rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Centru modern la Constanţa pentru bolnavii cu infarct miocardic

Constănţenii cu afecţiuni cardiace pot beneficia de investigaţii de ultimă oră şi de intervenţii complexe pentru tratamentul infarctului miocardic acut la Centrele Monza-Ares, care a preluat centrul Cardiolife, aflat la demisolul Spitalului Judeţean Constanţa.

„Echipa Monza-Ares a început, din 21 august, să preia urgenţele coronariene care pot fi tratate prin proceduri intervenţionale. Toţi pacienţii care s-au prezentat cu afecţiuni severe au primit îngrijiri de urgenţă în timp util şi au fost stabilizaţi. Am fost anunţaţi de către Secţia de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa că vom avea o urgenţă, o pacientă în vârstă de 62 de ani, aflată în şoc cardiogen. Pacienta prezenta un infarct miocardic prin ocluzie totală de arteră coronariană dreaptă, pentru tratamentul acesteia fiind nevoie de efectuarea aspiraţiei de tromb şi montarea unui stent coronarian. Mă bucur că am avut posibilitatea de a-i reda pacientei funcţiile normale ale inimii, după un episod de infarct miocardic acut atât de sever”, a declarat dr. Alexandru Voican, medic primar cardiolog, despre unul dintre pacienţii primiţi în regim de urgenţă. De la deschidere până în prezent, în cadrul Centrelor Monza – Ares au fost trataţi 53 de pacienţi cu infarct miocardic acut, internaţi în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa.

„Ne asumăm responsabilitatea de a trata urgenţele coronariene (infarctul miocardic acut, angina instabilă), indiferent de ziua săptămânii, 365 de zile pe an. Pentru pacienţii cu infarct miocardic acut, timpul este cel mai mare duşman, orice întârziere poate avea efecte fatale. Din fericiere, colaborarea cu Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean este una de excepţie, medicii cardiologi fiind extrem de bine pregătiţi”, a afirmat Iulian Pleşcan, managerul Centrelor Monza Ares Constanţa.

Florentina BOZÎNTAN

vineri, 15 septembrie 20177106
Comentarii

01claudiu(11 ian 12:38)
Centru Modern daaa nu nu specifica nimeni ca nu ii adresat tooot muritorului toot asiguratului.Nu nu as vrea sa exemlific stiiiiu cazuri.Deci asa reclama mai da.Uimirea naivilor va fi maxima cind vor avea nevoie intradevar de Monza-Ares.
01cristea marin(27 dec 15:32)
draga Clara nu tre sa insisti cu afirmati rautacioase in cea ce il priveste pe menegerul de la sf Andrei.Stai fara grija acatistele mele vor face toot ce trebuie pt aceasta flatulenta de om.Medic chirurg a fost o data ai drept acu ii SLUGA POLITICA SI ATIIT.
01clara(27 noi 10:24)
Grasane nu mai comentezi nimic ti-a astupat botu ala spurcat tengit asa.Ascundete politicianule ascundete.
14TENGIT(25 noi 11:30)
pt 14 nov 13 19 DRAGA ASA ZIS MENEGER IN FAPT O SLUGA POLITICA FACI COMENTARI AICI CE SA VEZI AI TERM TREABA IN SPIT.NU LA OPERATI MA REF CHIRURGIE NU MAI FACI DE HAHAT.LA ASA ZISA CONDUCERE A INSTITUTIEI FAC REF.TRE SA REC CA AI FOST PUS CU MINA PE SCAUNUL DE MENEGER MACAR ATIIT PRINTRE MUUULTELE NIMICURI PE CARE LE EXECUTI ZILNIC.
40meneger pt. cons admin(14 noi 13:19)
Bunul meu cons admin, eu iti ofer nota unu, pentru cunostintele tale de gramatica a Limbii Romane. Intreb si eu "menegeriatul" institutiei pe care o reprezinti, cum de faci parte din Administratia acesteia ?
03Pt consil de admin(10 noi 13:32)
Program amplu de verificare in urma sesizarilor depuse,mars mai nimeni in drum politician ascuns ce esti.Poate ai sa ne spui vrodat cum ai luat nota cea mare la exm de menegeriat si cum de ai fost singurul candidat.Poate zic nu te grabi pastosule.
32cons admin(5 noi 09:14)
Mentionam ca dnl meneger al institutiei noastre este inrt-un program amplu de verificare.In urma sesizarilor depuse aici verificarile constau in examinarea lucrari acestuia si candidaturile concurente la postul de meneger al institutiei noastre.
05mihaita(29 oct 09:32)
pt ACMOLA zic asa sa aiba toate mentionate de dvs dar sa avem pardon.cunosc un pacient cu problem grave si si la inima.acesta a fost tratat cu maxima indiferenta sa nu spun rautate de acel med mentionat de dvs in multumiri.deci oameni sint oameni in functie de nu se stie.acel pacient avea si un diag cronic din prog nat de sanat.era cu handicap.
04pacient(22 oct 11:50)
pt replica. nu cred sa fie vb de o eventuala vinzare iftina sau mai scumpa ii simplu fapt ca in sanatatea constanteana nu avem cu ce ne lauda.cu asa zisul meneger Grasa ii greu da greu tare cu laudele.
01Acmola(18 oct 22:34)
Respect dr.maxim_cardiolog ,dr.voican alexandru si tot personalul sectiei cardiologie spcjucta.sunt in viata si cu 2 stenturi dupa un infarct datorita lor,va multumesc ca existati si respect
05Pt Replica(17 oct 21:51)
Va iese macar de o ciorba, sa tineti articolul asta in prim-plan de o luna? Pacat ca va vindeti asa ieftin. Toata lumea stie ca ce se intampla acolo e o golanie
10menger Grasa(17 oct 12:52)
Asa ii mai nerecunoscatorilor asa ii ma refer la voi asta care faceti comentari rautaciose ma refer inocente.Crede oare cineva ca medicina ii pt toti,sa avem pardon muritorilor de rind.Adevarat sint in PSD asta sa faca actul medical mai putin rentabil.Comentati nimicuri fara a avea habar.
04cardiac(1 oct 12:02)
Grasa si sleafta lui psd-ista va termina toooate problemele med ale cardiacilor din cta.binenteles la anatomie patologica.regurgitabila persona
04CONSTANTEAN(29 sep 11:48)
TREBUIE MENTIONAT SPECIFICAT IN ACEST ARTICOL CUM CA OAMENI SIMPLI POT SA CRAPE DA DA AICI MA REFER DACA NU IS PILORI CU RELATI LA GRASA MENEGERUL CARE FACE CARTILE IN ACEL SPITAL INCLUSIV IN ACEA INSTITUTIE PART.AICI TRE ADAUGAT CA GRASA II PSD-IST PIIIINA IN MADUVA OASELOR.VERIFICATI REZULTATELE ACESTUIA PIN AZI.
35jojo(24 sep 11:30)
o borfasareala pe fata, marca Constantinescu promotorul afacerii, asocierea facuta pentru el ca era bolnav de inima. Mai nou nevasta laui Fagadau, si vechile hahalere din Timis dr Mut si Voican, rexultatul nu este bunastarea pacientilor ci o banoasa afacere.
16Petre istrat(18 sep 22:54)
Poate il chemati si pe neca nimeni ala care se tooot plimgea pe holurile spitalului cautaindul pe vasnicul doctor azi meneger.Vroia samanul sa aiba parte de o coronografie.I se recomandase sa nu stie sa nu faca.Motivul cu respingeri cu siguranta era handicapul acestuia.Am vazut din trecat actele acestuia.Avea dreptate fata lui ma facut sa ma indoiesc de spusele acestuia.Actele insa au aratat ca nu mintea.Sa se fi prapadit oare.
05vera(17 sep 14:04)
Ooooo frumos f bine asa.Dar a-ti omis un lucru tre specificat ca lista cu cei acc o face marele si minunatul meneger Grasa.Nu I-ar mai muri multi inainte.Zic de acuma posibil sa am dreptate s-au posibil sa am dreptate.Nu mai amintesc de mama care acum de acolo de sus cred il scuipa.
22Fost pacient cardio spital jud(16 sep 21:51)
Smecheria este astfel .. Toti pacientii il asteptau pe dr. MUT de la Timis . In ziua interventiei , in locul lui MUT venea dr. Voican care nu se recomanda , lasand impresia ca e dr.MUT, mai ales ca avea masca pe fatza si nu puteai sa vezi cine e . Daca ii reusea interventia bine , daca nu , oricum deconta CJC . Numai la Cta se mai pun stent-uri proaste care sunt decontate de CJC , iar pacientu se bucura ca au fost moca , dar vede ca se colmateaza in 2 sau 3 ani si atunci sa vezi tristetze .
02daniela(16 sep 12:49)
draga MINO lucreaza intre ei ma ref is multe sfori de tras.sforarul sef ii menegerul de la judetean.acesta hotaraste cine moare si cine nu.vezi si tu comentariul lui scarlet poescu.tre sa avem in vedere toate poibilitatle.is jalnici cu toti.
010constantean(15 sep 11:16)
Pai nu-i nevasta lui Fagadau actionar principal? Normal ca decontarile merg ca unse ... Cat despre calitate, Dumnezeu cu mila! Mergeti in alta parte, care puteti!
13scarlat popescu(15 sep 09:58)
centru modern.unora li sa recomandat k mai bine sa nu se faca investigatie dee aceia coronografie.ca ii mai bine sa nu stie ce ii acolo in vase.k daca vor fi problem.ACEASTA RECOMANDARE A FACUTO UNUI PACIENT INSUSI MENEGERUL INSTITUTIEI.cu siguranta va nega acest lucru dar ce sa vezi acesta avea nastur camera.filmuletul video audio ii la mine.corect ar fi sa nu ma contrazica.sa mediteze doar la nemerniciai de asa zis om si atiit.esti jalniic menegere.
28Fost pacient Cardiolife dr.V(15 sep 00:56)
1. Dr. Voican A. nu discuta cu pacienti inainte de interventie .2 Rusinos , negociaza pretul stent-urilor in timp ce pacientul se afla pe masa de interventie, este legat la mana dreapta si il pune sa semneze cu mana stanga , la care se afla branula legata, un contract cu obligatii pt pacient cu mai multe pagini necitite in prealabil . Logic , semnatura in aceste conditii nu are val juridica sa stie si dr. Voican pe viitor . Profesionalism aleatoriu . Morala nota zero . Repezeala maxima . Contract suspect cu CJC . Decontari de la CJC ce trebuiesc analizate . P.S. Rusine ! Stenturi proaste ..
13mino(14 sep 15:43)
Cat costa interventia??Lucreaza cu Casa de sanatate ???
mai mult...Sănătate
20 oct 01:18SănătateMurăturile în oțet din comerț pot cauza cancer gastric? Semnal de alarmă tras de Asociația Pro Consumatori

Castraveţi din India, muraţi în România, cu soluţie de dezgheţare a drumurilor şi metabisulfit de potasiu,...579

19 oct 00:35SănătateUn cabinet medical mobil va ajunge în zonele rurale din Constanţa! Iată ce servicii oferă copiilor!391
16 oct 00:08SănătateSe va extinde clădirea spitalului Municipal Mangalia885
4 oct 00:23SănătateŞase decese din cauza virusului West Nile, în ultima săptămână

Nouăsprezece noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de...704

5 oct 19:09SănătateSecția de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Judeţean, în proces de renovare şi modernizare!1039
28 sep 23:56SănătatePrimul studiu de amploare pentru personalizarea depistării cancerului mamar va începe pe 1 decembrie806
26 sep 12:00SănătateBolnavii de cancer nu mai pot face radioterapie GRATUITĂ în Constanţa!

Singurul centru de radioterapie din Constanța unde pot fi tratați bolnavii de cancer din toată Dobrogea nu mai oferă...1468

26 sep 12:05SănătateClinica de Neuropsihiatire de la Palazu va intra în renovare1075
26 sep 00:36SănătateToți angajații de la Spitalul Județean Constanța vor fi testați, până la sfârșitul anului, pentru hepatită și HIV1224
22 sep 01:02SănătateSemnal de ALARMĂ al medicilor: 'Ucigaşul silenţios' afectează zeci de mii de români

O substanţă din alimentaţie este numit și „ucigașul silențios”, pentru că produce pagube întregului...3681

18 sep 16:33SănătateUn reputat chirurg pediatru din Turcia vine la Constanţa. Şansă în plus pentru copiii nascuţi cu malformaţii grave1109
17 sep 01:03Sănătate„11 căi de luptă împotriva depresiei” – ghid practic, în biblioteca virtuală Baylor1310
Vremea
11°11° - 11° duminică, 21 octombrie 2018
nori împrăștiațiUmiditate: 100%
Vânt: 6.16 m/s din N
Presiune: 1031.13 milibari

Loto
6/4921018254547
5/406826313311
joker471926319
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 oct 00:00SportUltimul interviu cu Ilie Balaci. ”Minunea Blondă” vorbea despre pasiunile, viciile, triumfurile şi frustrările vieţii de fotbalist: "Fumam două pachete de ţigări pe zi"

Gazeta Sporturilor vă prezintă ultimul interviu amplu cu fostul mare fotbalist al Universității Craiova. Se...92

22 oct 00:00SportSoluţie "low-cost" pentru Real Madrid! Marca a dezvăluit cine îl va înlocui pe Lopetegui

Plecarea lui Julen Lopetegui pare că a devenit o chestiune de zile, după ce Real Madrid a pierdut cu Levante pe teren...82

22 oct 00:00SportGică Hagi: O pierdere enormă pentru fotbalul românesc, pentru toţi cei care l-am cunoscut. Gică Popescu: Zbor lin, înger al Universităţii!

Ilie Balaci, unul dintre cei mai mari fotbalişti români, a decedat ieri, la vârsta de 62 de ani. S-a născut la data...79

22 oct 00:00SportDezvăluiri sfâşietoare ale Lorenei Balaci: Îi era frică de moarte, îmi spunea că va muri tânăr

Lorena Balaci, fiica cea mare a "Minunii Blonde" a făcut eforturi foarte mari pentru a-şi găsi cuvintele în ziua în...102

Local
22 oct 01:25LocalSurpriză pe scena de la Vocea României. Un arhidiacon la Arhiepiscopia Tomisului se vrea cântăreț

Jurații de la Vocea României, show difuzat de postul de televiziune Pro TV, au avut parte de o surpriză în ultima...481

22 oct 01:21LocalI-a smuls poșeta de pe umăr și a ajuns în spatele gratiilor!

După faptă și răsplată! Un bărbat de 50 de ani din Constanța a tâlhărit, vineri, 18 octombrie, o femeie, în...385

22 oct 01:20LocalMandate puse în aplicare de polițiștii constănțeni

Prinși și încarcerați în Penitenciarul Poarta Albă! Sâmbătă, 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul...281

22 oct 00:18LocalACCIDENT MORTAL. Un mort și trei răniți, după ce dubița s-a izbit de un copac!

Salvatorii Detașamentului de pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru descarcerarea și acordarea...1369

22 oct 01:20LocalTudorel Toader a revenit pe LISTA NEAGRĂ: situație extrem de tensionată în Guvern, după raportul Comisiei de la Veneția

În Guvern este mare agitație, după raportul devastator al Comisiei de la Veneția pe Codul Penal și Codul de...693

22 oct 01:18LocalCaptură a polițiștilor de frontieră: pește braconat și plase monofilament

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat în zona de competență doi cetăţeni...457

22 oct 00:52LocalMOARTE TERIBILĂ LA ISTRIA! A fost solicitat elicopterul SMURD

Alertă în localitatea constănțeană Istria! Polițiștii și cadrele medicale au fost sesizate că un bărbat de 44...5858

22 oct 01:16LocalINCIDENT pe AUTOSTRADA SOARELUI: marfă împrăștiată pe șosea, pe câțiva kilometri!

Incident pe Autostrada Soarelui, sâmbătă, 20 octombrie a.c.: marfa transportată într-un camion cu numere de...1786

22 oct 00:52LocalUrmările TRAGEDIEI de la restaurantul Beirut, acoperite cu o PLASĂ!

Clădirea rămasă în paragină a restaurantului Beirut, unde în urmă cu patru ani a avut una dintre cele mai...1875

22 oct 00:54LocalACCIDENT RUTIER MORTAL, LA CONSTANŢA: O TÂNĂRĂ S-A RĂSTURNAT CU MAŞINA!

Tragedie pe drumurile din Constanţa! O tânără şi-a pierdut viaţa, în dimineaţa de sâmbătă, după ce s-a...22501

Politică
22 oct 01:24PoliticăSenatorii au cheltuit aproape 2 milioane de lei pe deplasări externe, epuizând bugetul pentru acest an

Senatorii au cheltuit în acest an aproape două milioane de lei pe deplasările externe, dublu faţă de anul trecut,...135

22 oct 01:24PoliticăSe coace o alianță politică: Dacian Cioloș și liderul USR, negocieri pentru viitoarele alegeri

Președintele USR, Dan Barna, și fostul premier Dacian Cioloș au confirmat, pentru MEDIAFAX, au vorbit, duminică,...157

22 oct 01:24PoliticăOrban: Comisia de la Veneţia i-a răspuns domnului Iordache că aşteaptă solicitarea Guvernului pentru asistenţă

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Băileşti, că oficialii Comisiei...156

22 oct 01:23PoliticăVictor Ponta, ales preşedinte al Pro România: Un lider adevărat este o protecţie pentru echipă

Fostul premier Victor Ponta a fost ales preşedinte al partidului Pro România în cadrul primului congres naţional al...211

22 oct 01:21PoliticăRobert Negoiță, primarul PSD al Sectorului 3, prezent la Congresul Pro România: atacuri la adresa lui Dragnea

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, consideră că tot ce înseamnă politică azi stârneşte antipatii, şi nu...415

22 oct 00:50PoliticăPropunere legislativă pentru ca un ORAȘ din județul Constanța să devină COMUNĂ!

Un nou pas pentru trecerea localității constănțene Băneasa de la rangul de oraș la cel de comună a fost făcut,...10886

22 oct 01:18PoliticăLia Olguța Vasilescu, replică la documentul privind înghețarea salariilor din 2019

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a reacționat, pe Facebook, după ce senatorul Florin Cîțu a făcut public un...527

22 oct 01:17PoliticăEugen Teodorovici, despre documentul prezentat de Cîţu privind îngheţarea salariilor: E o variantă. Nu există criză în aplicarea Legii Salarizării

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, spune că este o variantă de lucru îngheţarea salariilor din 2019, aşa cum...268

22 oct 01:17PoliticăPNL: Într-un document trimis Comisiei Europene PSD-ALDE promit îngheţarea salariilor în 2019

Senatorul PNL Florin Cîţu a afirmat, sâmbătă, că PSD va introduce, de anul viitor, măsuri de austeritate şi nu...261

22 oct 01:16PoliticăCeartă suburbană între doi PSD-iști, în direct la TV

Războiul intern din PSD continuă. După ce Gabriela Firea și-a acuzat propriul partid de sabotaj, Codrin...319

Monden
22 oct 00:00MondenSurpriză pe scena de la Vocea României. Un arhidiacon la Arhiepiscopia Tomisului se vrea cântăreț

Jurații de la Vocea României, show difuzat de postul de televiziune Pro TV, au avut parte de o surpriză în ultima...69

22 oct 00:00MondenFiul lui Tom Hanks recunoaşte că s-a drogat. Şi alţi actori au aceleaşi probleme

Au bani şi sunt adoraţi de lumea întreagă, însă în viaţa lor ascund mari dureri! Este şi cazul lui Tom Hanks...73

22 oct 00:00MondenBoney M sărbătoreşte 40 de ani de muzică

Când spui Boney M, nu vorbești doar de muzica anilor ‘70 ori ‘80. Piesele de atunci se propaga peste generații...74

22 oct 00:00MondenDe ce a refuzat Rihanna să cânte la Super Bowl 2019

Super Bowl a devenit de-a lungul anilor cea mai urmărită competiţie sportivă a anului în SUA, iar vedetele care...70

22 oct 00:00MondenReacția Mariei Dragomiroiu după ce ANAF a anunțat că impozitează nunțile. „Alții fură și nici nu plătesc”

Interpreta de muzică populară Maria Dragomiroiu a reacționat după ce ANAF a anunțat că va impozita nunțile, scrie...73

22 oct 00:00MondenGiulia Anghelescu, criticată dur de Iulia Albu. „Și scutec, și perdea, și lanțuri și franjuri”

Cântăreața Giulia Anghelescu a fost vehement criticată pentru aparițiile pe care le-a avut de curând la două gale...72

22 oct 00:00MondenZina Dumitrescu, abandonată în azil și de finii ei. Doar 2 din 25 au vizitat-o!

Zina Dumitrescu a fost compătimită la început că a ajuns la azil, dar s-ar putea ca acesta să fie cel mai bun lucru...65

22 oct 00:00MondenPaula Chirilă, eliminată din ”Ultimul Trib”. ”Au existat niște trădări foarte urâte”

Paula Chirilă a fost eliminată, aseară, din ”Ultimul Trib”, în urma duelului împotriva cameleonului Cosmin...73

22 oct 00:00MondenBrigitte Năstase a citit Biblia de 32 de ori. “Astăzi este o zi binecuvântată”

Brigitte Năstase s-a schimbat total după divorțul de Ilie Năstase. Bruneta a luat calea bisericii, iar acum este...71

22 oct 00:00MondenBritney Spears, plătită regește în Las Vegas. Ia 507.000 de dolari pentru un concert

Potrivit Infobae, Britney Spears va încasa 507.000 de dolari pentru fiecare concert pe care îl va susține în Las...67

Mapamond
22 oct 00:00MapamondTeleviziunea rusă a difuzat o înregistrare video a masacrului de la liceul din Crimeea

Televiziunea rusă a difuzat duminică o înregistrare video în care apare autorul masacrului de la liceul tehnic din...66

22 oct 00:00MapamondPlanul lui Trump de a retrage unilateral SUA din INF, o greşeală, consideră Mihail Gorbaciov

Decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage unilateral SUA din tratatul cu Rusia privind forţele nucleare...73

22 oct 00:00MapamondMatteo Salvini, pe jumătate absolvit de justiţia italiană în cazul "sechestrării de migranţi"

Justiţia italiană l-a absolvit pe jumătate pe ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, în prima parte a unui...74

22 oct 00:00MapamondCazul Khashoggi: UE şi SUA nu sunt satisfăcute de explicaţiile Arabiei Saudite

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat sâmbătă că nu este satisfăcut de explicaţiile Arabiei...76

22 oct 00:00MapamondPreşedintele Trump anunţă retragerea SUA din tratatul INF cu Rusia

Statele Unite se vor retrage unilateral din tratatul cu Rusia privind forţele nucleare intermediare (INF), a anunţat...70

22 oct 00:00MapamondChina - 22 de mineri, captivi în subteran după o explozie într-o mină

Echipajele de salvatori intervin duminică în estul Chinei pentru a aduce la suprafaţă 22 de muncitori rămaşi...69

22 oct 00:00MapamondAtac cu bombă soldat cu 11 morţi, printre care şase copii, în estul Afganistanului

Unsprezece civili, inclusiv o femeie şi şase copii, au fost ucişi într-un atac cu bombă pe un drum din provincia...73

22 oct 00:00Mapamond200 de cazuri de Ebola, confirmate în Republica Democrată Congo începând din august

Două sute de cazuri de febră hemoragică Ebola au fost confirmate în estul Republicii Democrate Congo începând din...73

22 oct 00:00MapamondPeste 500.000 de britanici anti-Brexit au manifestat la Londra pentru a cere un nou referendum

Peste 500.000 de britanici anti-Brexit, potrivit organizatorilor, s-au adunat sâmbătă în centrul Londrei pentru a...73

22 oct 00:00MapamondProteste ale croaţilor faţă de planul guvernului de a creşte vârsta de pensionare

Câteva mii de oameni au protestat sâmbătă în centrul capitalei Croaţiei, Zagreb, faţă de planurile guvernului de...73