rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Centru modern la Constanţa pentru bolnavii cu infarct miocardic

Constănţenii cu afecţiuni cardiace pot beneficia de investigaţii de ultimă oră şi de intervenţii complexe pentru tratamentul infarctului miocardic acut la Centrele Monza-Ares, care a preluat centrul Cardiolife, aflat la demisolul Spitalului Judeţean Constanţa.

„Echipa Monza-Ares a început, din 21 august, să preia urgenţele coronariene care pot fi tratate prin proceduri intervenţionale. Toţi pacienţii care s-au prezentat cu afecţiuni severe au primit îngrijiri de urgenţă în timp util şi au fost stabilizaţi. Am fost anunţaţi de către Secţia de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa că vom avea o urgenţă, o pacientă în vârstă de 62 de ani, aflată în şoc cardiogen. Pacienta prezenta un infarct miocardic prin ocluzie totală de arteră coronariană dreaptă, pentru tratamentul acesteia fiind nevoie de efectuarea aspiraţiei de tromb şi montarea unui stent coronarian. Mă bucur că am avut posibilitatea de a-i reda pacientei funcţiile normale ale inimii, după un episod de infarct miocardic acut atât de sever”, a declarat dr. Alexandru Voican, medic primar cardiolog, despre unul dintre pacienţii primiţi în regim de urgenţă. De la deschidere până în prezent, în cadrul Centrelor Monza – Ares au fost trataţi 53 de pacienţi cu infarct miocardic acut, internaţi în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa.

„Ne asumăm responsabilitatea de a trata urgenţele coronariene (infarctul miocardic acut, angina instabilă), indiferent de ziua săptămânii, 365 de zile pe an. Pentru pacienţii cu infarct miocardic acut, timpul este cel mai mare duşman, orice întârziere poate avea efecte fatale. Din fericiere, colaborarea cu Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean este una de excepţie, medicii cardiologi fiind extrem de bine pregătiţi”, a afirmat Iulian Pleşcan, managerul Centrelor Monza Ares Constanţa.

Florentina BOZÎNTAN

vineri, 15 septembrie 20176417
Comentarii

01claudiu(11 ian 12:38)
Centru Modern daaa nu nu specifica nimeni ca nu ii adresat tooot muritorului toot asiguratului.Nu nu as vrea sa exemlific stiiiiu cazuri.Deci asa reclama mai da.Uimirea naivilor va fi maxima cind vor avea nevoie intradevar de Monza-Ares.
01cristea marin(27 dec 15:32)
draga Clara nu tre sa insisti cu afirmati rautacioase in cea ce il priveste pe menegerul de la sf Andrei.Stai fara grija acatistele mele vor face toot ce trebuie pt aceasta flatulenta de om.Medic chirurg a fost o data ai drept acu ii SLUGA POLITICA SI ATIIT.
01clara(27 noi 10:24)
Grasane nu mai comentezi nimic ti-a astupat botu ala spurcat tengit asa.Ascundete politicianule ascundete.
14TENGIT(25 noi 11:30)
pt 14 nov 13 19 DRAGA ASA ZIS MENEGER IN FAPT O SLUGA POLITICA FACI COMENTARI AICI CE SA VEZI AI TERM TREABA IN SPIT.NU LA OPERATI MA REF CHIRURGIE NU MAI FACI DE HAHAT.LA ASA ZISA CONDUCERE A INSTITUTIEI FAC REF.TRE SA REC CA AI FOST PUS CU MINA PE SCAUNUL DE MENEGER MACAR ATIIT PRINTRE MUUULTELE NIMICURI PE CARE LE EXECUTI ZILNIC.
40meneger pt. cons admin(14 noi 13:19)
Bunul meu cons admin, eu iti ofer nota unu, pentru cunostintele tale de gramatica a Limbii Romane. Intreb si eu "menegeriatul" institutiei pe care o reprezinti, cum de faci parte din Administratia acesteia ?
03Pt consil de admin(10 noi 13:32)
Program amplu de verificare in urma sesizarilor depuse,mars mai nimeni in drum politician ascuns ce esti.Poate ai sa ne spui vrodat cum ai luat nota cea mare la exm de menegeriat si cum de ai fost singurul candidat.Poate zic nu te grabi pastosule.
32cons admin(5 noi 09:14)
Mentionam ca dnl meneger al institutiei noastre este inrt-un program amplu de verificare.In urma sesizarilor depuse aici verificarile constau in examinarea lucrari acestuia si candidaturile concurente la postul de meneger al institutiei noastre.
05mihaita(29 oct 09:32)
pt ACMOLA zic asa sa aiba toate mentionate de dvs dar sa avem pardon.cunosc un pacient cu problem grave si si la inima.acesta a fost tratat cu maxima indiferenta sa nu spun rautate de acel med mentionat de dvs in multumiri.deci oameni sint oameni in functie de nu se stie.acel pacient avea si un diag cronic din prog nat de sanat.era cu handicap.
04pacient(22 oct 11:50)
pt replica. nu cred sa fie vb de o eventuala vinzare iftina sau mai scumpa ii simplu fapt ca in sanatatea constanteana nu avem cu ce ne lauda.cu asa zisul meneger Grasa ii greu da greu tare cu laudele.
01Acmola(18 oct 22:34)
Respect dr.maxim_cardiolog ,dr.voican alexandru si tot personalul sectiei cardiologie spcjucta.sunt in viata si cu 2 stenturi dupa un infarct datorita lor,va multumesc ca existati si respect
05Pt Replica(17 oct 21:51)
Va iese macar de o ciorba, sa tineti articolul asta in prim-plan de o luna? Pacat ca va vindeti asa ieftin. Toata lumea stie ca ce se intampla acolo e o golanie
10menger Grasa(17 oct 12:52)
Asa ii mai nerecunoscatorilor asa ii ma refer la voi asta care faceti comentari rautaciose ma refer inocente.Crede oare cineva ca medicina ii pt toti,sa avem pardon muritorilor de rind.Adevarat sint in PSD asta sa faca actul medical mai putin rentabil.Comentati nimicuri fara a avea habar.
04cardiac(1 oct 12:02)
Grasa si sleafta lui psd-ista va termina toooate problemele med ale cardiacilor din cta.binenteles la anatomie patologica.regurgitabila persona
04CONSTANTEAN(29 sep 11:48)
TREBUIE MENTIONAT SPECIFICAT IN ACEST ARTICOL CUM CA OAMENI SIMPLI POT SA CRAPE DA DA AICI MA REFER DACA NU IS PILORI CU RELATI LA GRASA MENEGERUL CARE FACE CARTILE IN ACEL SPITAL INCLUSIV IN ACEA INSTITUTIE PART.AICI TRE ADAUGAT CA GRASA II PSD-IST PIIIINA IN MADUVA OASELOR.VERIFICATI REZULTATELE ACESTUIA PIN AZI.
35jojo(24 sep 11:30)
o borfasareala pe fata, marca Constantinescu promotorul afacerii, asocierea facuta pentru el ca era bolnav de inima. Mai nou nevasta laui Fagadau, si vechile hahalere din Timis dr Mut si Voican, rexultatul nu este bunastarea pacientilor ci o banoasa afacere.
16Petre istrat(18 sep 22:54)
Poate il chemati si pe neca nimeni ala care se tooot plimgea pe holurile spitalului cautaindul pe vasnicul doctor azi meneger.Vroia samanul sa aiba parte de o coronografie.I se recomandase sa nu stie sa nu faca.Motivul cu respingeri cu siguranta era handicapul acestuia.Am vazut din trecat actele acestuia.Avea dreptate fata lui ma facut sa ma indoiesc de spusele acestuia.Actele insa au aratat ca nu mintea.Sa se fi prapadit oare.
05vera(17 sep 14:04)
Ooooo frumos f bine asa.Dar a-ti omis un lucru tre specificat ca lista cu cei acc o face marele si minunatul meneger Grasa.Nu I-ar mai muri multi inainte.Zic de acuma posibil sa am dreptate s-au posibil sa am dreptate.Nu mai amintesc de mama care acum de acolo de sus cred il scuipa.
22Fost pacient cardio spital jud(16 sep 21:51)
Smecheria este astfel .. Toti pacientii il asteptau pe dr. MUT de la Timis . In ziua interventiei , in locul lui MUT venea dr. Voican care nu se recomanda , lasand impresia ca e dr.MUT, mai ales ca avea masca pe fatza si nu puteai sa vezi cine e . Daca ii reusea interventia bine , daca nu , oricum deconta CJC . Numai la Cta se mai pun stent-uri proaste care sunt decontate de CJC , iar pacientu se bucura ca au fost moca , dar vede ca se colmateaza in 2 sau 3 ani si atunci sa vezi tristetze .
02daniela(16 sep 12:49)
draga MINO lucreaza intre ei ma ref is multe sfori de tras.sforarul sef ii menegerul de la judetean.acesta hotaraste cine moare si cine nu.vezi si tu comentariul lui scarlet poescu.tre sa avem in vedere toate poibilitatle.is jalnici cu toti.
010constantean(15 sep 11:16)
Pai nu-i nevasta lui Fagadau actionar principal? Normal ca decontarile merg ca unse ... Cat despre calitate, Dumnezeu cu mila! Mergeti in alta parte, care puteti!
13scarlat popescu(15 sep 09:58)
centru modern.unora li sa recomandat k mai bine sa nu se faca investigatie dee aceia coronografie.ca ii mai bine sa nu stie ce ii acolo in vase.k daca vor fi problem.ACEASTA RECOMANDARE A FACUTO UNUI PACIENT INSUSI MENEGERUL INSTITUTIEI.cu siguranta va nega acest lucru dar ce sa vezi acesta avea nastur camera.filmuletul video audio ii la mine.corect ar fi sa nu ma contrazica.sa mediteze doar la nemerniciai de asa zis om si atiit.esti jalniic menegere.
28Fost pacient Cardiolife dr.V(15 sep 00:56)
1. Dr. Voican A. nu discuta cu pacienti inainte de interventie .2 Rusinos , negociaza pretul stent-urilor in timp ce pacientul se afla pe masa de interventie, este legat la mana dreapta si il pune sa semneze cu mana stanga , la care se afla branula legata, un contract cu obligatii pt pacient cu mai multe pagini necitite in prealabil . Logic , semnatura in aceste conditii nu are val juridica sa stie si dr. Voican pe viitor . Profesionalism aleatoriu . Morala nota zero . Repezeala maxima . Contract suspect cu CJC . Decontari de la CJC ce trebuiesc analizate . P.S. Rusine ! Stenturi proaste ..
12mino(14 sep 15:43)
Cat costa interventia??Lucreaza cu Casa de sanatate ???
mai mult...Sănătate
19 iul 00:27SănătateAMENINŢARE de la Guvern: dacă nu dispar centrele „mamut” pentru bolnavii cu handicap până la sfârşitul lui 2018, se taie din finanţare!

Centrele rezidențiale „mamut” pentru persoanele cu dizabilități fizice și psihice din subordinea direcțiilor de...90

19 iul 00:31SănătateBani mai mulți pentru asistenții adulților cu handicap435
17 iul 00:25SănătateModelul arhitectural al primului spital regional a fost prezentat la Iași442
17 iul 00:21SănătateUn reputat doctor oncolog turc vine în Constanța pentru a oferi gratuit a doua opinie medicală

Un reputat doctor, specializat în oncologie pentru adulţi din Turcia, prof. dr. Kerem Okutur, vine în Constanța,...740

13 iul 03:15SănătateHEKA Hospital din Constanța, finanțat cu 11 milioane lei pentru construcție și dotare medicală1004
13 iul 02:18SănătateSistemul sanitar din Constanța, ÎN FIERBERE: salariații vor trebui să dea bani înapoi la stat?6317
7 iul 02:23SănătatePeste două sute de noi cazuri de rujeolă. Numărul total al îmbolnăvirilor este record

Peste două sute de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, fără a fi înregistrate noi...579

4 iul 00:47SănătatePosturi de medici şefi în Spitalul Judeţean Constanţa, scoase la concurs1848
4 iul 01:33SănătatePacienta supusă primei proceduri de chemoembolizare a fost externată1248
4 iul 01:46SănătateSute de boli cauzate de consumul de ALCOOL

În luna iulie la nivel național se marcheză luna de informare privind efectele consumului de alcool.Conform...1024

4 iul 01:47SănătateRelația de încredere- utopie sau realitate? Ce spun psihologii691
3 iul 00:47SănătateDoar trei Centre de permanenţă la nivelul Judeţului Constanţa: ‘Este strigător la cer’1130
Vremea
19°19° - 19° miercuri, 18 iulie 2018
nori împrăștiațiUmiditate: 100%
Vânt: 3.67 m/s din VSV
Presiune: 1014.22 milibari

Loto
6/4932327293246
5/4014162129348
joker2318234118
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 iul 00:00SportGest superb al Soranei Cîrstea. Și-a donat premiul câștigat la Fed Cup: a oferit un incubator Maternității din Tărgoviște

Sorana Cîrstea (28 de ani/57 WTA) s-a alăturat cauzei Salvați Copiii de combatere a mortalității infantile, donând...61

19 iul 00:00SportCifrele turneului final din Rusia: recorduri și premiere incredibile la CM 2018

Croatul Ivan Perisic este jucătorul care a alergat cel mai mult la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, cu 72,5 km, un...68

19 iul 00:00SportGest fantastic! Naţionala Croaţiei a donat toate cele 21 milioane de lire sterline câştigate la Campionatul Mondial copiilor defavorizaţi

Echipa condusă de Zlatko Dalic a avut un parcurs impresionant până în finala turneului, dar au fost înfrânţi de...75

19 iul 00:00SportCM 2018: Trei milioane de străini au vizitat Rusia în timpul Mondialului

Peste trei milioane de vizitatori străini, dintre care 800.000 au avut bilete la meciuri, au vizitat Rusia în timpul...70

Local
19 iul 02:31LocalReprezentanții unor societăți din Eforie au refuzat să prezinte documentele polițiștilor

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfășurat, la data de 17 iulie, o activitate pe linia pazei...1747

19 iul 02:31LocalSPIT Constanţa. Impozit în trei rate!

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța vine în sprijinul contribuabililor, oferind posibilitatea achitării...401

19 iul 00:31LocalUn vârstnic prins băut la volan a refuzat să colaboreze cu polițiștii

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ostrov, la data de 17 iulie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă de...353

19 iul 00:32LocalCondamnat pentru înșelăciune, prins la Constanța!

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța, la data de 17 iulie a.c., au depistat pe...235

19 iul 01:25LocalPeste 200 de sancţiuni aplicate de poliţiştii locali, în numai o zi!

Abateri la ordinea zilei, pe străzile din Constanţa! 272 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 56.490 de lei...464

19 iul 00:28LocalIMAGINI ȘOCANTE DIN TIMPUL IMPACTULUI DE PE PODUL AGIGEA: SE FILMA DINTR-O MAȘINĂ!

Carambolul din data de 16 iulie, înregistrat pe podul Agigea, a fost filmat de călătorii aflați în unul dintre...7677

19 iul 00:29LocalACCIDENT în Constanța între un Audi și un BMW: trei femei au fost rănite VIDEO

Polițiștii rutieri constănțeni au demarat cercetări privind un accident rutier care a avut loc în noaptea de...3770

18 iul 00:00LocalDecizie în dosarul tânărului care a agresat doi polițiști, la Hârșova!

Leonard Sebastian Colibaș nu scapă din arest, magistrații menținându-i măsura până la o nouă verificare, cel...630

18 iul 02:47LocalCasieriile RADET Constanța sunt închise vineri, 20 iulie 2018

RADET Constanța aduce la cunoștința consumatorilor că vineri, 20 iulie a.c., casieriile și ghișeele de relații cu...437

18 iul 02:46LocalRomânia va participa la Jocurile Invictus de la Sydney!

România va participa la Jocurile Invictus ce se vor desfășura, între 20 și 27 octombrie, în Australia, la Sydney,...293

Politică
19 iul 00:38PoliticăBLAGA, ÎNTÂLNIRE CU FOŞTII PDL-IŞTI ÎN SEDIUL DIN MODROGAN

Liberalii din fostul PDL s-au întâlnit în cadrul unei şedinţe, la sediul central din Modrogan. Şedinţa a fost...483

18 iul 02:52PoliticăProiectele şi ordonanţele adoptate de Guvern în şedinţa de marţi

Biroul de presă al Guvernului a transmis un comunicat privind proiectele de acte normative adoptate sau de care...826

18 iul 02:51PoliticăCCR retrimite în Parlament legea statutului aleșilor locali

Curtea Constituțională a României a admis, marți, sesizarea formulată de 80 de parlamentari ai Partidului Mișcarea...359

18 iul 02:50PoliticăDăncilă: Plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate va fi majorat la 990 de lei

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi că plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de...332

18 iul 02:50PoliticăCCR a respins sesizarea PNL-USR cu privire la modificările Legii CSM

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, marţi, ca inadmisibilă, sesizarea PNL şi USR în legătură cu...325

18 iul 02:49PoliticăDan Şova, condamnat la trei ani de închisoare, transferat de la Penitenciarul Rahova la Jilava

Fostul senator PSD Dan Şova, care în 20 iunie a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare...800

18 iul 22:22PoliticăLucrări ample de reabilitare, în Cernavodă!

În această săptămână, la Cernavodă se derulează mai multe lucrări de reabilitare printre care şi...1075

18 iul 02:49PoliticăJumătatea de Românie de peste graniţă. Ministrul Intotero, detalii despre diaspora

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni subliniază că, în afara graniţelor ţării, se află nu...591

18 iul 02:48PoliticăBursa zvonurilor pentru postul de prefect al Constanţei: este vehiculat şi numele lui Lucian Lungoci

Este forfotă în PSD Constanţa! Se vehiculează atât de multe nume pentru postul de prefect, încât mulţi...1293

18 iul 02:40PoliticăOrdonanța grațierii. Tăriceanu: Vreau să spun foarte clar, m-am interesat

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a spulberat speculațiile apărute în mass media care susțineau că...642

Monden
19 iul 00:00MondenActorii din București au ieșit în Piața Universității pentru campania #FaraPenali. Oana Pellea și Victor Rebengiuc au făcut primele declarații

Actorii din București au ieșit în Piața Universității pentru campania #FaraPenali. Oana Pellea și Victor...62

19 iul 00:00MondenDelia Rus lansează piesa “Fericire / Chip de chin”

Delia Rus lansează piesa “Fericire / Chip de chin”. Una dintre cele mai autentice artiste din noua generație,...58

19 iul 00:00MondenTrupa Fly Project, vedeta celei mai tari aplicații din China

Trupa Fly Project, vedeta celei mai tari aplicații din China. Hitul băieților, de sute de milioane de vizualizări...56

19 iul 00:00MondenDetalii cutremurătoare despre bătaia încasată de Răzvan Ciobanu de la iubit. L-a lovit cu o bară metalică

Designerul Răzvan Ciobanu a trecut prin momente cumplite din cauza fostului său iubit. Acesta l-a lovit cu o bară...59

19 iul 00:00MondenLiviu Vârciu și-a reluat viața de burlac. Nopți în cluburi, pe litoral

După ce a anunțat că s-a despărțit de Anda Călin, mama fetiței sale, Liviu Vârciu și-a reluat viața de noapte....60

19 iul 00:00Monden„Frumușelul” care apare în videoclipului Thaliei e român. Cezar din Bârlad le-a rupt inimile americancelor

Necunoscut în țara unde s-a născut, frumușelul actor cu origini românești Cezar Constantine a dat o mare lovitură...57

19 iul 00:00MondenCătălin Măruță, realizator la radio timp de câteva zile. Prezintă matinalul de la Pro FM

Cătălin Măruță prezintă timp de câteva zile matinalul de la radio Pro FM, scrie Libertatea. Prezentatorul de...57

19 iul 00:00MondenUn model a urcat pe catwalk alăptându-și la sân copilul de cinci luni

Un model a urcat pe catwalk alăptându-și copilul de cinci luni provocând agitație în rândul celor adunați la...55

19 iul 00:00MondenAu fost anunţaţi cei 18 artişti şi ţările care concurează la Cerbul de Aur 2018

Juriul selecţiei Festivalului Cerbul de Aur 2018 a ales 18 candidaţi din 15 ţări pentru a concura pentru marele...64

19 iul 00:00MondenCher va lansa un album cu piese ale trupei ABBA

Cântăreaţa şi actriţa Cher a anunţat că va lansa un album cu coveruri ale unor hituri ale trupei ABBA, acesta...56

Mapamond
19 iul 00:00MapamondKremlinul a decis deschiderea oraşului închis Şihani, unde ar fi fost fabricat agentul neurotoxic Noviciok

Oraşul închis Şihani, unde cercetători ruşi au afirmat că au dezvoltat agentul neurotoxic Noviciok - cu care a...62

19 iul 00:00MapamondUngaria se retrage din procesul de adoptare a Pactului mondial al ONU cu privire la migraţie

Ungaria se retrage din procesul de adoptare a Pactului mondial al ONU cu privire la migraţie, a anunţat miercuri...60

19 iul 00:00MapamondBoeing a primit un contract de 3,9 miliarde de dolari pentru două noi aeronave Air Force One

Boeing Co a primit un contract de 3,9 miliarde de dolari pentru a construi două aeronave 747-8 care să fie folosite ca...61

19 iul 00:00MapamondDonald Trump: ''Supervedeta'' Angela Merkel, ''foarte rău afectată'' din cauza imigraţiei

Preşedintele american Donald Trump, care a avut un schimb de replici cu cancelarul german Angela Merkel la summitul...60

19 iul 00:00MapamondTurcia: Starea de urgenţă va fi ridicată în noaptea de miercuri spre joi, după doi ani de epurări

Turcia ridică, în noaptea de miercuri spre joi, starea de urgenţă instaurată în urmă cu doi ani după un puci...57

19 iul 00:00MapamondSud-africanii celebrează 100 de ani de la naşterea lui Nelson Mandela

Sud-africanii din toate categoriile sociale celebrează miercuri împlinirea a 100 de ani de la naşterea fostului...60

19 iul 00:00MapamondAfganistan: 11 jurnalişti afgani au fost ucişi în primul semestru al anului 2018

Unsprezece jurnalişti afgani şi angajaţi din domeniul media au fost ucişi în primul semestru al anului 2018, în...59

19 iul 00:00MapamondPrăbuşire a unui imobil de şase etaje în India; cel puţin doi morţi

Un imobil cu şase etaje s-a prăbuşit peste o clădire cu patru etaje din apropiere în oraşul Noida, de la periferia...59

19 iul 00:00MapamondBulgaria: Sute de fermieri protestează contra sacrificării animalelor din cauza izbucnirii pestei ovine

Sute de fermieri din întreaga Bulgarie s-au adunat miercuri în capitala Sofia pentru a protesta împotriva...59

19 iul 00:00MapamondCinci morţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar în Coreea de Sud

Cinci soldaţi sud-coreeni aflaţi la bordul unui elicopter militar au murit în urma prăbuşirii aparatului de zbor la...58