni sunt convocaţi în şedinţă ordinară, pe data de 22.12.2017, ora 13,00, în Sala “Remus...609

16 dec 01:06PoliticăFotografie cu Forin Iordache şi Daniel Morar, împreună la masă, publicată pe Facebook

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat pe Facebook o fotografie despre care spune că este făcută astăzi şi în...784

16 dec 00:53PoliticăConsiliul Județean Constanța întâmpina oamenii cu... Moși Crăciuni

Scările din interiorul Consiliului Județean Constanța au fost decorate în spiritul sărbătorilor de iarnă. Astfel,...461

16 dec 01:06PoliticăFonduri suplimentare pentru finanțarea proiectelor din prima etapă a PNDL

Executivul a aprobat alocarea suplimentară a sumei de 40 de milioane lei pentru finanțarea lucrărilor de investiții...472

16 dec 00:59PoliticăBani de la Guvern pentru salariile profesorilor și achitarea cheltuielilor cu hotărârile judecătorești

Unitățile din învățământul preuniversitar de stat vor primi fonduri în valoare totală de 144,502 milioane lei...522

16 dec 00:55PoliticăCâţi bani se vor strânge din noua taxă auto

Vin primele cifre despre viitoarea taxă de poluare aplicabilă mașinilor. Se va merge de la circa 40 de euro pe an la...910

15 dec 11:40PoliticăAmendamente la proiectul taxelor şi impozitelor. Palaz ameninţă că dacă nu sunt acceptate, consilierii PMP nu votează

Într-o conferinţă de presă susţinută de Claudiu Palaz în cursul zilei de joi, 14 decembrie, liderul PMP s-a...840

15 dec 11:40PoliticăGravity Park Constanța intră în reparaţii

Pe site-ul oficial al Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a fost publicat un...602

15 dec 02:37PoliticăPrimăria Constanţa a republicat proiectul de hotărâre privind impozitele şi taxele pe 2018

În conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică,...515

Monden
16 dec 00:00MondenCosmina Păsărin face bani frumoși la sfârșit de an. Are agenda full

Bruneta recunoaște că a avut și luni liniștite, în care mai mult a șomat. Acum însă, Cosmina Păsărin face bani...392

16 dec 00:00MondenArtistele de la Amadeus au cântat la o nuntă de milioane de dolari în Qatar

Anul 2017 a fost cel mai de succes și mai prosper an din carieră pentru cele patru artiste din trupa Amadeus, care...366

16 dec 20:33MondenCântăreața Shaimaa Ahmed, condamnată la închisoare din cauza unui videoclip indecent

O cântăreață egipteană, Shaiaa Ahmed, a fost pedepsită cu închisoarea din cauza unui videoclip considerat mult...322

16 dec 00:00MondenRobbie Williams, diagnosticat cu tulburări cerebrale, spune că a trecut printr-o experienţă teribilă

Cântăreţul britanic Robbie Williams spune că a trecut printr-o experienţă teribilă în urmă cu câteva luni,...307

16 dec 00:00MondenDe ce a fost folosită o copie şi nu orginalul COROANEI de oţel pentru funeraliile REGELUI Mihai

Copia Coroanei de Oţel folosită în timpul funeraliilor Regelui Mihai I face parte din colecţia Muzeului Peleş, a...456

16 dec 00:00MondenPrinţul Harry şi actriţa americană Meghan Markle au fixat data nunţii

Nunta prinţului Harry cu actriţa americană Meghan Markle va avea loc pe data de 19 mai 2018, anunţă Palatul...291

16 dec 00:00MondenCinci noi femei îl acuză pe Dustin Hoffman de hărţuire sexuală

Cinci noi femei îl acuză de hărţuire sexuală pe Dustin Hoffman, numărul celor care au afirmat în ultimele luni...300

16 dec 00:00Monden„Star Wars: The Last Jedi“ monopolizează premierele în SUA

Mult aşteptata lansare a 'Star Wars: The Last Jedi' monopolizează premierele în cinematografele din SUA pentru acest...292

16 dec 00:00MondenNouă lungmetraje, eligibile spre nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin

Nouă lungmetraje au rămas pe lista scurtă a peliculelor eligibile spre nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai...260

16 dec 00:00MondenMark Hamill revine în rolul Luke Skywalker după 34 de ani, cu o schimbare neaşteptată

Actorul american Mark Hamill se întoarce, după nu mai puţin de 34 de ani, în rolul Luke Skywalker în episodul al...315

Mapamond
16 dec 00:00MapamondIgor Dodon nu declară doliu naţional la 16 decembrie, întrucât "Regele Mihai este monarhul altui stat"

Preşedintele moldovean Igor Dodon a respins cererea preşedintelui Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu,...302

16 dec 00:00MapamondArme folosite de organizaţia Stat Islamic, fabricate în UE, inclusiv în România

Aproape o treime dintre armele folosite de către organizaţia teroristă Stat Islamic au fost fabricate în Uniunea...309

16 dec 20:53MapamondRusia îşi va dubla testele cu rachete balistice în 2018

Rusia va efectua în 2018 de două ori mai multe teste cu rachete balistice decât au fost planificate pentru acest an,...272

16 dec 00:00MapamondLiderii UE s-au contrazis pe cotele obligatorii pentru relocarea refugiaţilor, la doi ani după ce au agreat un plan comun de măsuri

Liiderii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, reuniţi joi şi vineri pentru summitul Consiliului European,...269

16 dec 00:00MapamondJaponia va adopta sancţiuni adiţionale împotriva Coreei de Nord

Japonia va impune sancţiune adiţionale împotriva Coreei de Nord, ca urmare a repetatelor teste balistice şi nucleare...282

16 dec 00:00MapamondBoris Johnson, ministrul britanic de Externe: Brexit-ul este de neoprit

Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii Britanii, a afirmat, joi, că Brexit-ul este de neoprit, adăugând o...282

16 dec 00:00MapamondPreşedintele Statelor Unite i-a mulţumit liderului de la Kremlin pentru recunoaşterea realizărilor sale economice la conducerea SUA

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a purtat, vineri, o conversaţie telefonică cu Vladimir Putin, omologul...280

16 dec 00:00MapamondDouă persoane au murit şi alte câteva au fost rănite după ce au fost înjunghiate, în Maastricht

Două persoane au murit şi alte câteva a fost rănite după ce au fost înjunghiate de către un individ în oraşul...283

16 dec 00:00MapamondUniunea Europeană va extinde termenul de aplicare a sancţiunilor economice impuse Rusiei

Liderii Uniunii Europene au convenit, joi, să prelungească cu încă şase luni termenul de aplicare a sancţiunilor...263

16 dec 00:00MapamondJens Stoltenberg salută o cooperare mai strânsă între NATO şi UE

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat, joi, o cooperare mai strânsă între alianţa militară a...261