REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Centru Multifuncțional pentru copiii cu dizabilități, la Mangalia

Centru Multifuncțional pentru copiii cu dizabilități, la Mangalia

Replica API 19 iunie 2020 | 00:00 1498

În această perioadă, la Mangalia, se lucrează intens pentru reabilitarea unei clădiri în care va funcționa un centru destinat copiilor cu dizabilități, din zona de sud a județului Constanța. În acest sens, încă din anul 2017, Primăria Mangalia a transmis spre administrare Consiliului Județean Constanța, două clădiri situate pe strada M.I. Dobrogeanu, nr. 65H și nr. 65D, unde vor fi construite două căsuțe de tip familial, respectiv un Centru Multifuncțional pentru copiii cu dizabilități.

Capacitate de 50 de locuri

Acesta din urmă va avea o capacitate de 50 de locuri și va deservi copiii cu nevoi speciale, în scopul oferirii serviciilor specializate, pe o perioadă determinată, precum: servicii de consiliere psiho-sociojuridică, orientare profesională, informare, educație civică și de sănătate, precum și derularea de activități care să permită dezvoltarea abilităților și deprinderilor pentru un mod de viață cât mai adecvat din punct de vedere socio-profesional.

Două case de tip familial

Cele două case de tip familial vor avea o capacitate de 16 locuri, beneficiari fiind micuții aflați în centrele de plasament din cadrul Complexului de Servicii Comunitare ”Cristina”, aflate în subordinea DGASPC Constanța. Prin acest demers, se urmărește dezinstituționalizarea copiilor din centrele de mare capacitate, în scopul îngrijirii lor, în familie.

Proiectul ar putea fi terminat la sfârșitul anului

”Sperăm ca modernizarea clădirii să se producă până la sfârșitul acestui an, iar noile servicii să fie funcționale pentru copiii cu dizabilități și din comunitatea noastră, care, ani de-a rândul, au făcut naveta la Constanța pentru a beneficia de terapiile necesare. Știu că este foarte grea situația acestor părinți și copii, i-am sprijinit mulți ani cu deplasarea la centrele din Constanța, însă, odată finalizat acest proiect, sperăm ca măcar o parte dintre problemele dumnealor să se rezolve”, a declarat Cristian Radu, primarul Mangaliei.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In sfarsit merg comentariile pentru articol?! Sic! Dl SH...esti cumva Simona Halep? ..eu cred ca esti doar jurnalist second hand..cat pupincurism intr-un articol despre un pitic saltimbanc...dator vandut...ce raspunde la apelativul de sefu..primarul Mangaliei Radu Cristian.... Zis si smeagol...aceasta somitate in materie de finantele urbei, acest ctitor de chestii de prost gust pe sume exorbitante...de unde va plateste voua publicitatea in ziare...doamne cat ii mai place sa se laude acestui om mic, ranchiunos si spagar...cu un deosebit simt in a-si cultiva personalitatea...
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367